Sabtu, 28 September 2019

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat

Assalamualaikum semua,  aku ni kalau korang nak tau sebenarnya adalah seorang yang 'hantu coklat'.. kiranya suka gila la dengan coklat.. apa je makanan kalau boleh nak ada coklat.. walaupun orang cakap tak. munasabah nak letak coklat tapi aku mesti nak cuba jugak dengan coklat.. haha.. dah namanya 'hantu' kan.. haruslah berhantu.. disebabkan rasa suka dengan coklat tu, sebelum bersalin baru ni aku tunaikan hajat diri sendiri nak makan coklat puas-puas dulu sebelum bersalin.. dan aku dapat tunaikan hajat tu kat Belgische Chocolatier.. 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 


Memang best gila la kenangan makan coklat kat sini bagi seorang penggemar coklat macam aku ni.. kiranya Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat la! Sebabnya ada bermacam menu makanan dan minuman berkaitan coklat yang dihidangkan kat sini.. korang yang hidupnya diselubungi coklat tu memang harus pergi ok.. supaya kehidupan korang takkan diselubungi misteri coklat lagi.. hahaha.. 

Jangan biarkan kehidupan korang diselubungi misteri coklat.. meh datang sini.. 


aku malas la banyak cerita.. biar gambar je la berbicara.. ceewaah..  haha.. tapi dah namanya post blog kenalah cerita jugak restoran best ni berada kat mana kan.. kalau tak karang korang kecam aku pulak sebab bagi info tak lengkap.. haru pulak.. lelagi kalau jenis hantu coklat jugak.. haruslah tak boleh tidur 2 hari 2 malam memikirkan  kat mana kedai best ni sambil membayangkan gambar yang aku dah tunjuk.. belum lagi yang akan pm pulak bertubi-tubi untuk tau kat mana kedainya.. harus meroyan kang.. haha.. 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 


sebelum apa-apa haruslah nak tunjuk menu yang ada di Belgische Chocolatier ni dulu.. yang ni memang taktik la nak bagi korang baca dulu blogpost aku ni.. kalau tak kang penat je aku tulis tapi krik-krik je.. korang tengok pun tidak.. cisss.. kecewa tau.. remuk dada ni rasanya.. haha.. drama sikit pagi ni.. 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 


menu yang ada kat sini dah tentunya berkaitan coklat.. dah namanya pun ada coklat-coklat bunyinya kan.. tapi seriuslah.. menu berasaskan coklat semua ni membuatkan korang rasa macam nak ulang lagi datang ke sini tau.. memang puashati dengan rasa dan persembahan setiap hidangan kat sini.. macam yang ada dalam gambar kat atas dan bawah ni semua.. semuanya best tau!  sampai aku rasa taknak balik.. haha.. 

tapi bukan cuma coklat je ada kat sini.. kalau penggemar kopi pun harus cuba kopi yang ada di Belgische Chocolatier .. memang terbaik la kalau digandingkan dengan hidangan coklat yang mereka hidangkan.. aroma dan rasa dia memang buat korang puashati.. 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 


yang bestnya kat sini bukan saja korang boleh datang dengan kawan atau keluarga untuk menikmati hidangan berasaskan coklat secara santai-santai je tapi korang pun boleh raikan hari-hari istimewa kat sini dengan yang tersayang terutamanya.. nak buat majlis besar pun ok tau.. korang boleh je buat dekat ruangan yang disediakan dalam restoran ni atau korang boleh je terus hubungi diorang ni untuk tau pasal perkhidmatan lain yang diorang sediakan kalau nak sambut hari istimewa korang tu di tempat lain selain di restoran.. menarik kan?  bayang la meraikan hari istimewa dengan limpahan rasa coklat istimewa... fuhhh.. best! 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 


Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 


karang ada pulak yang sesaja kecam aku dengan kata 'ala coklat je pun'... eh.. jangan sepantas tu mengecam ok.. sebab Belgische Chocolatier ni boleh jugak menyediakan hidangan utama lain seperti nasi arab.. haa.. nampak? bukan biasa-biasa ni.. jadi kalau sesiapa berminat boleh terus hubungi Belgische Chocolatier ni di cawangan mereka atau melalu media sosial mereka jugak macam aku tulis kat bawah ni ya.. 

Belgische Chocolatier 
Alamat - F1-16, 163 Retail Park, Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

No Tel : 012-381 3680

Facebook: 

Instagram :

Website :



Pesanan aku korang yang tak suka coklat pun harus cuba ok.. mesti akan suka nanti la.. tengok je la mak buyung yang ceria ni.. haha..

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Belgische Chocolatier port wajib pergi bagi penggemar coklat 

Ceritaita



Cerita menarik lain

6 Luahan Ikhlas:

Cik Nor berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..sedapnya coklat..:)

Ain Athirah berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aduhhh satu entry penuh coklat ya. sedapnya nampak. tertarik! menarik coklat memang daboom! Not a chocolate lover tapi sesekali makan manis2 coklat mcm ni apa salahnya kan. coklat pun byk kebaikannya

Seri Kandi Di Tanah Jauhar berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh.. kat JB ada branch tak? Nampak byk choice dan deco menariks

Bonde Zaidalifah berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Naseb sempat makan chocolate sebelum bersalin hari tu kan.. kalau tidak "hantu coklat" jadi apa ha ha ha.. jom repeat lagi makan dekat sini

HDVOGO berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Very Nice Information Thank you keep it up Regard
watch online hindi dubbed movies
hollywood movie in hindi
watch movies online free

Sue Izza berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedapnyaaaaaaaa kita antu coklat gakkkkkk