Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 23 Mac 2016

Panduan Mengambil Wudhu' atau Air sembahyang untuk pesakit

assalamualaikum semua,

pagi tadi aku ada share gambar dari SINI pasal panduan berwudhu' yang disediakan oleh Medik TV pada pesakit... menarik tau... aku pun baru tau bila pergi ke hospital semalam...

medik tv


yang menariknya siaran tu disiarkan pada tv yang berada di luar legar Unit Farmasi Klinik Pakar HTAA... bagus idea orang ni... sebab memang ramai yang sedang menunggu giliran untuk mengambil ubat masa tu... masa yang diperuntukkan untuk ambik ubat pun agak lama... macam aku sendiri menunggu dari jam 10.40 pagi hingga jam 11.20 pagi baru dapat ambik ubat... jadi kena bagi kredit la kat mereka ni rasanya kan...

salah satu kredit yang boleh dibuat oleh blogger picisan macam aku ni kan...adalah dengan menulis satu entri berisi info dari Medik Tv ni... pada aku ianya sangat berguna untuk semua orang...

eh korang tau tak info pasal Medik TV ni? ok aku cerita sikit la...

info yang aku dapat Medik TV ni dah ada lama... post pertama diorang kat facebook pun bermula dari tahun 2011 lagi tau... punya la lama tapi aku baru je klik semalam... hehehe... itu pun nasib la ternampak kat tv semalam... kalau tak sampai bebila tak tau... aduhai...

selain ada platform di Facebook.. ada jugak blog khas untuk Medik TV ni... boleh la korang klik dan usha-usha apa yang menarik dalam tu... psssstttt video upin ipin pun ada tau... heee...kalau nak subscribe dengan diorang kat channel youtube pun boleh..

ok kita balik pada cerita pasal video wudhu ni semula...
daripada petikan siaran videonya disertakan sekali dengan ceramah pendek.... dan kemudiannya diikuti dengan tatacara pemgambilan wudhu' dari mula hingga habis dengan penerangan jelas... memang pada aku sangat-sangat bagus la...

ok jom tengok videonya....



semoga memberi manfaat kepada semua pembaca Cerita Ita insyaAllah...


p/s bekal nasi goreng dah selamat abis... tapi masih fikir apa yang boleh makan.. hehehe...

Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: