Sabtu, 11 Mei 2019

Masih cari masa terbaik nak ubah hidup?

assalamualaikum semua, korang pernah tak terfikir nak ubah cara hidup korang yang sedia ada sekarang ni? aku pernah dan selalunya terfikir nakkan hidup yang lebih baik.. kalau korang pun macam aku, aku rasa memang sangat tepat kalau aku cadangkan korang untuk sertai program untuk ubah hidup korang jadi lebih baik dari 3,5,7 atau 10 tahun dulu.. sebab ramai yang berjaya ubah hidup masing-masing selepas sertai program ni..

Add caption


dan paling best bila Richworks International Sdn Bhd dengan sukacitanya telah melancarkan program baru NAK UBAH HIDUP 2019 – KUASAI POTENSI DIRI, KEWANGAN DAN BISNES secara Live Event pada 30 Ogos hingga 1 September 2019 di Setia City Convention Center (SCCC). Selama 11 tahun ditubuhkan, lebih 700,000 peserta telah hadir ke program yang dianjurkan oleh RichWorks. 
Dan ramai antara mereka yang hadir, telah berjaya merubah diri mereka dari hidup biasa-biasa menjadi luar biasa dengan berniaga. Apa yang lebih menarik, ramai dari mereka asalnya hadir dengan keadaan kusut, penuh bermasalah, dengan tekanan kewangan dan beban hutang keliling pinggang.. tak teruja ke dengar?

Sebenarnya, ramai yang berniaga tanpa ilmu perniagaan yang betul menyebabkan bisnes mereka susah nak berkembang. Malahan mereka terpaksa berhadapan dengan cabaran untuk membuat jualan bulanan yang tinggi dan konsisten. Dan ini juga mempengaruhi tahap kewangan dan pendapatan mereka sehingga menyebabkan ramai antara mereka terpaksa menanggung beban hutang bisnes yang mempengaruhi keadaan hidup mereka.. sedih dengar kan.. tapi itulah hakikat..

Tapi, setelah menghadiri beberapa program RichWorks, ramai yang mula menikmati hidup yang lebih baik dengan kebanyakannya muncul sebagai usahawan berjaya di dalam pelbagai bidang kerana mereka berjaya mengambil tindakan merubah hidup mereka untuk keluar dari kepompong bebanan masalah dan tekanan kewangan. contoh dah banyak dah.. antaranya mereka yang kat bawah ni..

Pemilik Bawal Yayaray Eksklusif

DAS ABDUL Global
Pemilik Fashion - Baju Kurung BYREEFA

Hebat mereka semua ni.. bila baca pengalaman mereka semua ni terasa la teruja nak ubah hidup ke arah yang lebih baik.. sangat memberi inspirasi buat orang lain.. korang yang nak baca pengalaman semua orang yang dah berjaya ni boleh baca di nakubahhidup.com ya.. tentu korang pun sama rasa bersemangat macam aku lepas baca..

Sehingga hari ini, Dr Azizan Osman sebagai Master Coach RichWorks telah berjaya melahirkan ramai usahawan jutawan dan banyak menyumbang kepada perkembangan dan kemajuan bidang keusahawanan di negara ini, antaranya kemajuan anak-anak bangsa dengan rekod peningkatan pencapaian usahawan melalui program bisnes dan pemasaran hanya dalam tempoh seawal 3 bulan hingga 18 bulan.

Dr Azizan Osman


Bergelar jutawan seawal usia 32 tahun melalui syarikat yang diasaskannya pada 2008, Azizan menerusi Richworks International Sdn Bhd, kini merupakan peneraju seminar latihan dan pencetus pembangunan keusahawanan dan pemasaran. RichWorks melihat program ini sebagai peluang mereka untuk membantu lebih ramai orang dengan berkongsi ilmu bagaimana mereka boleh Ubah Hidup dengan menguasai potensi diri, kewangan dan bisnes.



Program Nak Ubah Hidup yang disasarkan pada bulan Ogos ini sempena Merdeka 2019 akan dihadiri oleh lebih 10,000 peserta selari dengan misi mereka untuk melahirkan lebih ramai bakal usahawan. Program ini akan menjadi pencetus titik perubahan dalam kehidupan mereka apabila mereka sedar dan tahu bagaimana program ini boleh bantu ubah hidup mereka dari Zero ke Jutawan hanya dengan berniaga. 

“Ramai di luar sana merasai bahang daripada tekanan ekonomi dan saya melihat ia semakin mencabar terutama buat mereka yang berpendapatan tetap, rendah atau sederhana dan golongan yang tidak bekerja, ditambah dengan kesan peningkatan harga barang dan kesan daripada kenaikan kos barangan dari luar negara disebabkan nilai tukaran ringgit yang lemah buat masa ini.” 

Azizan berkata, beliau sebagai individu mungkin tidak mampu mengubah ekonomi dunia tetapi melalui platform program ini yang merupakan inisiatifnya dipercayai dapat membantu lebih ramai orang, terutamanya Melayu untuk memperkasakan diri dan bangsa dengan ilmu dan formula untuk melonjakkan keupayaan diri.

“Mungkin tidak semua akan menghargai perkongsian ilmu bernilai ini tetapi mudah-mudahan ia dapat membantu mereka yang komited dan perlukan bimbingan daripada ilmu dan pengalaman saya selama ini untuk membina kehidupan dan tahap kewangan yang luar biasa, InsyaAllah.” 



“Selain dari itu, jika sebelum ini Richworks adalah sinonim dengan Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) yang telah berakhir pada bulan November 2018, kami yakin isi kandungan Program Nak Ubah Hidup ini akan 10 kali lebih berimpak dari Program IMKK kerana program baru ini dapat membuka peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk memahami potensi sebenar diri mereka melalui ilmu serta pengalaman dan kesilapan saya untuk mereka mengubah dan memperbaiki diri, hidup dan tahap kewangan mereka menjadi luar biasa.” kata Azizan lagi.

Korang boleh layari laman web www.nakubahhidup.com untuk info lanjut..

Untuk maklumat lanjut lain boleh jugak layari semua media sosial Richworks International Sdn Bhd kat bawah ni ya..

Email: inquiries@richworks.com.my
No. hotline : 1-300-88-2424



bila dah baca pengalaman orang lain yang dah berjaya tu pastinya korang teruja nak ubah hidup.. ye tak? dan lagi best sebab kali ni mereka bagi lebih keistimewaan.. dengan 1000 orang yang mendaftar akan ada 1000 peserta yang akan hadir secara percuma!  hebat kan?  mana tau tahun 2019 ni merupakan tahun terbaik untuk korang ubah hidup kan.. jom kita sama-sama ubah hidup!

Ceritaita

Rabu, 8 Mei 2019

Kids From Beaconhouse Create Dessert Pizzas To Express Love For Mothers

Assalamualaikum semua, to celebrate mothers on the upcoming Mother’s Day, Beaconhouse Newlands Early Years, Bangsar gathered pre-schoolers to design and create their very own Desert Pizzas to gift to their mothers.

Kids From Beaconhouse Create Dessert Pizzas To Express Love For Mothers


The students had the opportunity to work together with their mom’s getting creative and having fun while customizing their heart shape pizzas, using Pizza Crusted sponsored by Mission Foods and fruits, chocolate sauce and sprinkles. This was then packed in a gift box with personalized hand written notes for the children share with their working mothers or for their mothers who were unable to attend as a Mother’s Day gift.





Beaconhouse wanted to make this year’s Mother’s Day special in a way where children are able to get creative, and at the same time teach children the importance of appreciating their mothers.



Commenting on the event, Kelly Robb, Head of Beaconhouse Newlands Early Years Bangsar, said “Mother’s Day is a very special opportunity for all of us to celebrate and honour mothers for their never-ending sacrifices for their children and family. At Beaconhouse we place emphasis on family values. This activity is one of the ways we teach children to be expressive in the love for their mothers on Mother’s Day and every day.”

Following a long–held Beaconhouse tradition of lifelong learning, unique hands-on activities beyond the classroom helps develop children in an impactful and engaging manner to further educate and empower them.



“To holistically develop students, it is important that they are given opportunities to explore their creative side instead of solely focusing on academic performances. Activities such as this empowers children to be more independent and confident through meaningful tasks, “she added.



Established in January of 2017, Beaconhouse Newlands Early Years, Bangsar is at the forefront of Beaconhouse’s pre-school programme. The system, which incorporates Cambridge and Beaconhouse Shool Syaten Curriculum Framework is inspired by international experience and focuses on laying a strong foundation in language, math and science through play-based learning that will enable children to succeed throughout schooling and in later life.

Stemming from success of the Beaconhouse Newlands Early Years (BNEY) approach, which incorporates Montessori and Cambridge International learning. The company has witnessed increased demand for the system leading to great expansion across Klang Valley. The latest edition to the system is Beaconhouse Newlands Early Years, SS2 that is now open for admissions. Meanwhile, a similar pre-school will be opening in Ampang very soon.

Ceritaita