Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2014

Catatan terkini

Kisah Rumah Terbuka Syawal Kami

Imej
Rumah Terbuka kami setelah sekian lama  Assalamualaikum semua, alhamdulillah bulan Syawal dah pun berlalu. Semalam hari terakhir Syawal. Ramai yang masih meraikan sambutan Syawal hingga ke penghujungnya. Syukur jugak tahun ni kita dapat meraikan hari raya Aidilfitri secara meriah berbanding tahun-tahun lepas.  Tahun ni tahun kedua kami raikan hari raya Aidilfitri di rumah sewa kami di Kluang ni. Tiba-tiba pulak tahun ni kami ada kerajinan untuk buat mini rumah terbuka pada hari Sabtu 29 April 2023 bersamaan 7 Syawal 1444. Kenapa namanya mini? Hehe.. sebab jemputannya agak terhad.  Ramai yang kami tak terjemput disebabkan banyak faktor. Salah satunya sebab majlis ditetapkan dalam masa yang terlalu singkat jadi persediaan agak kelam kabut. Senarai jemputan pun main tulis secara rawak je sudahnya.  Asalnya kami nak terima sekumpulan tetamu saja,  tapi bila difikirkan apa salahnya kami jemput je orang lain yang boleh datang jika berkesempatan. Itu yang akhirnya jadi majlis rumah terbuka se

Dah 54 hari

Imej
assalamualaikum semua, pagi ni bersiaran dari kampung nan indah permai.. lama dah tak menulis..ini pun sambil meriba si kecik comel dalam cuaca pagi yang sejuk-sejuk ni..terima kasih pada yang sudi singgah dan baca serta tinggal komen walau tuan blog lama dah tak berkesempatan nak menulis.. alhamdulillah..hari ni kami dah genap 54 hari selepas tarikh bersalin aritu...aku masih lagi merangka draf untuk kisah kelahiran adik hadi..maaf ye bagi yang tertunggu-tunggu...ceeeh...ada ke? hehe... adik hadi makin sihat dan bulat sikit dari lahir aritu...dan dah 2 hari aku letak gambar muka adik di facebook..kalau sebelum ni tak letak konon-konon la eksklusif konon...haha..sila jangan meluat ok.. dan di entry ini juga akan diletakkan gambar bagi sesiapa yang belum tengok Ahmad Hadi Haris di facebook lagi tu.. selamat berkenalan buat semua dr adik Hadi.. p/s cuti2 jugak...tapi ada keja yang kena jugak submit sblm 30 hb..hmmm...

Breastpump terpakai untuk dijual dengan harga murah : Set Spectra 3 dan Unimom Allegro

Imej
assalamualaikum semua, lama tak bersiaran.. sibuk menguruskan adik hadi di rumah sekarang ni.. inshaaAllah satu hari nanti nak tulis pasal kelahiran adik hadi pulak.. tapi buat masa ni ada sesuatu kena highlight dulu.. aku nak jual breastpump aku yang ada sekarang ni.. aku nak jual dua-dua set ni dalam satu pakej yang sama..maknanya dua barang ni dengan satu harga.. ok..kita cerita detail pam ni dulu.. pam 1 : Spectra 3 spec : pam elektrik single @double usia : pam ni dah berjasa dekat 4 tahun dah pada aku dan anak-anak.. condition : keadaan pam buat masa ni masih tip top dan pembelian pam ni akan disertakan dengan 2 set breastshield terpakai jugak..maknanya boleh buat double pumping.. ;) tak ada kotak akan mengiringi pam yang dijual..harap maklum ya.. harga beli : RM499 pam 2 : unimom allegro (SOLD @ TERJUAL) spec : pam elektrik @ bateri ; single @ double usia : dah lebih 2 tahun condition : pam masih tip top dan setiap pembelian akan disertakan dengan 2 set breastsh

Wordless Wednesday # 69

Imej
teaser.... p/s esok cukup 30 hari..baru boleh nak letak gambar penuh kot.. ;)

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus