Rabu, 5 Disember 2012

Lembu sapo dio?


Salam sejahtera semua,

Pepagi tadi shah cakap macam ni...

"esok, sayang report la kat penguatkuasa pasal lembu berkeliaran kat taman kita ni...malam tadi abg balik keja, nampak dia tidur atas padang depan rumah en zahar, tempat bebudak selalu main bola tu...taik pulak melata atas jalan"

dan pagi ni terbukti...masa aku sibuk nak hantar anak ke taska...tuan dia tengah sibuk  mengumpulkan lembu dengan menaiki Gen 2...

Ini lembu


aku cadang nak berhenti cakap kat makcik tu...

"assalamualaikum makcik, ni lembu makcik ke?...saya mintak maaf la tanya pasal saya dah buat laporan kat penguatkuasa veterinar pasal lembu yang berkeliaran ni..bila-bila masa je diorang boleh tangkap makcik..."
tapi malang....bila aku keluar dari taska makcik tu bersama lembu dia dah takde....

korang rasa-rasa elok aku cakap macam tu dulu ke atau terus report je ye?

teringat lagu ni...."lembu sapo dio...lepas siang malam...merato-rato..."...sila sambung sendiri...hehe...

p/s aku nak mintak no phone makcik lembu so kalau ada taik lembu depan rumah aku nak panggil makcik tu ok tak?

10 Luahan Ikhlas:

Bro Framestone berkata...

Maaf, itu bukan lembu saya...

Rozita Ceritaita berkata...

laa..ingat bro punya tadi....kekeke...

nurhuda berkata...

supo xdok tue , berok depe tanggo . hahaha , suke lagu ni :D

Fatin Diana berkata...

baik bagitau je. nanti orang lain pun tak senang lagi2 kalau ada bau taik lembu tu.

Anum berkata...

siape la punya

Rozita Ceritaita berkata...

betul...! akak suka gak..

Rozita Ceritaita berkata...

kan?... tapi kalau terus report dan bagitau lepas tu camne?

Rozita Ceritaita berkata...

makcik Gen 2 tu yang punya...

Aziela berkata...

Confirm akan jumpa makcik tu lagi ke? Buatnya sampai berbulan2 tak terserempak, sanggup ke menanggung najis lembu merata2? Better report jer. Kalau jumpa, just inform. Tak inform pun tak dosa. Makcik tu patut berfikiran rasional.

Rozita Ceritaita berkata...

thanks...report done!