Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2019

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Itu je yang tinggal?

Imej
Itu je yang tinggal?  Assalamualaikum semua,  rindunya nak menulis blog.. banyak entri aku nak share.. tertangguh-tangguh jadinya.. insyaAllah cuba cari ruang masa ni.. maklumlah ibu beranak kecik.. dah tua-tua beranak kecik lagi.. padan la dengan muka kan.. haha.. aku sebenarnya lama nak cerita pasal makan.. yang selalu lupa nak cerita makan kat restoran makanan segera la.. ada je sebenarnya tapi selalu cuma gambar je berjaya post di facebook atau instagram.. nak tulis blog kena masa panjang sikit pasal aku tak pandai tulis cerita pendek-pendek.. masalah betul kan?  Itu je yang tinggal?  baru ni kami pergi makan kat Marrybrown.. ala yang promosi setiap hari Jumaat tu.. beli ayam 5 ketul dengan nugget 5 ketul cuma RM19.90 harganya.. termasuk cukai dalam rm21 kot aritu.. tapi memang berbaloi la pada kami sebab ayam dia besar.. ayam goreng Marrybrown pun sedap jugak dari jenama yang satu lagi tu.. tambah pulak dekat dengan rumah.. kami pergi yang dekat cawangan Brem Mall dep

MINI PLANNER DAN KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL !

Imej
MINI PLANNER DAN KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL !  MINI PLANNER DAN KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ! Assalamualaikum korang ! Selamat sejahtera ! Sihat ke tu? Alhamdulillah nampaknya jerebu dan IPU dah semakin pulih di Malaysia. Harapnya, bertambah baik hendaknya. Tinggalkan sekejap kisah jerebu ! Erm..diam tak diam dah sampai ke penghujung tahun kita ni,kan ! Lagi beberapa bulan nak masuk tahun baru, tahun 2020 ! MINI PLANNER DAN KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ! MINI PLANNER DAN KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL MINI PLANNER DAN KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL Apa azam tahun wawasan 2020 korang sebelum ni? Ingat lagi ke? Haa ! Kete terbang? Duit terbang, adalah ! Hehehe. Okay, sebelum duit korang terbang jauh ke sana sini. Meh..mummy nak memperkenalkan korang dengan MINI PLANNER DAN KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ! MINI PLANNER DAN KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ! Serius korang boleh jimat banyak dengan MI

AITrades.co - Era Baru Bagi Industri Cryptocurrency

Imej
Assalamualaikum semua, korang pernah dengar tak pasal Cryptocurrency ? Kalau mengikut maknanya Cryptocurrency ini adalah sebuah teknologi menghasilkan wang digital melalui kaedah digital yang dipanggil kriptografi.. serius pulak tajuk blog hari ni kan.. bila cerita pasal benda serius tetiba pulak aku jadi serius.. haha.. tapi sebenarnya aku nak cerita pasal AITrades.co yang merupakan era baru bagi industri cryptocurrency atau dalam bahasa Inggerisnya AITrades.co - A New Era For Cryptocurrency Industry. AITrades.co - A New Era For Cryptocurrency Industry. bagi rakyat Malaysia ni sebenarnya dah tak asing lagi pun cerita pasal Cryptocurrency ni dan ada antara kita pun dah biasa dengar pasal bitcoin atau yang seangkatan dengannya kan.. dah ada jugak beberapa premis menggunakan transaksi bitcoin ni sebagai salah satu keadah pembayaran di premis mereka.. bukan hanya syarikat besar sahaja yang menggunakannya.. dan tak mustahil penggunaan duit digital seperti bitcoin ni akan lebih

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus