Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2020

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Projek kek coklat ketika PKP

Imej
Projek kek coklat ketika PKP Assalamualaikum semua, hari ni dah hari terakhir Perintah Kawalan Pergerakan atau dipanggil PKP fasa kedua.. sepatutnya kalau ikutkan esok dah berakhir kan.. tapi disebabkan kadar kes jangkitan Covid-19 di Malaysia ni masih belum nampak trend penurunan kes jadi kerajaan dah umumkan pada 10 April 2020 yang PKP ni akan bersambung ke fasa ketiga bermula esok hingga ke 28 April 2020.. dan disebabkan akan ada sambutan hari lahir antara anak-anak dalam masa terdekat ni dan agak susah nak cari kek pada masa-masa ni jadi kita buatlah projek kek coklat ketika PKP.. Projek kek coklat ketika PKP kek ni dah biasa aku buat pun sebenarnya.. dapat resepi ni dulu lagi masa aku join group forum niaga dulu.. entah ada tak ntah group tu lagi.. tapi ada la satu group chatting dalam tu diorang sibuk kongsikan resepi.. dan ada satu resepi ni memang aku salin dan simpan sampai sekarang ni ada dalam buku resepi aku yang dah rupa kain buruk dah pun tu.. haha.. punyalah lunyai d

8 Makanan Best Teringin Nak Makan Jika Ada Di KL

Imej
8 Makanan Best Teringin Nak Makan Jika Ada Di KL Assalamualaikum semua, sekarang ni tengah musim Perintah Kawalan Pergerakan kan.. tapi masa tu la jugak banyak gambar makanan melintas kat sana sini.. haha.. menguji iman betul kan.. lagi pulak bila makanan tu susah pulak kita nak gi beli waktu PKP ni.. masa tu jugak la teringin makanan yang ada kat tempat tinggal kami sebelum ni di KL nun.. jadi meh la aku tulis la pasal 8 Makanan Best Teringin Nak Makan Jika Ada Di KL.. mana tau PKP ni cepat habis dan aku ada rezeki nak makan.. dan mana tau jugak berguna kat sesiapa yang ada kat KL dan teringin makanan ni jugak..  1.ROTI JOHN TITIWANGSA Roti john kat kedai ni antara yang terbaik dan murah kat KL. Bukan setakat murah dan sedap, besar pulak tu. Antara yang special kat kedai ni adalah roti john tuna. Memang rare sebab selalunya inti untuk roti john adalah ayam dengan daging.  Tapi kalau korang order yang special punya, diorang siap tambah fries lagi. Harga roti joh

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus