Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 20 Jun 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Assalamualaikum semua, hari ni nak join satu lagi contest.. contest oleh blogger AyueIdris iaitu SGshop “Jom Shopping!” Contest.. dah hujung-hujung dah pun ni.. tapi diharapkan ada la rezeki dalam bulan Ramadhan ni.. mana la tau kalau ada rezeki menang tu boleh cover sebahagian barangan yang memang aku tengah berkira-kira nak beli ni.. jom kita tengok apa syarat dia..

SGshop “Jom Shopping!” Contest






Cara penyertaan


1) Buat satu entry bertajuk : SGshop “Jom Shopping!” Contest - done

2) Pastikan banner contest ada di dalam entry contest anda - done jugak
3) Jawap 2 soalan berikut:

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan? 

Ok. SGshop ni sebenarnya menawarkan perkhidmatan membantu pembelian secara online serta penghantaran barangan daripada China. Dan semuanya boleh dilakukan hanya di hujung jari je tau.. dengan hanya beberapa klik!

Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia 
(Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut. 

Ok.. yang ni aku sangat gembira dan tak sabar-sabar lagi nak jawab.. sebabnya.. kalau dimintak suruh senaraikan 10 item pun tentu aku dengan senang hatinya nak tulis.. hahaha.. maka bertabahlah korang yang sedang sedia membaca tu ok..



Portable Hard Disk

aku berangan dah lama dah nak gantikan hard disk aku yang lama ni.. masih berkira-kira dengan bajet.. lagi la rasa sangat perlu bila aku ni seorang yang suka ambik gambar.. abis penuh semua pen drive comel-comel yang aku ada.. hard disk yang aku ada ni pun cuma ciput je memorinya.. model lama tahun 2010 dulu.. bayang la betapa keciknya memorinya.. aku berharap sangat dapat ganti yang baru sebelum aku ke Korea nanti.. boleh la buat review sekali.. hehehe..



Travel backpack aka Hand Luggage 

lagi satu barang yang aku dah lama masuk dalam senarai wajib beli ialah beg ni.. travel backpack atau hand luggage bag.. selama ni teringin sebab aku kan selalu out station dalam jangkamasa pendek macam sehari atau dua macam tu.. jadi baju yang aku bawak bersama barang-barang tak banyak la.. kalau isi dalam beg macam ni sedang elok je la.. 

dan sekarang ni azam aku makin kuat la nak ada sebijik macam ni untuk aku dapatkan beg macam ni sebelum aku ke Korea nanti.. eh.. korea lagi... hahaha.. bertabah la korang.. aku tengah demam Korea ni wei!



Kamera digital

kamera ni pulak nak gantikan kamera comel kami yang dah rosak.. aku kan suka ambik gambar.. bila takde kamera ni macam mati la langkah aku sikit.. buat masa ni berharap dengan telefon bimbit aku ni je la.. tapi agak terhad.. bila penuh je gambar kena transfer berbanding kalau guna kamera macam ni tentunya lebih mudah.. cuma ganti memory card dia aje.. kamera ni kalau dapat anak-anak pun suka la.. aku pun senang je nak ajar anak-anak supaya pandai ambik gambar jugak..

4) Komen di blogpost ini link entry anda - Done

5) Share entry anda di Facebook wall anda dengan hashtag #AyueIdrisXSGshopMalaysia - Done



korang yang nak join contest ayue ni masih sempat tau.. tarikh tutup hari ni.. bestnya kalau menang dan dapat hadiah tu.. korang tolong doa-doakan aku boleh menang eh? terima kasih!







Cerita menarik lain

1 Luahan Ikhlas:

mamapp berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Good luck ita.. semoga menang ye