Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2009

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

DinoTrek 2

kelmarin on the way gi opis aku ada nampak banner yang gantung2 kat tiang lampu sepanjang jalan nak gi opis...biasa la aku yang kepochi ni kan...kalau nampak benda2 camtu mesti nak tengok dan baca...ye la nanti makcik ni tak tau cerita semasa lak kan...salah satu sebabnya sebab aku nampak gambo dinasour kat banner tu...huh...ni mesti cite best kan....cam biasa gak...aku paksa la shah bawak selow sikit sebab makcik ni nak baca apa yang tertulis kat situ...yang aku nampak cuma dia tulis bermula 11 nov 09 dibuka sampai kul 6.30 ptg dan waktu akhir untuk masuk kul 4.30 ptg...kat yayasan pahang...fuyoo...cam menarik ni...leh bawak hakimi tengok.... aku pun surf la kat tenet nak cari berita selanjutnya...aku cari kat yayasan pahang danini yang aku dapat...   MENGEMBARA KE ALAM PRASEJARAH BERSAMA PETROSAINS DINOTREK 2 DI KOMPLEKS YAYASAN PAHANG (YP)

gaji nov 09 dipinda

pepagi ni aku bukak laman web AG..saje tengok2 kot ada perubahan tarikh gaji bulan ni...sakit tul nak tunggu gaji bulan ni pasal gaji bulan lepas diberi pada 8hb...bayangkan la nak menyampaikan 25hb tu...aduhai..lama nooo.... bila aku buka web dia ada tulis camni... 03/11/2009 Perubahan Tarikh Bayaran Gaji Bulan November 2009 daripada 25 November 2009 Kepada 23 November 2009 Dimaklumkan Hari Raya Aidiladha akan disambut pada 27 November 2009( Jumaat ). Oleh itu, tarikh pembayaran gaji bagi bulan November 2009 telah dipinda kepada 23 November 2009 ( Isnin ) bersesuaian dengan Arahan Perbendaharaan 105 (b) dan Surat Pekeliling Perbendaharaan Bil. 6 Tahun 2004. alhamdulillah lega hati den...hehe...sempat la nak belanja untuk raya haji dulu sebelum balik kg...

tangkal..perlu ke ek?

tetiba lak hari ni aku terpikir lak nak letak cerita pasal tangkal..korang semua tau kan? alkisah sebenarnya semalam aku berborak2 dengan makcik sebelah rumah cerita pasal anak menangis malam semua..last2 ada la makcik tu tersebut lepas buat tangkal..dia dah tak menangis lagi... aku cam pelik gak..zaman sekarang ni ramai lagi yang percaya benda2 gini ek...aku lak tak bape percaya sebab mak abah aku pun bukan jenis percayakan tangkal2 ni semua...diorang kata leh memesongkan akidah je... mak mertua aku pun masih percaya lagi tangkal2, jampi2 ni semua...sampai cucu2 dia demam pun sibuk suruh pegi jampi serapah semua tu..aku...? terpaksa la kan..nak jaga hati mertua..tapi dalam hati ko...tuhan je tau...dah la tok tu siap mintak ayam sekor la..siap rokok bagai...hantu dia yg nak ke cam nak nyedapkan perut dia je...last2 aku suh je shah beli ayam panggang giant..hehehe...aku kata kalau tok tu nak makan dah senang...tinggal cicah sos je...hehehe..jahat ye aku ni...? siap aku perli2 lagi sh

khas buat seorang teman

entry kali ni khas buat azizul, itu pun kalau2 dia terbaca blog aku ni... azizul ni anak buah aku kat tempat keja merangkap rakan sekerja...hari isnin baru ni dia dapat surat kena tukar ke bukit tengah, penang... aku nak cerita pun terasa sebaknya...tapi apa nak buat kan azizul..tuntutan tugas... dia pekerja yang cukup rajin, dedikasi dan dapat markah cemerlang dr aku tiap thn...bukan sebab dia pandai bodek..tapi dia memang pandai keja...sanggup ot bebila masa pun..susah nak cari pekerja macam dia ni.. alhamdulillah aku diberi kesempatan bekerja dengan dia sejak bulan 7 thn 2007 hinggalah sekarang ni... dia diperintahkan pindah pada 15hb ni.. mesti korang pelik kan..nape aku siap tulis cerita pasal dia kat sini... sebabnya dia antara insan teraniaya...kesian kat dia...mangsa kepentingan diri orang lain...kami semua terkejut bila dia dimaklumkan kena pindah...mana tidaknya..dia belum confirm dan baru je balik dari kursus induksi..tetiba dapat surat kena berpindah 3 penjuru...alasann

1st check up

hari ni aku masuk opis lambat sikit, dah kul 9.45pg baru sampai opis sebab hari ni aku buat check up pertama untuk baby dalam perut ni... untuk 1st ni agak lambat sikit la sebab nak tunggu misi tu tulis satu2 kat dalam buku pastu salin lak dalam buku satu lagi(copy klinik)..leceh tul kan... masa aku datang tu awal..baru kul 8pg..biasalah kalau kat klinik desa ni selalu patient tak ramai jadi diorang rilek2 je lagi...aku dah ambik nombor semua...bawak hakimi dok kat kerusi, tetiba ada misi tu tanya nak buat buku ye? aku cakap ye..terus dia kata letak la ic ke..buku anak pertama ke dgn no tu sekali...oooo..mana la aku tau kan...diorang tak cakap..aku datang kat situ ambik no semua pakat tengok je...ada 4-5 misi kat situ..semua pakat tengok je....itu pun dia bunyi bila shah dah naik dan duduk dekat aku...shah kata dia nak sound je tadi...aku kata sabor bang..sabor.... dah tu dia suh aku amik air kencing semua...dah la hari hujan, tandas lak kat luar...tak mesra pengguna langsung..tandas

kena gi jalan? tp aku taknak..

semalam bos aku bg surat kena gi meeting kat bukit merah laketown resort... ni la masalahnya...sebab aku tengah lemah2 gemalai ni kan...kalau disuruh pegi mana2 memang aku kalau leh tak nak la kan... masalahnya.. pertama..aku akan menyusahkan orang je..sedangkan nak gi keja pun puas kena kerah dengan shah suh naik keta cepat2..aku bukan apa tak mau cepat tu..tak tahan tul la kena duduk dlm keta tu...macam2 bau aku hidu tah..kalau shah bawak laju2 sampai lantun2 kat dalam keta tu pun aku cepat2 sadarkan dia...kalau nak balik umah mak shah kat pekan pun aku bercinta dah rasanya...tah bape kali berenti tepi jalan nak muntah la...x leh tunduk2 la..x leh laju la...tu lum kira lagi nak berenti gi kencing la...ni kan pulak nak naik keta jabatan ke bukit merah tu...mau la en dollah berhenti ribu kali kot tengah jalan sebab aku... kedua..gi sana nanti sure la kena duduk hotel kan..korang tau je la tekak org ngandung ni...ikan patin masak tempoyak yang aku suka sangat tu (sampai mak mertua aku

Mabuk dah takde....jom kita memasak..

alhamdulillah...lepas aku scan hari jumaat haritu cam dapat satu aura baru lak..mabuk pun kurang dah sekarang ni..cuma tak tahan buat lak hal terjaga2 memalam....kalau gi bilik air tu biasalah kan..mau 4-5 kali semalam tp kali ni terjaga lak sebab sakit badan..tak leh nak tidur...terkebil2 aku sesorang..toleh kiri hakimi tidur dgn lena...toleh kanan lak shah tgh sedap berdengkur....ni dah masuk 5 hari dah camni...kalau terus mau pitam aku dibuatnya... ingatkan hari sabtu ahad baru ni kan cuti leh la tidur2 siang ke apa...tapi disebabkan tinggal rumah dengan hakimi...anak bujang aku ni mula la ajak akua bergasak sama dengan otromen2 dia tu...aduhai...tak layan kang kesian lak..ye la masa cuti2 ni la dia ada masa dengan aku kan...tapi mata makcik ni yang tak tahan...dah la malam tak leh tidur...siang pun tak leh nak cover gak.... tapi yang bestnya start hari sabtu hari tu aku dah leh masak..alhamdulillah...berasap dah dapur aku ni...lama sangat dah tak memasak...bawang pun dah nak tumb

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus