Logo KBBA

Ahad, 8 Mei 2016

Selamat Hari Ibu 2016!

assalamualaikum semua, 

dah malam baru sempat taip entri khas ni...mujur belum abis lagi hari..haha.. aku nak ucapkan Selamat Hari Ibu buat semua pembaca Blog Cerita Ita... semoga korang semua dilimpahi kebahagiaan sepanjang hidup ni...

abg long pulak dari minggu lepas sibuk je tanya bila hari ibu... dan aku yang sebenarnya memang tak tau terus suruh dia tengok dekat kalender...dan jawapannya ialah takde dalam kalender...hehehe.. manalah aku tau kan... jadinya disebabkan abg long dah tanya...maka gigihlah aku mengoogle mencari jawapan...

rupanya sambutan Hari Ibu atau Mother Day disambut pada setiap Ahad minggu kedua bulan Mei setiap tahun... dan untuk tahun ni...2016 adalah pada 8hb Mei 2016... iaitu hari ni... 

ramai kawan-kawan kongsikan di facebook masing-masing penghargaan yang diterima dari anak-anak masing-masing dan tak kurang jugak yang kongsikan sambutan bersama ibu masing-masing... gembira rasa hati bila tengok perkongsian orang lain... dan untuk aku sendiri, anak-anak cuma tau ucapkan ucapan Selamat Hari Ibu je... abg long pulak siap cakap.... "saya takde hadiah nak bagi ummi..." alahai anak...

tadi bila aku telefon mak nak ucap selamat hari ibu pun semua sibuk nak ucap jugak...hehehe... untuk mak tersayang... walaupun kemungkinan untuk mak baca apa yang angah tulis ni sangat tipis tapi angah nak ucap jugak... Selamat Hari Ibu Mak... terima kasih untuk semua pengorbanan mak selama ni... angah harap sangat satu hari nanti dapat berbakti sepenuhnya untuk mak dan abah... angah sayang mak  dan abah sangat-sangat...

selamat hari ibu mak.... ~gambar terbaru~



p/s tulis entri gini mulalah....hati rasa syahdu...

Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

idzwa kamaruddin berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Selamat Hari Ibu buat mak akak ;)

Rozita Abdul Rahman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terima kasih idzwa.. :)