Follow my blog with Bloglovin

Ahad, 27 September 2015

Selamat Hari Raya Aidiladha 1436H

assalamualaikum semua,

lamanya tak update blog ni...
kami balik beraya di johor kali ni...alhamdulillah meriah...

dan yang paling best cucu mak abah bertambah lagi dengan kehadiran sorang lagi cucu perempuan...setakat ni mak abah dah ada 5 cucu perempuan dan 7 cucu lelaki...dan keseluruhannya 12 orang..huhuhu..meriah rumah kalau semua berkumpul...

semoga Allah panjangkan umur mak dengan abah serta bagi kesihatan yang baik untuk tengok semua cucu membesar...amin..

cucu terbaru ni lahir pada hari raya kedua..setelah penantian selama 5 tahun..adik aku ni kawen tahun yang sama dengan abg ngah lahir..alhamdulillah...semoga Allah beri lebih kebahagiaan buat mereka..

hari ni masih ada umat islam yang menjalankan ibadah korban..dalam kegembiraan menyambut hari raya terselit jugak duka dengan bermacam insiden berlaku di sana sini..tragedi kren jatuh di Mekah dan rempuhan di Mina sedikit menganggu emosi kita sebagai umat Islam..tapi yang patut kita ambil iktibar ialah peringatan apakah yang hendak disampaikan olehNya...

di kampung aku sendiri..tiga hari berturut-turut ada yang meninggal sejak dari hari raya pertama..kampung makin sunyi...terasa makin dekat dengan mati...

p/s hari ni sarap lempeng cicah kuah asam pedas kerisi bagi kelangsungan hidup...korang makan apa?

Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

ANIM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat berjumpa kembali ita..
akak pun baru nak "bernafas" semula ni..

Lee berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hi Rozita, love your beautiful name. This coming to you from Canada. Thats a beutiful pic of you and family. Really good looking kids you have.
Noticed you in Kuantan? I have always suka tu Telok Chimpedak...used to makan rojak, mee rebus tepi laut.
As well tu Kota Baru Pantai Chinta Berahi.
You have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat kak.. jom start sama2.. bismillah..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Uncle Lee...long time no see... rindu your comment la...where have u been? blog also cannot access...miss your wonderful stories...keep in touch ok...