Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2018

Berjuang untuk cara hidup sihat!

Imej
Berjuang untuk cara hidup sihat! Assalamualaikum semua, kalau ada sesiapa yang mengikuti aku kat facebook dan instagram tentu perasan yang aku semacam ada kegilaan baru.. bukan kegilaan dengan susu eh.. hahaha.. itu susu viral.. lain.. yang ni kan kegilaan tentang cara hidup sihat! Mesti ada yang rasa ntah apa-apa Ita ni.. nak merepek apa ntah tu.. Berjuang untuk cara hidup sihat!  Sebenarnya aku nak kongsikan dengan korang pasal hobi baru aku sekarang ni.. aku kan dah letak azam awal tahun aritu nak dapatkan sekurang-kurangnya 1 medal untuk larian tahun ni.. tapi bila dah sampai setengah tahun aritu aku mulai sedar yang aku tak mungkin dapat capai matlamat 1 medal tu kalau aku nak jugak ikut acara larian secara biasa.. agak cemburu jugak bila tengok memana kawan-kawan yang mampu buat tu sebenarnya..  Tapi apakan daya kan.. aku dah sedar banyak halangan yang berada depan aku ni dan aku jugak sedar orang-orang yang nak berjaya ni kan memang halangan dia banyak.. cew

The Future Star Of Nasdaq ~ Cannis

Imej
“The Future  Star Of Nasdaq ~ Cannis” Cannis continuously invests in the most popular industries, namely the technologies, films, beauty, preventive medicines etc. since early 2018. With the corporation with their strategic partners, they have extended their markets in many South East Asia countries rapidly, becoming  the most potential upcoming greatest Star in Nasdaq. The Future  Star Of Nasdaq ~ Cannis            Cannis’s Chief Executive Officer Dato Dr. Azman Ching also stated that their partnership are not limited to latest technologies, such as the digital technology, huge database, artificial intelligence, but also with filming, high tech agriculture , preventive medicines and beauty industries. He looks forward to the strategic corporation with said industries in winning users’ entrustment and enhancing the users’ end seamless O2O experience.  App Download and Users’ Spending Set a New History-breaking Record. The third quarter of year 2018 has been the mos

Aku pun ada keyboard comel la!

Imej
Assalamualaikum semua,  aku nak cerita pasal keyboard comel yang semua orang tengah sibuk ni.. keyboard dan mouse untuk telefon android.. dan aku pun nak bagitau yang aku pun ada keyboard comel tu la ! eh nak eksen jugak.. hahaha..  Aku pun ada keyboard comel la! aku beli dah 2 minggu jugaklah.. dah guna dan tau ok baru la boleh cerita dengan korang.. masa tu aku cuma tengok je kawan-kawan blogger beli tak terfikir la nak beli pun.. tapi lelama eh.. macam senang gak kan kalau ada satu macam tu.. senang bawak ke hulu hilir dan tak perlu nak usung laptop lagi.. oh.. tipikal orang perempuan kan.. haha.. pantang tengok orang ada benda comel-comel dan best ni..  sekali aku tengok kat Shopee aritu harga dia murah jugaklah.. bila kira-kira termasuk pos cuma dalam RM32++ je tau.. haruslah terpedaya.. tapi yang aku order ni kena tunggu dia pos dari China la.. pada aku tak lama sebab cuma ambik masa dalam 7 hari dari tarikh aku order..  cepat kan?  yang hitam terus  boleh l

Resepi Terung Goreng Tempura

Imej
Resepi Terung Goreng Tempura  Assalamualaikum semua,  hari ni nak kongsikan resepi dengan korang.. lama betul dah tak tulis resepi kan?  maklumlah semenjak dah berpindah ni kadang-kadang cuma sempat masak dengan ligat.. nak ambik gambar pun lupa tau kekadang.. maklumlah area KL ni sesaknya yang amat.. bila sampai rumah tu cuma mampu masak dengan pantasnya sebab memikirkan anak-anak dah lapar.. jadi masak apa dapat dan sampai lupa ambik gambar sudahnya..  Resepi Terung Goreng Tempura  tapi kali ni aku nak kongsi resepi yang aku buat untuk sarapan minggu lepas je ni.. Resepi Terung Goreng Tempura.. ini kali pertama aku cuba walau selalu pun sebenarnya kawan-kawan kata sedap.. tapi aku tak pernah pulak terfikir nak cuba.. entah kenapa pulak pagi aritu aku boleh tetiba hiris terung dan siapkan tepung untuk goreng..  haha.. mehlah kita kongsikan resepi terung goreng tempura yang senang dan sedap ni..  Resepi Terung Goreng Tempura  Bahan - bahan Tentulah guna terung.. hir

Ultimate Tips to Choosing Business Grand Opening Flowers

Imej
Ultimate Tips to Choosing Business Grand Opening Flowers  Choosing the right Official Opening Flowers to send for business grand opening day can be a big challenge. Aside from the fact that the opening day is a grand event requiring extravagant flower stand, it is also essential that the flowers should be well-thought of. The Online Flower Delivery Singapore that you send should be in appropriate color and designs, as well as in prompt delivery just in time for the celebration. There are many things to consider, too, when sending flowers as gift and the Florist can help you on this matter. Here are the ultimate tips to choosing Congratulations Flowers  from the florist in Singapore: • Know the theme of the business. First thing to consider and know before selecting flower stands is to know the theme of the business, especially the celebration. Associated to themes are the motif of the event, the business’ main goal, favorite types of flowers of the recipient, style

Latihan terbaik yang pernah aku ikut!

Imej
assalamualaikum semua,  aku ni baru je balik dari bengkel latihan ni.. Leadership Training kat Melaka Bandar Bersejarah.. alhamdulillah banyak betul belajar sepanjang berada kat training ni.. memang sangat bertuah rasanya terpilih dalam kursus ni..  Latihan terbaik yang pernah aku ikut!  bukan macam latihan yang biasa-biasa yang kita cuma duduk dan dengar dari persembahan power point macam biasa.. tapi ianya lebih kepada kelas yang sangat aktif.. kami diberikan bermacam tugasan yang memerlukan bukan hanya kemahiran berfikir tetapi jugak memerlukan kerjasama dari semua ahli pasukan.. bukan tu je.. kami jugak diminta menulis sendiri point penting yang kami perolehi dari latihan yang dijalankan mengikut sesi dengan bantuan fasilitator.. Tuan Hj. Tajudin sangat bagus dan mahir dengan kerjanya.. dia sememangnya dilahirkan menjadi jurulatih yang sangat bagus!  aku percaya takde seorang pun peserta yang rasa menyesal walau terpaksa bekerja pada hari Sabtu selepas habis kursus ni.

Positive Effects of Sending 99 Roses Bouquet

Imej
Positive Effects of Sending 99 Roses Bouquet Sending the gifts of flowers yields positive effects. If you want to greet someone you love so much, the Flower Delivery is sure a lovely gift that provides tons of benefits not only to the person receiving it but also to everyone who gets inspired of the gesture. If you want your gifts to be memorable, allow the Florist Singapore to help you pick the best design suitable to the occasion or to the message you want to convey. Here are some of the significant positive effects of giving 99 Roses : • Provides Inspiration Receiving a hand bouquet that has 99 Red Roses will definitely provide inspiration to your wife or to the woman you love. The large bouquet of Roses in red colors and in 99 pieces of stems is inspiring enough to uplift her mood and her spirit. With the florist delivery of such beautiful bouquet on occasions, it is a thoughtful gesture to inspire and make her smile. • Brightens the day No matter w

Ubat gigi Spiderman ke Princess?

Imej
Assalamualaikum semua, azam masuk setiap bulan ialah nak tulis blog setiap hari tapi apakan daya.. walau Allah bagi masa sama je untuk semua orang iaitu 24 jam sehari tapi tanggungjawab setiap orang tu berbeza-beza kan.. jadi jangan pernah pertikaikan kalau ada orang yang perlukan masa yang lebih untuk sesuatu perkara.. kerana beban setiap orang tu tak pernah sama..  Ubat gigi Spiderman ke Princess?  tapi hari ni aku bukan nak cerita pasal kerja dan masa pun sebenarnya.. saja bagi intro untuk tulis dalam blog.. pasal macam dah lama takde mood membebel dalam blog ni kan.. rasa macam suram la pulak kan.. hari ni sebenarnya aku nak cerita pasal ubat gigi.. bukan pasal review ubat gigi pun.. ubat gigi atas tu pun bukan ditaja.. tapi beli sendiri tau.. hehehe..  kisah ni pasal abg ngah dan ubat gigi.. kisah ni jadi pada minggu lepas.. masa tu aku terima mesej dari cikgu anak-anak di sekolah.. pesannya berbunyi macam ni.. : CERAMAH KESIHATAN GIGI DAN LATIHAN MEMBERUS GIG

Bila dah cuba susu Fernleaf UHT

Imej
Bila dah cuba susu Fernleaf UHT Assalamualaikum semua,  baru ni aku ada upload gambar lembu bertukar jadi sudu kat Instagram dan facebook kan?  hehe.. saja bagi teaser sebab nak cerita pasal kebaikan susu.. kalau kat rumah kami ni susu memang antara barang dapur yang wajib ada.. takde benda lain takpe janji ada susu UHT dalam kotak yang 100% Mmmmm sedapnya.. tapi kali ni kami teruja pulak bila dah cuba susu Fernleaf UHT..    Bila dah cuba susu Fernleaf UHT Maklumlah bebudak ni apa saja mesti nak guna susu.. kalau abg ngah tu bila ada kotak susu dalam peti yang belum buka lagi pun tak jadi masalah kat dia.. mesti pandai je dia bukak.. macam baru ni la.. tau-tau je dah ada kesan susu kat mulut.. tapi bila kita tanya.. eh.. pandai pulak tak mengaku minum tu.. bila kita tanya lagi dia dah senyum-senyum..  ini semua mesti sebab tak tahan godaan 100 % susu segar dari New Zealand ni.. hehehe..  Abg Ngah - budak paling suka minum susu Ya la selama ni bebudak ni tengok

Tak payah sekolah!

Imej
Tak Payah Sekolah!  assalamualaikum semua, semalam pagi waktu dalam kereta, adalah sesi ceramah sebab anak-anak lambat nak ke sekolah.. kira pagi semalam ngam-ngam sampai sekolah pukul 7.30.. ada jugaklah beberapa kali sebelum ni terlambat jugak sampai kena ambik nama dan denda kutip sampah kat padang sekolah.. selalu gak aku ni bebel.. kalau asyik lambat je baiklah tak payah sekolah!  Tak payah sekolah!  tapi eh boleh pulak ada dialog kat tempat duduk belakang masa tu.. dialog apa tau? haaa... dialog macam ni.. Ummi : Esok-esok tak payah sekolahlah kalau asyik lambat je... tau tak sesiapa yang lambat ni nanti cikgu denda?  Abg Ngah : Tau... saya pun pernah kena denda.. aritu kena denda pungut sampah kat padang.. lepas tu ada sekali kitorang kena bacakan Rukun Iman..  Ummi : Denda baca rukun iman? Tau jawab tak?  Abg Ngah : Tau... abg long bacakan semua sekali.. saya dengan adik una ikut je.. tapi saya dah ingatlah.. Rukun Iman ada 6 kan ummi?   Ummi : Betu

Makan-makan di Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall Putrajaya

Imej
assalamualaikum semua,  lama dah tak cerita pasal kami keluar makan sekeluarga kan.. ada je tapi selalunya aku update kat facebook.. buat masa sekarang ni nak tulis blog macam terhad sesangat.. apa nak buat kan.. dan bertukar tempat kerja yang baru ni banyak benda baru kena belajar.. dan banyak masa kena korbankan jugak.. nak luangkan masa mengisi hobi menulis nan satu ni pun macam tak sempat jadinya.. tapi hari ni aku nak jugak tulis buat ingatan peristiwa yang jarang-jarang berlaku dalam hidup kami anak beranak.. semalam kami makan-makan di Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall Putrajaya!  Makan-makan di Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall Putrajaya bersemangat anak-anak bila sebut nak makan kat steamboat.. walaupun memasing ni bukan tau apa pun steamboat tu sebenarnya.. hahaha.. acah-acah tau sudah.. mulanya agak nak lari la plan.. sebab plan nak datang makan-makan di Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall Putrajaya ni dalam pukul 12 tengahari.. sekali tu