Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 2 Oktober 2017

Hijab Shampoo dari Natural Elixirs

assalamualaikum semua, hari ni aku nak kongsikan kebaikan satu produk yang khusus untuk wanita bertudung.. sesiapa yang pakai tudung mesti teruja nak tau ni.. pasal Hijab Shampoo dari Natural Elixirs.. aku sendiri pun lepas guna dalam lebih 2 minggu baru berani nak buat review..  jom kita baca apa yang menarik pasal Hijab Shampoo ni..

Hijab Shampoo dari Natural Elixirs 



Syampu rambut gugur
Hijab Shampoo dari Natural Elixirs 
Kalau dan nama pun Hijab Syampoo kan.. haruslah sesuai untuk yang bertudung atau berhijab.. dan kalau nak mencari penyelesaian masalah untuk rambut bertudung yang kerap sangat gugur dan lambat kering bila basah memang ini yang paling sesuai.. bukan setakat sesuai je tapi berbaloi tau cuba..  sebab bila pakai syampu ni rambut sangat senang diurus dan cepat kering..

Hijab Shampoo dari Natural Elixirs ni  :

  • syampu dan perapi (2 dalam 1)
  • mengandungi bahan yang organik
  • diformulasikan untuk rambut gugur
  • sesuai untuk wanita bertudung dan rambut yang tertutup sepanjang hari
  • dan juga sesuai untuk semua jenis rambut 

Antara fungsi Hijab Shampoo :

  • Membersih dan melembapkan rambut dan kulit kepala.
  • Mengawal pengelupasan semulajadi kulit kepala, dan menjadikannya segar semula.
  • Menyeimbangkan pengeluaran sebum dan mengurangkan pengeluaran minyak yang berlebihan.
  • Sifat antioksidan yang melindungi rambut dari kerosakkan dan penuaan awal.
  • Memberi tenaga dan menyegarkan semula akar rambut untuk rambut yang berkilat dan sihat.
  • Mencegah keguguran rambut dan kelemumur



Apa kandungan dalam Hijab Shampoo dari Natural Elixirs ni?

1. Nettle Oil ( Jelatang )

Tinggi kandungan vitamin B, dan sumber bagus untuk iron, potassium, manganese, calcium dan pelbagai mineral lain. Ia juga tinggi kandungan protein dan asid amino. Dapat membantu dalam penghasilan semula rambut dan mempunyai kesan anti-keradangan serta sangat bagus untuk membantu perawatan kelemumur.




2. Ekstrak Chamomile

Juga mengandungi anti-keradangan, anti-microbial dan anti kegatalan.  Chamomile juga membantu rambut untuk tumbuh secara sihat dengan memberi nutrien secukupnya untuk kulit kepala serta menguatkan folikel rambut.



3. Minyak teh hijau (Tea Tree Oil)

telah diketahui ramai banyak manfaatnya teh hijau ini terutama dalam kesihatan dan kecantikan. sifatnya yang mempunyai anti-keradangan dan anti-microbial sangat membantu masalah kulit kepala yang disebabkan oleh kebanyakkan masalah rambut seperti kelemumur. Juga membantu masalah keguguran rambut dan membantu pertumbuhan rambut yang baru.





Korang boleh tau lebih lanjut pasal produk ni melalui :


Facebook

Twitter
Natural Elixirs Sdn Bhd https://twitter.com/ NaturalElixirs

Pinterest
Natural Elixirs Sdn Bhd

Instagram
Natural Elixirs Sdn Bhd naturalelixirssdn


atau lebih mudah lagi beli saja di LAZADA

Hijab Shampoo Natural Elixirs (300ml) hanya RM24.90 di LAZADA



Hijab Shampoo dari Natural Elixirs dengan model cilik 




Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: