Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Wordless Wednesday # 66

Imej
assalamualaikum semua, p/s rindu budak kecik yang nak jadi kakak ni..

Wordless Wednesday # 65

Imej
assalamualaikum semua, insyaAllah kurang dari sebulan lagi... ;) p/s hari ni mula lewat sikit :)

Ke Ipoh la pulak..

assalamualaikum semua, hari ni dah masuk hari kedua aku kat ipoh..sampai hari ahad malam baru ni... ada bengkel kat sini insyaAllah sampai hari jumaat ni.. kalau ikutkan dah tak larat dah nak ke mana-mana sebab tarikh dijangka bersalin tinggal tak sampai lagi sebulan dah...tapi dah kerja terpaksa la jugak... semalam stress jugak sebab aku kena cirit birit start dari petang dalam pukul 6 macam tu...sebelum tu dah rasa lain macam masa makan tengahari..rasa macam angin mencucuk je dalam perut ni..tak sedap betul rasa..pastu tengahari tu aku try la makan betik bagi dengan harapan bagi angin tu keluar...ambik ko..lepas tu memang keluar pun tapi sekali dengan cirit la...adoiii...tak larat dah rasa... masa nak gi makan malam pukul 7.30 tu aku dah rasa letih gila..boleh bila siap nak turun dah rasa tu datang lagi...pastu masa nak makan pun sempat singgah tandas kat kafe dulu..sabor je la.. balik dari makan pun masih macam tu tapi sudahnya aku layan minum teh pekat panas tanpa gula..alha

Wordlesss Wednesday # 64

Imej
masih mood raya..projek 18 Syawal.. p/s ini la gayanya bila biskut raya habis sblm abis raya

Tragedi Hari Jumaat

Imej
assalamualaikum semua, banyak kisah nak cerita sejak dari bulan puasa hari tu lagi... tapi asyik la tertangguh.... dan hari ni nak cerita kisah terbaru dalam keluarga kami... baru lagi terjadinya... hari jumaat lepas.. kalau anak kecik selalu diduga dengan ujian anak demam la.. sakit la..selsema la... ini anak dah besar sikit dan bersekolah diduga pulak dengan ujian kemalangan di sekolah... kami kalau boleh memang taknak menghadap situasi macam ni.. tapi apakan daya.. memang salah satu cabaran untuk ibubapa agaknya kan...kena la hadap jugak... al kisah ceritanya bermula macam ni... hari Jumaat baru ni kami macam biasa dalam pukul 6 petang duduk menunggu abg long balik dari sekolah... memang selalunya abg long akan jadi murid yang keluar antara yang paling lewat dari pagar sekolah... kadang-kadang sebab dia..nak pegi tandas la...pastu nak siapkan kerja sekolah dulu la..macam-macam la..tapi biasanya akan melangkah dengan penuh tenang dan aman damai je keluar dari pagar sambil

Bila orang jual insurance call..

assalamualaikum semua, lamanya tak menulis..lupa dah macamana nak start..hehe..boleh gitu? ;) nak cerita hal semalam ni...dalam petang semalam aku terima call dari nombor telefon 03-27******** tetiba je dia tanya nama shah pulak tu..aku kata la aku ni isteri dia...ok di bawah adalah perbualan selanjutnya aku dengan agen Ace insurance ni ye... agen : boleh saya bercakap dengan En Ahmad Shahir ? aku : dia takde dan ini no telefon saya bukan dia ... siapa ni ye ? agen : ooo ... saya dari Ace insurance .. bla .. bla .... puan ni siapa ye ? aku : ( amboi .. byk cantik .. kau call aku banyak lawa la pulak tanya siapa aku ) saya isteri dia . agen : ooo .. kalau macam tu boleh tak saya mintak no telefon lain untuk hubungi En Shahir ye ..? aku : tak boleh agen : eh kenapa pulak tak boleh ? ke saya kena hubungi no ni di masa lain pulak ye ? aku : juga tak boleh agen : eh kenapa pulak tak boleh ye puan ? s

Wordless Wednesday # 63

Imej
assalamualaikum semua, Add caption p/s alhamdulillah....

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus