Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2022

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Beli baju sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari Kluang

Imej
Beli baju sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari Kluang Beli baju sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari Kluang Assalamualaikum semua, hari ni dah masuk hari Khamis dan tinggal beberapa hari je lagi nak habis tahun 2022 ni haa. Macam tak percaya pun ada. Pejam celik pejam celik dah habis setahun. Biasanya kalau hujung tahun ni tengah sibuk ibubapa membuat persiapan persekolahan anak-anak kan? Tapi tahun ni agak berbeza disebabkan PKP yang lepas. Musim persekolahan baru akan bermula pada Mac 2023. Kakak test baju sekolah sepasang. Murah je harga satu set je terus. Jadinya tak banyak la kedai yang buat jualan Kembali Ke Sekolah di hujung tahun macam dulu-dulu. Tapi baru ni kami pergi beli baju sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari tau, sebabnya kat Pusat Pakaian Hari  Hari dah bermula pun jualan Kembali Ke Sekolah sekarang ni. Kebetulan pulak ada baju anak-anak yang perlu diganti baru jadi kita beli je la awal untuk persediaan tahun depan terus. Kalender PERCUMA! Yang paling best bila dengar ada pr

Pelajari Ilmu dalam Pemainan Dalam Talian

Imej
Pelajari Ilmu dalam Pemainan Dalam Talian Pelajari Ilmu dalam Permainan Dalam Talian Assalamualaikum semua, kat sini ada tak yang suka main permainan dalam telefon? Kalau aku ni kadang-kadang boleh jadikan salah satu cara melegakan tekanan seharian. Sebabnya bila main permainan macam ni biasanya fikiran akan kosong dari fikirkan semua masalah yang ada. Perlu jugak la cari sesuatu untuk alih perhatian sekejap bila dah tepu sangat tu kadang-kadang. Kebetulan pulak waktu mencari permainan yang best tu terjumpa satu laman web ni. Namanya https://www.mortgagecalculator.org/money-games/ . Ada pelbagai permainan yang sesuai untuk semua peringkat umur. Untuk ajar anak-anak pun boleh tau.  Disebabkan aku ni suka memasak dan bercucuk tanam jadi kebanyakan pilihan games yang aku pilih adalah berkisar dengan 2 minat aku ni la. Tapi masa tu aku cuba games masak-masak sambil melayankan anak-anak yang bermain. Biasalah sama sibuk bebudak ni kalau nampak maknya main games kat telefon. Haiyahhh.. sibuk

Selamat Hari Lahir yang ke 11 kakak!

Imej
Selamat Hari Lahir yang ke 11 kakak!  Selamat hari lahir kakak  11.12.22 Hari ni hari lahir kakak.  Assalamualaikum semua, kek belum beli lagi kita recycle je gambar kek yang kakak bawak masa sambutan hari jadi perdanakat sekolah baru ni.  Tengok kek ni aku rasa sedih. Sebab siapa yang rapat dengan aku pasti tau betapa aku menyampah dengan orang yang bazirkan makanan dan bermain-main dengan makanan.  Paling aku tak suka bila nak kenakan orang di harijadi guna tepung. Bukan dah tua ni je tak suka tapi dah lama dah tak suka. Sebab 1 beg tepung tu la bagi sambung nyawa kat aku waktu kat UPM dulu sampai jadi macam sekarang. Kawan-kawan yang rapat jugak tentu ingat betapa ita ni rajin buat cenkodok dulu-dulu.  Apa pun kebaikan yang kau buat atau nak sampaikan, bagi aku kalau kau bermain dengan makanan memang aku akan banned terus. Maaf aku takkan hormat orang begini. Banyak rancangan tv pun suka bermain dengan makanan sejak dulu. Tapi maaf aku takkan tengok.  Hanya orang yang pernah susah h

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus