Isnin, 4 Februari 2019

Makan-makan di D'Kayangan Steamboat Shah Alam

assalamualaikum semua,  cuti panjang ni korang semua ke mana je?  kalau aku memang aku habiskan masa untuk bersama keluarga yang tersayang dengan aktiviti macam-macam la.. tapi kalau dapat bersama ni tentulah lebih best kalau kita luangkan masa untuk nikmati makanan yang best bersama keluarga kan? 

Makan-makan di D'Kayangan Steamboat Shah Alam


sebab tu aku nak kongsikan dengan korang pasal satu tempat makan yang best dan patut korang masukkan dalam senarai tempat wajib singgah bersama keluarga la..  tempatnya yang aku nak kongsikan ni ialah D'Kayangan Steamboat BBQ di Shah Alam.. tempat yang memang sangat sesuai untuk aktiviti makan beramai-ramai bersama keluarga!

D'Kayangan Steamboat Shah Alam


kenapa aku cakap macam tu?  sebab siapa yang singgah sini pasti akan singgah lagi ke D'Kayangan Steamboat BBQ ni..  antara 5 sebab kenapa tempat ni menjadi pilihan bagi keluarga yang menggemarkan seafood atau makanan laut.. ialah..




1. Pilihan makanan laut yang sangat banyak

Yang ni aku tak nafikan la ya.. sebabnya korang tengok je la pinggan yang aku tunjuk antara hidangan kami pilih malam kami pergi tu.. bermacam jenis kerangan dihidangkan.. sampai rambang mata dibuatnya.. bukan kerangan je.. ada jugak udang, ikan dan sotong yang sangat segar!

Kerang-kerangan segar


2. Daging dan ayam yang diperam dengan bermacam pilihan perapan dan sos pencicah

Ada pelbagai pilihan sesuai la dengan citarasa keluarga macam kami.. maklumlah kalau dah datang dengan anak-anak kecil ni.. mula la kadang jadi memilih sikit.. ada yang tak makan pedas la.. tapi ada pulak yang suka extra pedas.. jadi bila ada banyak pilihan masing-masing tak bergaduh la nak yang mana satu kan.. takde jugak isu pilih kasih.. hehe..

Berderet pilihan daging perapan dan ikan


3. Bukan hanya makanan steamboat!

Ya bukan hanya makanan steamboat iaitu kaedah rebus-rebus je dihidangkan di sini tapi siap ada ruangan untuk kita panggang atau barbeque atau grill daging atau makanan laut kita untuk dicicah dengan sos pencicah pilihan.. best kan!

biasa kalau kerja panggang memanggang ni memang kakak suka la



4. Kawasan yang luas dengan parking yang percuma

Yang ni memang aku rasa jadi kesukaan semua orang la kan.. maklumlah kat bandar besar ni semua benda nak kena bayar tapi alhamdulillah kat sini parking mudah,  luas,  selesa,  selamat dan jugak percuma disediakan di sekitar kawasan restoran. Jadi korang boleh makan dengan tenang dan damai tanpa fikir bayaran tambahan untuk parking.. Memang berbaloi la!



5. Ada promosi khas bagi pelanggan! 

CABUTAN BERTUAH "MAKAN DAN MENANG" DI D'KAYANGAN STEAMBOAT BBQ SHAH ALAM

Syaratnya mudah sahaja ! Belanja RM100 dalam satu resit, dapatkan borang penyertaan dan tulis butiran yang di kehendaki utk memenangi hadiah2 menarik seperti :                                                                                      Hadiah Pertama : Skuter 
Hadiah kedua : TV 60 inci
Hadiah ketiga : Basikal Mountain bike
Hadiah Saguhati : Voucher dinner steamboat

Tempoh peraduan : 31hb Disember 2018 hingga 29hb Mac 2019 jangan tunggu dekat-dekat tarikh tutup ye ! Datang sekarang dan terus join! Haaa tunggu apa lagi tu? 



Bagi kami pulak ni memang pengalaman yang sangat best untuk kami sekeluarga.. peluang makan bersama keluarga dengan bermacam pilihan makanan laut yang ada memang kami nikmati dengan sangat senang hati dan selesa di sini.. waktu kami sampai tu agak dah petang dan menghampiri waktu maghrib.. maklumlah kalau dah makan dengan anak-anak bukan boleh siap cepat pun kan.. mesti meleret waktu makannya tu nanti.. tapi alhamdulillah dengan adanya surau selesa yang disediakan kat sini.. amatlah membantu kami dan tak perlu berkejaran ke sana sini.. 

Ada disediakan 2 jenis sup di sini.. sup ayam dan tomyam.. tapi kalau korang nak rasa yang lebih mantap aku cadangkan korang ambik kuah sup tomyam untuk digandingkan dengan pilihan steamboat dan bbq yang korang pilih.. rasa tomyamnya yang sedap dan sesuai je untuk semua peringkat umur.. anak-anak pun suka je makan dengan kuah ni.. dan kuah ni korang boleh refill unlimited tau.. ikut suka la nak tambah berapa banyak pun sepanjang makan tu..

kami ambik kuah tomyam


Dari segi pilihan makanan,  jangan risau la kalau korang datang dengan perut kosong ke sini.. yang sememangnya aku nasihatkan datanglah dengan perut kosong.. hahaha.. pasal pilihan yang ada tu akan buat korang terdiam la nak ambik yang mana satu dulu.. ada bermacam jenis pilihan makanan laut yang segar.. memang sangat puashati kalau nak datang sini untuk makan seafood.. 




Ada jugak pilihan nasi dan mee serta pasta yang siap dimasak bagi pelanggan yang rasa dia takkan kenyang dengan hanya makan makanan steamboat dan bbq.. jadi kalau rasa selera tu besar jangan risau ok!  Korang pasti akan kenyang sampai tak larat nak jalan balik.. hahaha.. eh ada juga pencuci mulut macam kek..  kuih muih.. aiskrim.. abc dan cendol..  yang ni memang best la untuk bebudak.. sebab boleh ambik sendiri banyak mana pun diorang nak.. dan lagi best untuk bebudak ada disediakan khidmat badut dan photobooth jugak kat sini tau!  Anak-anak kami memang enjoy la dengan badut yang pandai melayan tu..

Kek dan buah-buahan

Aiskrim!

pilihan air panas dan sejuk juga abc

makanan siap dimasak termasuk pasta

pilihan mee


Eh lupa pulak nak bagitau kalau hujung minggu Sabtu dan Ahad kat sini akan buka seawal jam 3 petang hingga jam 12 pagi.. dan untuk korang datang awal pada jam 3 petang boleh dapat potongan harga sebanyak 10% tau!

D'Kayangan Steamboat & BBQ


Harga:
Dewasa RM 33.00nett
Kanak2 RM 12.50nett
Kanak2 bwh 4thn : PERCUMA !!

Waze : Dkayangan Steamboat & Grill
(2 mins from Stadium Shah Alam)

📲 Jom booking ramai-ramai. Call Cik Citra atau click je link kat bawah ni.. sungguh mudah untuk booking.. cuma whatsapp je! 


Ceritaita
Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

Siti Yang Menaip berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kite memang tingin nak makan kat sini. tapi x sampai2 lagi.
teruja tengok pilihan banyak. nak kena angkut geng pegi ni..

mamapp berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah sedapnya.. Ni yg terasa nak repeat ni

Hafiza AizZawa berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaiklah.. banyak betul pilihan makanan dan seafood yang segar2