Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2009

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Berita gembira!

Alhamdulillah...Allah kurniakan kami rezeki yang melimpah ruah..walaupun tak dapat kami merasa duit bonus pada thn ni tapi Allah dah kurniakan kami sesuatu yang lebih berharga daripada duit....sejak terima berita gembira ni hari isnin (28/9/09) baru ni, senyuman sentiasa terukir... Alhamdulillah..semua Allah terus mengurniakan kami rezeki yang melimpah ruah, kebahagian dan ketenangan untuk kami sekeluarga....amin..

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1430H

salam aidilfitri untuk semua, semoga kita semua dapat merayakannya dengan penuh kesyukuran di samping kegembiraan bersama semua ahli keluarga yang masih ada.. tahun ni giliran beraya di rumah mertua sekali lagi melengkapkan giliran beraya yang kami plan sejak memula kawin dulu..raya haji dan raya puasa kat rumah yang sama sampai lah turn rumah satu lagi untuk 2 kali giliran raya pulak..alhamdulillah setakat ni kami tak ada masalah nak bahagikan giliran beraya ni.. raya thn ni tak berapa meriah pasal shah kena keja sampai raya kedua...tapi sempatlah kami beraya kat rumah sedara mara shah yang dekat2 dan melawat ke kubur arwah abah..malam raya ke3 kami dah bertolak balik ke johor..alhamdulillah sempat jumpa semua adik-beradik sebelum diorang balik..cadangnya along nak ambik gambar 1 family besar pagi raya ke3 tu so kami pun x ambik gambar sekeluarga masa pagi raya pertama..(sebenarnya lupa sesangat sebab shah dah sibuk nak gi keja tghari raya pertama tu)..so raya thn ni x de gambor..in

Salam ulangtahun..

Imej
entry kali ni khas buat abang.. Selamat menyambut hari lahir yang ke 27 untuk abang pada 080909... semoga ulangtahun kali ni lebih mematangkan abang untuk terus melayari bahtera rumahtangga kita hingga ke akhir hayat kita..insyallah.. semoga Allah s.w.t kurniakan kesihatan yang baik pada abang untuk usia2 akan datang, rezeki yang melimpah ruah (supaya ita leh dapat tempiasnya... ;) ...), anak yang soleh dan solehah untuk melengkapkan rumahtangga kita (ramai lagi nak capai target ni bang...), lebih kesabaran pada abang (untuk layan kerenah ita & hakimi dan masa kena leter dengan ita..hehe...), dan teguhkan iman abang untuk hadapi cabaran2 yang mendatang...amin... p/s kek kita tangguh sampai raya la ye bang....

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus