Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 22 Mei 2015

peti sejuk...

assalamualaikum semua,

tak kira aku nak jugak menaip hari ni walau kerja aku menimbun... waaa... rindu blog wei...

dah terlepas banyak cerita best nak cerita ni...kisah kami bergathering dengan kawan lama...kisah kami gi hari terbuka TLDM..kisah keluarga kami... hish macam-macam lah...

yang lagi best terlepas kisah hari lahir 2 anak bujang kecik kami... insyaAllah akan ummi tulis entry khas ye nak... (moga ummi ada masa la nanti)

hari ni nak cerita kisah peti sejuk...kisah ni berlaku beberapa hari yang lepas...
jom mari baca dialog...

kejadian di dalam kereta selepas menjemput ummi balik kerja..
ayah sedang isi minyak..

abg ngah : (menyanyi)...tanya sama pokok apa sebab goyang...nanti jawab pokok angin yang       goncang...tanya sama langit apa sebab hujan nanti jawab langit tanyalah awan... 

kami dalam kereta tengah menghayati lagu yang dinyanyikan oleh abg ngah...

abg ngah : awan nanti kata aku kandung air sampai PETI SEJUK....

abg long : eh...abg ngah...

abg ngah : (terus sambung macam takde apa yang berlaku) ...aku pun cair...lihat dalam air               nampak bayang-bayang...campak satu batu bayang pun hilang...

aku : (masa ni dah ketawa besar dah)...hahaha... takleh cover beb...

muka abg ngah langsung tak rasa bersalah... adoi la....

abg long : salah kan ummi... kalau masuk peti sejuk beku la...mana boleh cair....sampai tempat     sejuk la...

abg ngah : hehehe...(sengih) saya salah eh?

aku : hanya mampu ketawa ok....

anak-anak memang menceriakan hidupku....alhamdulillah...



p/s birthday abg ngah semalam...hari ni kami celebrate simple kot...kot??? errr..kalau sempat la...balik kerja cepat noo pengsan...

Cerita menarik lain

12 Luahan Ikhlas:

Lydia Miza berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam kak ita, mmg menceriakan aksi anak2 ni. Bdn letih rasa bertenaga bila layan mereka :)

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sangat dik....walaupun sudahnya makin tambah letih..hehe...

Lea Ismail berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Penat hilang bila melihat keletah anak....

Aziela berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah, sibuk sungguh yer Ita sekarang. Cerita cepat sikit tau....

ANIM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betullah tu bang ngah...memang pandai, hihi

IntaNBerliaN berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

As salam, ermmm awak tak join IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 hari tu kan? :)

AzzAMasturA berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha bedal la nakkkkk :D

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul tu lea...tengok senyum pun penat boleh hilang...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cabaran ibu bekerjaya dgn anak 4 kak.. huhu..syukur masih diberi kesempatan menarik nafas lagi...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe...comel je dia masa sebut saya salah eh tu...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waalaikumusalam... hehe...tak awak..malu kita...hehe..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha....hari ni dah ok tau...tapi slow2 je dia sebut masa sampai part ..sampai tempat sejuk...