Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 6 November 2009

1st check up

hari ni aku masuk opis lambat sikit, dah kul 9.45pg baru sampai opis sebab hari ni aku buat check up pertama untuk baby dalam perut ni...
untuk 1st ni agak lambat sikit la sebab nak tunggu misi tu tulis satu2 kat dalam buku pastu salin lak dalam buku satu lagi(copy klinik)..leceh tul kan...

masa aku datang tu awal..baru kul 8pg..biasalah kalau kat klinik desa ni selalu patient tak ramai jadi diorang rilek2 je lagi...aku dah ambik nombor semua...bawak hakimi dok kat kerusi, tetiba ada misi tu tanya nak buat buku ye? aku cakap ye..terus dia kata letak la ic ke..buku anak pertama ke dgn no tu sekali...oooo..mana la aku tau kan...diorang tak cakap..aku datang kat situ ambik no semua pakat tengok je...ada 4-5 misi kat situ..semua pakat tengok je....itu pun dia bunyi bila shah dah naik dan duduk dekat aku...shah kata dia nak sound je tadi...aku kata sabor bang..sabor....

dah tu dia suh aku amik air kencing semua...dah la hari hujan, tandas lak kat luar...tak mesra pengguna langsung..tandas kat dalam tu 'UNTUK STAFF SAHAJA'....biasalah kan...aku rasa kat opis aku ni takde lak tandas yang untuk staff saja...double standart betul kan...?

nak check hb mesin diorang lak rosak..jadi kena check kat klinik jln gambut lak...hari lain...
disebabkan sejarah mak aku ada penyakit pakej semua tu.aku kena la jalani ujian gak...
dia bg aku tarikh 18/11/09 ni suh datang lagi..
23/11/09 lak kat klinik jln gambut...
dan next appointment 7/12/09...

dan hasil check up hari ni...
kencing ada albumin sikit...diorang suh minum banyak air masak...
hb x tau
tekanan darah 110/60
tinggi 153.3cm
berat 61.2kg (eh aku dah kurus banyak la...ni mesti sebab x leh makan aritu)
lain2 ok..alhamdulillah...

lepas aku check berat aku check berat anak bujang aku sekali...buat dek je misi2 tu semua tengok...alahai berat hakimi cuma 10.7kg je...rasa badan dia cam dah naik banyak lepas tukar susu ni...rupanya x banyak mana pun...tapi alhamdulillah la dia masih sihat kan...

masa aku keluar dari klinik shah dan hakimi dah dalam keta...hakimi mengamuk tadi...habis semua biskut bear dia buang..last2 shah buat susu..lepak dalam keta... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: