Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2022

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Melaram kasut Lucca Vudor yang selesa dan berbaloi

Imej
Melaram kasut Lucca Vudor yang selesa dan berbaloi Melaram kasut Lucca Vudor yang selesa dan berbaloi Assalamualaikum semua, bila sebut pasal orang perempuan ni biasa kalau kita dengar istilah bagi reward diri sendiri kan? Aku pun tak berkecuali jugak sebenarnya. Biasanya aku akan beli barang-barang yang aku boleh pakai dan tahan lama la. Kali ni aku pilih untuk reward diri dengan melaram kasut Lucca Vudor yang selesa ni haa.. Aku ada banyak jugak kasut, biasanya kasut kerja la. Tapi kali ni aku pilih kasut yang lain dari lain pulak. Bukan sebab nak nampak muda atau ikut trend sangat pun. Tapi bila umur makin meningkat ni aku rasa aku lebih pada nak bagi keselesaan pada kaki aku bila melangkah. Yakin walau di mana berada Dan yang paling penting sekali ialah design kasut yang boleh dibawa ke mana-mana. Kiranya kalau pakai ke mana-mana majlis tu tak janggal la nanti. Jadi kenalah pilih yang boleh tawarkan kedua-dua ciri yang pastinya memberi kepuasan pada diri sendiri yang memakai ni nan

Resepi Murtabak Megi Mudah Dibuat

Imej
Resepi Murtabak Megi Mudah Dibuat Resepi Murtabak Megi Mudah Dibuat Assalamualaikum semua,  kelmarin aku ada buat murtabak megi.. guna resepi mudah untuk murtabak megi je. Semua orang boleh buat sebab tak susah. Ada yang tanya macamana nak buat. Jadi aku letak resepi murtabak megi mudah dibuat kat sini la ya..  Resepi Murtabak Megi Mudah Dibuat Bahan-bahan  (aku guna sukatan untuk makan 7 orang kat rumah ni ya) 6 pek megi (tak kisah jenama apa pun) tapi aku guna 3 pek perisa kari dan 3 pek perisa ayam 7 biji telur Serbuk lada hitam (1/3 sudu makan)  3 sudu makan minyak masak Cara-cara 1. Rebus air panas untuk kembangkan megi nanti.  2. Rendam megi dalam air panas selama 2 minit. Toskan. 3. Pecahkan telur satu demi satu dalam bekas. 4. Masukkan bahan perisa megi tadi (aku guna 2 pek perisa ayam dan 2 pek perisa kari) 5. Masukkan lada hitam dan minyak masak.  6. Kalau rasa nak pedas lagi boleh tambah serbuk cili.  7. Tepuk telur biar sekata.  8. Masukkan megi yang dah kembang tadi dalam

Semuanya boleh dibuat di Al Fateh Printing and Trading!

Imej
Semuanya boleh dibuat di Al Fateh Printing and Trading! Semuanya boleh dibuat di Al Fateh Printing and Trading! Assalamualaikum semua, baru ni kami ada sibuk nak cari tempat nak tempah banner untuk iklankan homestay. Punyalah payah nak cari yang boleh buat design yang kami nak. Sudahnya buat yang simple je cuma ada tulisan dan nombor telefon. Dah siap banner tu baru la tau pasal Al Fateh Printing and Trading. Paling sedih bila tau semuanya boleh dibuat di Al Fateh Printing and Trading ni rupanya. Sebab apa tau rasa sedih.. kalau kami tempah di Al Fateh Printing and Trading ni rupanya design pun dia boleh bantu buatkan. Itu yang rasa agak terkilan tu. Siap cakap kat Shah, takpe nanti kita tempah banner untuk pau frozen dan kad nama la pulak kat sini nanti. Bila scroll facebook Al Fateh ni lagi la rasa teruja.. siap ada servis design, cetak dan pemasangan wallpaper yang cantik untuk cermin kedai. Pulak tu dari luar gambar cantik je siap cover dalam kedai. Tapi elok je orang dalam kedai b

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus