Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2020

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Adik Adam kena jangkitan oral thrush!

Imej
Adik Adam kena jangkitan oral thrush! Assalamualaikum semua, bulan lepas dan bulan ni banyak sangat perkara yang terjadi tapi tak sempat langsung nak kongsikan di blog.. sejak berpindah ke Johor dan musim Covid-19 ni pulak kan.. bukan kata sebab covid je jadi norma baharu.. dengan aku sekali dah hidup dalam norma baharu sejak berpindah kerja ke Johor.. baru kenal dunia pekerjaan baru.. banyak betul benda kena belajar dalam masa yang sangat cepat.. dah rupa chaplin pun ada dah ni.. kadang-kadang tu dah tak rupa dah yang aku ni ada anak kecik yang masih lagi perlukan perhatian dan susu dari ibu dia.. kesian adik.. dan baru ni teruji lagi pulak.. adik adam kena jangkitan oral thrush ! Adik Adam kena jangkitan oral thrush! panik ooo masa adik kena.. last kami hadap benda ni masa kecik abg ngah dulu.. ada aku ceritakan kat blog sebelum ni  dalam entri kesian abg ngah .. kali ni setelah beberapa tahun jadi pulak ke adik nafis adam.. aduhai.. panik la sekejap kami ni.. ginilah kalau dah umur

Gong Cha Introduces Its First-ever e-Drink Series with Shopee

Imej
Gong Cha Introduces Its First-ever e-Drink Series with Shopee Malaysians’ favourite bubble tea chain Gong Cha and Malaysia’s no.1 e-commerce platform Shopee are joining forces to bring all Shopee users an exciting range called the Shopee 9.9 Super Drinks that will sure tingle the taste buds, put a smile on everyone’s faces and have them wanting more. Introducing three special brews - the Mango Matcha Latte, Mango Latte & Mango Marble, these exclusive and special beverages are introduced in celebration of Shopee’s flagship annual shopping event - the Shopee 9.9 Super Shopping Day. Mango Matcha Latte The triple-layered and eye-catching Mango Matcha Latte consists of tangy mango puree, rich-flavoured matcha and creamy fresh milk. While some may wonder at the odd coupling and contrasting bitterness of the matcha and sweetness from the mango, they actually complement each other well when mixed together. Be bold and adventurous with this Mango Matcha Latte that will sure to stir your

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus