Isnin, 28 Januari 2019

Mencuba Body Sparkling Mist By Titi Kamal dan Althea's Pore Purifying Serum Cleanser

Assalamualaikum semua,  baru ni aku cuba 2 lagi produk yang best dari Althea.. Setiap kali memang aku akan ambik masa untuk cuba sendiri produk dari Althea ni sebelum tulis di blog.. kiranya akan ambik masa sikit.. lepas dah cuba baru berani nak tulis kan.. dan kali ni aku cuba Body Sparkling Mist by Titi Kamal dan Althea's Pore Purifying Serum Cleanser..

Stay Fresh Body Sparkling Mist x Titi Kamal


Masa mula-mula terima lagi anak dara kecik aku dah excited dah nak cuba Body Sparkling Mist ni.. tak sabar dah dia.. siap tanya banyak kali.. yang ni budak-budak boleh pakai kan? Hahaha.. sebabnya setiap kali ada barang sampai mesti barang make up yang sewaktu dengannya.. jadi haruslah aku cakap bebudak tak boleh pakai kan.. aku pulak jenis malas nak layan budak kecik yang belum cukup umur sibuk nak make up bagai ni.. kang tak pasal rosak kulit muka yang masih mulus lagi tu kan.. jadi kali ni memang dia gembira extra sikit la kiranya.. ada barang akhirnya yang boleh dia cuba! 

Suka haa budak ni sekali dapat try


Tapi aku pun ok je untuk kakak Husna cuba sebab bau Body Sparkling Mist lembut je sebenarnya.. ada bau ala-ala gabungan peach dan oren yang manis digabung dengan bau bunga rose yang lembut.. kira sesuai je la kalau untuk semburan ringan di badan pada bila-bila masa.. kira untuk kakak Husna ni ok la jugak.. kuranglah bau masam bila masa dia aktif sangat tu haa.. hehehe..  

Cuma RM35 je


Dan aku memang cadangkanlah untuk yang nak cari body mist yang ringan tapi ada bau lembut dan manis.. harga dia pun taklah mahal mana.. cuma RM35 untuk sebotol yang 100ml.. mudah pulak tu nak masuk dalam beg tangan untuk bawak ke mana-mana.. itu jugaklah yang kakak Husna buat.. biasalah bila dah memunya tu.. hehehe.. 

Produk kedua ni aku pulak la cuba.. takkan nak bagi budak kecik tu pulak kan cuba.. Pore Purifying Serum Cleanser ni kan.. waktu aku dapat lagi aku dah tak sabar rasa nak cuba.. dan akhirnya aku simpan untuk kegunaan kat pejabat je sekarang ni.. sebabnya kenapa tau? sebab selama ni aku memang nak sangat cari pencuci muka yang mudah nak dibawa ke pejabat dan boleh guna di antara waktu rehat.. kiranya nak cari yang dua dalan satu la gitu.. boleh cuci muka sambil boleh sediakan muka untuk sapuan solekan ringkas di setiap kali selang waktu solat fardhu.. 

Althea's Pore Purifying Serum Cleanser 


Mesti ada yang ada masalah macam aku ni kan?  bila nak cuci muka untuk solat tu leceh sikit sebab nak cuci bersih bekas make up atau bedak dan lipstik sekurang-kurangnya.. lepas tu bila dah solat nak kena pakai balik bedak dan lipstik tu sehinggakan nak tunggu waktu asar nanti.. kadang-kadang tu sampai rasa malas nak sapu apa-apa pun lepas solat zuhur sebab malas nak cuci muka lagi sebelum solat asar.. ada tak macam tu? 

Kalau ada yang jawab ada aku rasa sesuai sangat la untuk korang try Pore Purifying Serum Cleanser ni.. Sebab ianya merupakan pencuci muka yang berasaskan pembersih dan serum.. di samping boleh hilangkan kesan kotoran,  make up dan kesan minyak kat muka.. ia juga boleh melembapkan kulit dan mengurangkan ruang pori di kulit wajah.. sekaligus melembutkan kulit wajah.. dan yang paling aku suka ianya direka untuk sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif macam aku ni.. 

Althea's Pore Purifying Serum Cleanser yang berlatarkan permandangan KL


Kandungan dia yang mengandungi estrak daun mint untuk menyejukkan kulit, minyak biji jojoba pulak membantu melembapkan kulit serta estrak daun teh hijau yang mengandungi antibakteria.. Harganya pun sangat berbaloi kalau dibandingkan dengan kualiti serum pencuci yang dibuat dari Korea ni.. cuma RM33 bagi setiap botol mengandungi 150ml serum pencuci.. 

Korang boleh dapatkan dua produk ni dari laman web rasmi Althea ya.. ingat hanya beli yang original! 

Laman Web  : Althea

Ceritaita

Sabtu, 12 Januari 2019

Hadiah apa yang akan diberi pada pasangan?

Assalamualaikum semua,  dah tengah malam ni baru bertenang sikit rasa nak menulis.. sebenarnya ada sesuatu yang terlintas di fikiran aku saat ni.. soalan dari seorang rakan di facebook.. Hadiah apa yang korang bagi pada pasangan di hari kelahiran korang?  pada aku yang membaca soalan tu merasakan sangat aneh soalan yang ditanyakan sebenarnya.. 

Hadiah apa yang akan diberi pada pasangan? 


Maunya tak aneh.. kita nak bagi hadiah pada orang lain di hari kelahiran kita sendiri? memula rasa macam pelik tapi bila difikirkan balik betul jugak.. kita patut ucapkan terima kasih atas apa jua jasa yang orang berikan kepada kita.. baik besar atau kecil.. macam orang tolong sapukan bilik.. orang tolong basuhkan baju.. wajarlah kita ucapkan terima  kasih.. 

Jadi apalah salahnya kalau kita dapat beri ucapan terima kasih pada orang yang banyak jasanya kepada hidup kita terutama ibu kita yang melahirkan kita ke dunia.. untuk ayah yang membanting tulang dan tentunya menjadi orang paling gembira menimang cahayamata yang dilahirkan oleh isteri tercinta.. juga buat pasangan yang banyak berkorban tanpa kita sedar.. terutama hadiah untuk lelaki yang kita sayang.. 

4 langkah je dah siap DIY gift

Dan rasanya boleh juga kita gantikan ucapan terima kasih tu dengan hadiah.. lebih menarik lagi kalau hadiah tu kita yang cipta sendiri dengan kaedah DIY atau "Do It Yourself " kan.. tentunya lebih menarik dan akan sentiasa disenangi oleh penerimanya nanti.. penerima akan terasa lebih dihargai dalam masa yang sama.. seronok kalau dapat buat macam tu kan? 

Ada banyak pilihan untuk dijadikan hadiah istimewa 


Aku ni walaupun dah terlepas beberapa hari tapi rasanya masih belum terlambat kot nak buat perkara yang sama.. jadi aku pun tinjau-tinjau laman web mana yang tawarkan promosi yang menarik.. disebabkan dulu aku pernah berurusan dengang Printcious, jadi aku tak ragu-ragu rasa nak buat urusan sekali lagi dengan Printcious ni.. kalau dulu sibuk beli hadiah hari lahir orang lain termasuk anak-anak.. kali ni aku nak buat hadiah orang lain di ulangtahun aku pulak.. mesti menarik kan? 

Antara tawaran promosi untuk minggu ni.. 


Kita mulakan tahun ni.. mana tau dengan cara ni akan bertambah-tambah kasih sayang antara kita dengan orang tersayang kan.. apa je yang best untuk aku buat hadiah ni?  kalau jadi korang yang mana rasa nak pilih dari senarai di bawah ni? 

Antara pilihan yang memukau di mata aku ni.. 


Kalau buat T-shirt tu macam best jugak kan?  Boleh jugak kalau kita buat hadiah lain macam bantal tu ke kan? Lepas tu tulis sesuatu.. macam.. 

CINTA

C Cinta perlu datang dari hati. 

I Indah di mata juga di hati. 

N Nikmatinya selagi peluang diberi

T Tanpanya hidup akan mati

A Ada dalam diri setiap insani

Amacam menarik tak?  Eh bila baca-baca terasa macam sesuai dibuat hadiah untuk Valentine Day je ni.. maklumlah hal cinta-cinta ni berkait rapat dengan Hari Berkasih Sayang.. Kebetulan pulak tengah ada pelbagai promosi dari Pihak Printcious ni haa.. 

Maklumat lanjut boleh dapat didapati dari laman web kat bawah ya nanti.. jangan lupa order dan cerita jugak apa yang korang beli nanti ya! 

Laman web Printcious :
www.princious.com/my (Malaysis) 
 www.printcious.com/nz (New zealand), www.printcious.com/au (Australia) dan www.printcious.com/sg (Singapore).

Ceritaita

Selasa, 8 Januari 2019

Selamat Tahun Baru 2019!

assalamualaikum semua,  dah masuk tahun 2019 dah pun.. 2018 dah selamat berlalu pergi.. meninggalkan seribu satu kenangan buat kami sekeluarga.. termasuk perubahan paling besar yang kami buat iaitu berpindah ke Kuala Lumpur.. namun Kuantan akan selalu di hati kami.. 


Selamat Tahun Baru 2019!


banyak sangat kenangan manis kami sepanjang tahun 2018 yang lalu.. antara yang akan kami kenang ialah kejayaan Abg Long mendapat 8A dalam UPKK.. tak sempat lagi aku nak tulis pasal kejayaan tu dalam blog ni.. insyaAllah satu hari akan aku tulis jugak.. sekadar buat penghargaan buat si anak.. 

bagi mereka yang kenal aku selama ni tentu tau sangat yang aku tak pernah pun kongsikan apa jua keputusan peperiksaan anak-anak.. biar baik atau pun tidak.. bimbang sangat akan ada yang mengata kami menunjuk-nunjuk.. tapi kejayaan anak yang satu ni aku kongsikan akhirnya.. bukan kerana nak menunjuk..  jauh sekali.. cuma aku sangat berbesar hati dan bersyukur Allah kurniakan rezeki tak ternilai buat kami yang rasanya sangat tak padan dengan apa yang kami balas kepadaNya.. Allahuakbar.. 

tidak hanya itu.. Allah bagi rezeki berganda lagi bila aku dapat surat kenaikkan pangkat.. walau hakikatnya kami takkan dapat apa pun pertambahan pendapatan dari perpindahan ini.. banyak sangat kami kena korbankan tapi Allah memang Maha Pengasih, Maha Penyayang dan Maha Mengasihani bila Dia berikan rezeki dalam berbagai cara buat kami.. 

Allah berikan anak yang cemerlang.. Allah hadirkan sahabat yang sangat baik dan mempercayai saat kami memerlukan.. Allah beri kami masa untuk jenguk orang tua kami yang masih ada.. semua tu rezeki yang tak ternilai buat kami.. sehingga tak terluah rasa syukur padaNya.. 

Buat semua rakan dan pembaca setia.. maaf kerana kesibukan aku menghadap dunia sehingga aku mengabaikan kecintaan aku terhadap hobiku yang satu ni.. dapat menulis hari ni pun rasa sangat puas.. semoga akan ada rezeki buat aku untuk menulis lagi.. Selamat Tahun Baru 2019 buat semua jugak ya.. semoga tahun 2019 memberikan lebih kejayaan buat semua! 

Ceritaita