Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2012

Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Kuantan banjir lagi!

Imej
assalamualaikum semua, kawasan yang dilanda banjir hujan turun tak berhenti sejak awal pagi tadi di kuantan ni dah menyebabkan banjir di setengah kawasan di kuantan ni... di tempat kerja aku sekarang ni area jalan seri kemunting masih hujan walaupun dah renyai... kat rumah kami tak tau la apa kabor ntah ni.... berdoa je hati ni...jangan lah naik air macam hari tu lagi.... takde orang kat rumah pulak tu....susah hati dah ni... patut ambik cuti je tadi....waaa.... perkembangan setakat ni cuma dapat tau dari Portal Banjir dan Facebook Kuantan je la... ini gambar-gambar yang diambil dari facebook kuantan tadi.... jalan pintasan ke perlabuhan - bypass kuantan jalan gebeng taman tasik bandar gebeng jalan kemaman -kuantan jalan pun dah ada yang ditutup untuk semua kenderaan ringan... boleh rujuk di bawah... p/s dalam suasana banjir ni pun ada yang ada hati lagi nak tanya pasal sambutan tahun baru....jaga nyawa dulu la....kat terengganu dah merag

dah nak mula sekolah!

Imej
assalamualaikum semua, Tabika Kemas Sg. Derhaka pagi ni memula ingat nak cuti... sebabnya kena daftar abg long ke sekolah hari ni... tapi bila dah settle semua awal lagi... dalam pukul 11 pagi... makanya aku ke tempat kerja menyudahkan semua kerja-kerja yang tertunggak... malas betul rasanya nak gi kerja... tambahan pulak kat kuantan ni hujan tak berhenti sejak malam tadi... sekarang ni baru dapat teduh sikit tapi langit masih gelap, bermakna masih ada potensi hujan terus turun sampai ke petang agaknya... hanya ramalan belaka ok... baru berangan nak gi kerja naik motor... terus kena kensel... Abg long tahun ni masih di sekolah Tadika Kemas Kampung Derhaka atau nama sebenarnya Tabika Kemas Sg. Derhaka lagi tahun ni... ramai yang tanya disebabkan umur dia dah 6 tahun pada tahun 2013... kenapa tak hantar ke pra sekolah...? hmmmm... camne ye nak jawab? dulu kami dilema jugak nak hantar abg long ke tabika kemas ke atau ke pra sekolah..... last-last kami hantar ke tadika kem

apa dah jadi dengan Malaysia....?

Imej
assalamualaikum semua, bersantai di hujung minggu... hari minggu korang buat apa? aku tengah melepak sambil tengok jalan-jalan cari makan kat tv3 ni....bestnya tengok si pengacara ikram ni makan... dia tunjuk semua tempat yang diorang pergi sepanjang 2012 ni...menarik...menitis air liur tengok dia makan sate willy kat kajang tu... sambil tengok tv sambil baca suratkhabar....anak-anak dah kena subcontract dengan orang lain....hihi....diorang bawak berjalan màna ntah.... baru bukak je suratkhabar muka depan dah nampak berita yang mengemparkan....korang tengok la gambar kat bawah tu....bukan gambar perempuan seksi tu ye tapi berita kat belah kiri atas tu dan kat belah kanan atas dan berita utama kat bawah.... yang pertama cerita pasal maut akibat peragut yang menjadi masalah takde kesudahan bagi rakyat malaysia... yang kedua tu berita anak 3 tahun ditetak oleh ibu saudaranya yang ada masalah mental... yang ketiga ni lagi parah...anak ditinggalkan di tepi jalan...Allahuakhbar.... t

makan apa korang hari ni?

Imej
assalamualaikum semua, kami dah selamat sampai kampung ni...lega... tengah lepak tengok cerekarama ni... korang makan apa hari ni....setelah bekerja keras buat durian crepe semalam maka hari ni jadi la hari malas nak masak apa-apa... bila bukak peti ada kobis panjang je....tengok kat tempat bawang ada kentang...dan akhirnya ini lah menu yang jadi....menu orang malas atau menu orang bujang... tapi apa yang best ialah....abis licin...tak yah nak masak ikut resepi ala kelantan atau ala sarawak atau ala johor pun...cuma masak ala kadar je pun dah licin....kalau masak ala pahang agaknya macamana ye... p/s tengok orang hantar gambar terung masak goreng berlada....macam sedap je kan?

Apa yang tak kena dengan teksi ni?

Imej
assalamualaikum semua, korang buat apa hari minggu ni? kami nak balik kampung shah kejap-kejap lagi kot... nak tanya kat korang....apa yang tak kena dengan teksi ni...? macamana la orang tak selalu cakap pemandu teksi memandu dengan tidak berhemah kan? bila kuatkuasakan AES orang marah pulak....hmmmmmmm.... p/s teringat masa kat jb...biasa kalau macam ni dah kena saman dah...

Operasi Pos Malaysia dah berubah ke?

Imej
assalamualaikum semua, semalam masa check peti surat ada surat sekali dengan pemberitahuan macam postcard kecil macam gambar kat bawah ni... mulai 1 Januari 2013.... tapi aku sebenarnya tengah agak musykil ni.... aku dah baca tapi aku rasa macam takde perubahan je aku tengok... ke sebab aku tak berapa berurusan dengan diorang ni... tapi harap-harap ianya berguna untuk orang lain... p/s tengah tunggu orang datang untuk repair bumbung bocor...baru tak sampai 2 tahun duduk dah bocor...alahai....

rasanya apa dia ni?

Imej
assalamualaikum semua, aku nak tanya korang ni.... korang rasa-rasa gambar apa yang aku tunjuk kat bawah ni? p/s esok cuti....apa nak buat dengan anak-anak ye?

Kenangan mengusik jiwa...

Imej
assalamualaikum semua, berdoa - sumber apabila kenangan lalu mengusik jiwa.................. rasa bersalah mengetuk hati.............. ingin dibuang jauh tak mampu lagi................. hanya yang mampu menadah tangan memohon keampunanNya seikhlasnya.................... semoga yang lalu tak menganggu lagi................ pintaku keampunan masih ada untuk diri ini.... Amin... Ya Rabbal alamin.... p/s langkah diatur seperti tak mampu lagi......

SKMM: Rebat RM200 bagi Pembelian Telefon Pintar untuk Golongan Belia dan Geran RM1,000 kepada Usahawan Online

Imej
assalamualaikum semua, Alcatel 993D - sumber google berita baik buat semua belia di Malaysia dan juga Usahawan Online... pemberian rebat RM200 bagi pembelian telefon pintar bergantung dengan syarat-syarat yang ditetapkan.. yang penting hanya model ini yang tersenarai ye: 1) Alcatel 993D 2) Alcatel OneTouch Glory 23 3) Alcatel OneTouch Inspire 2 4) The Buzz Phone 5) HTC Wildfire 6) Huawei Ideos X3 7) LG Optimus L3 8) Ninetology Black Pearl II 9) Ninetology Palette 10) Nokia 2730 11) Nokia 7230 12) Nokia Asha 305 13) Nokia Asha 308 14) Nokia Asha 311 15) Nokia C2-03 16) Nokia Lumia 610 17) Samsung Galaxy Chat 18) Samsung Galaxy Mini 19) Samsung Galaxy Pocket 20) Samsung Galaxy Y 21) Sony Xperia Tipo 22) ZTE Acqua 23) ZTE V790 Note: 1) The above is as at 26 Dec 2012 and the models list will be updated from time to time in the Service Provider's website; 2) The brand, model and quantity offered may differ amongst different Service Providers.

Azam tahun baru

assalamualaikum semua, setiap kali tahun baru masihi menjelma semua orang sibuk bercerita pasal azam tahun baru mereka.... topik di Tv  tadi pagi sangat bagus... setelah ditanya semua orang pelbagai bangsa tentang azam baru masing-masing kemudian dikupas satu persatu pula pasal azam tahun baru dan cara menyambutnya dalam islam...........tersusun hujah ustaz pagi tadi.... sekali lagi maaf tak dapat aku nak nyatakan nama ustaz ni...terlepas pandang dalam sibuk menyiapkan persiapan anak-anak ke taska... minta halalkan ilmu ustaz ye.... ada tiga penyataan ustaz yang amat menyentuh jiwa... pertama: "dalam merayakan apa jua perayaan jangan kita sampai lupa mengerjakan solat...ini akan menjadikan sesuatu itu melanggar syarak" kedua: "selagi belum dihisab...selagi itu belum terlambat untuk insaf" ketiga: "jangan hanya menunggu tahun baru untuk berubah kerana kita tak pernah tau bila ajal kita akan tiba" p/s sampaikanlah walau sebaris ayat.....

yuran taska naik lagi...

assalamualaikum semua, dah berjumpa semula dengan hari jumaat, penghulu segala hari... semalam aku dikhabarkan satu berita tak berapa best oleh shah... yuran taska anak naik lagi ....! lemah je dengar berita camni...aku memula memang hangin gak bila dapat berita tu dari mulut je kan....itu pun cikgu kat sekolah tu yang sampaikan... takde pulak surat hitam putih dari taska tu sendiri....aku dah tekad kalau diorang tak bagi surat pernyataan maka aku cuma bayar bayaran yuran macam biasa je... sebabnya yuran diorang tu naik sampai rm100 untuk 3 orang tu... tapi shah pujuk aku suruh contact pengusaha taska tu dan tanya dia betul-betul....lagi sekali aku hangin...bukan dia ke yang kena contact kita....? tapi akhirnya aku mengalah...ye la suami yang pujuk kan? keras mana la hati si isteri ni... aku hantar sms je tanya....dan akhirnya dia balas dengan meminta maaf....alasannya pihak kwsp dah bagi surat dan berkaitan dengan gaji minimum rm900 untuk pekerja swasta dan sewa premis dah n

dah nak abis dah....

assalamualaikum semua, aku nak tanya korang ni..... korang tak perasan ke? tahun 2012 ni dah nak abis dah..... hari ni dah 27 Disember 2012 dah..... lagi 4 hari lagi dah nak masuk tahun baru 2013 dah.... dan itu bermakna CONTEST CERITA ITA pun dan nak sampai ke tarikh penutupnya.... tapi masih tak ada lagi yang nak masuk contest ni.... sedih la...hukhuk.... korang taknak hadiah ke? ke hadiah tu macam tak best je? nak tambah jadi best lagi ke? atau masa pendek sangat? meh la join..... aku nak bagi betul-betul ni.... ikhlas ni..... kalau masih kurang yang nak join atau dapat cuma 5 peserta atau kurang sampai tarikh tutup tu nanti... aku akan bagi hadiah utama tu pada semua peserta yang join ok... jadi jangan lepaskan peluang dan meh join reramai..... nampak gambar budak cute kat tepi pakai baju pink tu?  haaaa.... klik kat situ untuk maklumat lanjut..... p/s lemas dah tengok entry melekat ni....kita kasi lekat terus kat tepi la.....

ikut jalan yang benar..

assalamualaikum semua, semalam kuantan elok je tak hujan sampai ke malam...ok tak...sebenarnya ada hujan sekejap masa petang kami balik keja...hujan panas...malam pun cerah sampai boleh nampak bulan dan bintang....tapi hari ni alhamdulillah hujan turun lagi dengan lebatnya....kesian mana-mana kawasan yang tersekat sebab jalan banjir macam kat sungai lembing tu... buka pasal banjir aku nak cerita tapi pasal dialog kat bawah ni....perbualan antara adik dan kakak... di suatu petang yang sunyi....eh sunyi ke tak ni? hentam saja la....hihi.... kakak : kau balik ke kulai ke petang ni? adik : a'ah.... ingat nak gerak la kejap-kejap lagi... kakak : kau ikut jalan mana? (bertanya dengan perasaan ingin tahu sebab kat kluang ada 2 jalan menuju kulai..satu ikut renggam dan satu lagi ikut kota tinggi) adik : ikut jalan yang benar.... (bercakap sambil buat muka selamba macam takde apa-apa) kakak : .......(sambil macam ada bunyi cengkerik)..... p/s ceria kan hidup ada adik camni? kakak d

Contest Cerita Ita Genap 5 Tahun!

Imej
assalamualaikum dan salam sejahtera semua, STICKY POST (CERITA MELEKAT SAMPAI 3 JANUARI 2013)  Untuk cerita terkini.... scroll di bawah ok.... klik gambar untuk maklumat lanjut.... p/s terpaksa buat entry kecik ni... semak tengok entry panjang yang sama lelama.....heee.....

Wordless Wednesday # 9

Imej
assalamualaikum semua, p/s makan je kejanya kan..... heeee..... nasi beriani gam batu pahat

Keraguan Munasabah...sebab aku menghilang...

Imej
assalamualaikum semua, berebut kitorang balik rumah ni pasal nak tengok hantu kak limah balik rumah kat tv3 malam ni...ini semua hassan mutalib la punya pasal ni...ke penulis skrip dia....? hihi.... terserempak pulak dengan kemalangan kat tanjung lumpur tadi...tak tau apa yang berlanggar cuma nampak orang tolak motor dan ada ambulans bergerak menghala ke bandar...tapi nampak gak kesan tayar atas pembahagi jalan kat depan restoran santai tadi... nak cerita sikit sebab aku hilang 2-3 hari ni....haaa...ini la sebabnya....buku berhantu ni haa....yang aku beli dengan harga cuma rm5 kat PTS baru ni....berbaloi-baloi.... pasal gi PTS tu aku cite nanti-nanti ye....sekarang nak cite pasal buku ni... bagi sesiapa yang dulu minat nak jadi peguam tapi tak jadi atau nak jadi penyiasat tak jadi gak cam aku ni elok la korang baca buku ni... buku ni dah keluar tahun 2008 lagi..huh rugi tak beli awal-awal...cuma 305 mukasurat je tu tapi cukup menyebabkan aku tak lena tidur....lepas ni mesti

ni la kejanya kalau anak bujang...

Imej
assalamualaikum semua, hari lambat pulak menulis....sesedar dah maghrib dah hari....kejap je masa berlalu.... rumah kami masih lagi hujan dan kuantan jugak masih hujan cuma sekejap lebat sekejap renyai....tapi masih bersyukur hujan tak lebat macam semalam...dan kalau lebat pun tak berpanjangan....kalau tak mesti kami dah berkayuh dalam besen besar dah masa ni kot ...hihi... aktiviti dengan anak-anak bila cuti ialah aktiviti menconteng...tapi korang tengok je la gambar yang ada ni.... mujur la itu whiteboard marker murah....boleh aku buat magik dengan tisu lembap je... sabor je la kan..... p/s anak-anak suka betul bila ummi dia pandai buat magik...sekejap ada...sekejap takde...hahaha...

Cuai betul kan?

Imej
assalamualaikum semua, aku saja nak tunjuk kat korang macamana kejadian culik melibatkan anak-anak kecik selalu terjadi... korang perhatikan gambar di bawah ni.... ada nampak stroller baby kat situ? kat tengah gambar kat tepi kedai tu? gambar ni aku ambik masa kami gi ECM bebaru ni... nampak macam stroller tu takde baby je dalam dia kan? aku dah lalu tepi dia dan sebab tu aku ambil gambar ni.... mak ayah budak kecik tu bersama sorang lagi anak diorang tengah sibuk dengar penerangan jurujual kat dalam kedai menjual barang komputer.... baby tu kena tinggal sorang-sorang kat luar kedai... serius aku kata kalau aku ni penculik budak....aku kata kalau je ye....aku takde kaitan dengan mana-mana kehilangan budak tau.... kalau masa itu aku adalah penculik dengan selamba aku akan tolak troli tu dan blah dari situ tanpa ada orang perasan pun...ini betul tau pasal aku dah stop lama kat sebelah stroller tu dengan shah dan anak-anak tapi aku tengok mak bapak budak tu sikit pun tak perasan a

Rumah kami dah banjir

Imej
assalamualaikum semua, tengah cemas ni wei.....aku tengah agak-agak mana-mana barang yang boleh diselamatkan ni.... harap-harap hujan tak berterusan lebat.... mujur aku cuti hari ni....boleh jugak pantau keadaan rumah ni... sekarang ni hujan dah mula teduh sikit...air dah kurang sikit....aku seram gak kalau hujan terus lebat.... tolong doakan kami sekeluarga selamat ye.... p/s mak aku kata suruh kumpul makanan bebanyak untuk bawak naik tingkat atas....takut nooo dia cucu dia tak cukup makan...hahaha....

hujan rahmat

Imej
assalamualaikum semua, hari ni aku masih cuti dan lepak-lepak dengan anak-anak kat rumah.... hujan tak berhenti sejak malam tadi....laman kami dah banjir pun....tak nampak macam nak berhenti lagi ni.... teringat waktu musim tengkujuh macam ni tahun lepas...waktu tu la kuantan banjir dan saat itu jugak sakit nak bersalinkan adik husna.... nasib baik rumah ni dah tak pakai astro...kalau tak camne la bebudak ni nak tengok tv... p/s hujan-hujan ni kami layan mee hoon bodoh je....layan....

Mee Udon

Imej
assalamualaikum semua, hari ni tak sempat nak buat entry kan....haaaa...busy bebenor.... tak sempat nak ke mana-mana pun seminggu duduk kat nilai....kesian kat anak-anak... hari ni aku nak buat entry pendek je ... pasal mee udon... mee udon ni kalau tanya kat aku macam rasa mee untuk laksa pasal rasa macam tepung beras je cuma dia macam kenyal sikit dari mee tepung beras tu... aku memula tak tau makan mee udon ni...tapi masa aku gi kursus ke kuala lipis dan duduk lipis hotel ada jual mee udon black pepper...pastu aku nak try rasa dia macamana...hahaha...org johor cakap jakun la tu... aku pun order la...sekali makan haaa ko tak leh berhenti makan aku masa tu... masa tu la...tapi sekarang ni dah berhenti la ok...hihi... murah je tau...dalam rm6.50 je semangkuk...aku pun terkejut masa bayar...ye la hotel kan...? ingat bayaran melampau ke macam biasa la kan...sekali siap tax lagi kan....heeee.... kalau korang gi lipis jangan lupa try tau pasal aku dah beli mee udon ni dan masak kat

Muzium Coklat @ Chocolate Museum di Kota Damansara

Imej
assalamualaikum semua, hari ni ada luang masa sikit nak lunaskan janji pada korang.... haaa...ini dia cerita pasal kunjungan kami ke Muzium Coklat di Kota Damansara pada hari Ahad lepas.... kami sampai sini jam 12.30 tengahari...ingatkan ramai orang pasal hari ahad kan? tapi mungkin sebab tempat ni baru dan tak ramai lagi yang tau.... aku sampai sini pun disebabkan ada alamat lengkap seperti kat SINI dan kami tuju kawasan tu dengan menggunakan GPS.... kalau diikutkan alamat lengkap dia Jalan Teknologi 3/4 tapi bila sampai jalan tu korang kena ke depan sikit untuk terus ke Jalan Teknologi 3/5 baru boleh jumpa bangunan Dr. Group ni.... sangat jelas digantung banner Chocolate Museum di pagarnya... confirm tak sesat.... bangunan Muzium Coklat Kota Damansara... kena masuk ikut pintu kanan tu... sebelum masuk bangunan ni korang kena daftarkan diri kat pondok pengawal dia untuk ambik pas lawatan.... yang ada tali kuning abg ngah pakai tu.... hanya untuk orang dewasa je pas ni

Wordless Wednesday # 8

Imej
assalamualaikum semua, p/s arrrrghhhh otak tepu....aku nak balik!

Ice Room Bandar Baru Nilai

Imej
assalamualaikum semua, disebabkan aku semakin lost dengan apa yang cikgu ajar... maka terjadilah entry ini... boleh gitu??? hihihi...kira boleh je la ye... kali ni nak cerita pasal Restoran Ice Room Bandar Baru Nilai... kami serang tempat ni pada hari pertama kami sampai ke nilai ni.... dah lama aim tempat ni sejak dari Kuantan dah masukkan dalam list wajib pegi... konon-konon nak try ice cream durian dia.... tapi lain  pulak bil dah sampai.... hari kami sampai sini ahad lepas tu hujan memang lebat sesangat...sampai tak nampak jalan dah.... puas memusing nak cari tempat makan tapi tak jumpa yang sesuai.... ceh...sebenornya alasan je tu nak makan ice cream yang sebenornya.... hahaha... dan tentunya memang aku la yang paling excited...(memang selalunya camtu la).... nak order memacam ni...ye la Ice Room mana ada kat kuantan kan tapi disebabkan nak selamatkan poket dari terbarai terus pasal duit tak bape nak ada....jadinya ini aje yang dapat kami order... tengah tunggu ord

Selamat Hari Lahir Cik Ita

assalamualaikum semua, pagi ni bangun macam ada rasa yang tak cukup...mungkin ada wayar kat otak yang dah short pasal belajar statistik semalam.... waaa...serius aku nak nangis.... ntah apa cikgu ajor  ntah... blur je muka memasing... ada yang boleh buat tapi bila kau tanya dia jawab.."saya boleh buat tapi saya tak faham kenapa kena buat"... maaf cikgu... bukan kami tak berminat atau cikgu yang fail mengajar....cuma benda-benda ni tak apply dalam kerja kami jadi memang kami susah nak faham.... kami budak biologi cikgu... bukan kimia.... aduhai.... dulu kalau belajar kimia memanjang cikgu hentak meja pasal semua tertidur.... pastu kalau nak lena tidur pun bacalah buku teks kimia...confirm terus terlelap... tapi bukan pasal kursus aku nak cerita....pasal hari lahir aku.... pelik kan dalam setahun 2 kali birthday kau ita? hahaha....jangan terperanjat pulak... sebenarnya entry ni untuk semalam... tapi aku tak sempat nak tulis.... semalam 4/2/34 atau 4 Safar 1434 adala

kursus bermula!

assalamualaikum semua, maaf tak dapat nak tulis entry semalam...ingat nak update pasal lawatan ke muzium coklat semalam tapi tak sempat... mungkin malam sikit ke baru aku boleh cerita... semalam ada 2 tempat menarik yang kami pergi tapi malam kang aku cerita ye... sekarang ni tengah berhenti rehat untuk makan tengahari dan solat...lepas ni kang ada sambungan lagi....untuk setakat setengah hari ni aku cuma boleh rumuskan tak sia-sia shah cuti teman aku...sebab banyak yang dapat aku belajar setakat setengah hari ni... p/s mood tengah susah hati bila, call, sms, whatsapp shah tak dapat sejak dia hantar aku tadi...bang...tolong la call balik... tolong doakan jangan ada apa2 ye...

Dugaan demi dugaan...kami kemalangan!

Imej
assalamualaikum semua, kami on the way ke kuala lumpur ni... dalam perjalanan untuk kursus seminggu di salak tinggi..tapi kami bertolak awal sebab perancangannya nak gi bermalam di rumah along aku kat sentul dan esok pulak  kami berhijrah ke homestay di nilai.. tapi dah hakikatnya kita manusia memang hanya mampu merancang...Allah jua yang menentukan... kami diduga bila kereta kesayangan kami dilanggar tadi....gigil badan aku terkejut tadi...kejadian jadi di batu 6 jalan gambang, kuantan...depan sikit dari pasaraya terus maju batu 6...mujur shah yang memandu... shah ambik keputusan bijak bila ada kereta proton inspira tiba-tiba bagi signal dan terus masuk ke laluan kiri di mana kami berada... kalau jadi aku tentu aku brek tadi pastu tak pasal-pasal tak jadi gi kl pasal dah ranap depan kereta kami tu.... shah ambik keputusan tekan minyak lajukan kereta dan terus lencongkan kereta ke sebelah kiri dan tekan hon...tau apa terjadi...aku masa tu nampak kereta tu masuk...kami masing-mas

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus