Ice Room Bandar Baru Nilai - Cerita Ita                                                             Ice Room Bandar Baru Nilai Langkau ke kandungan utama

Ice Room Bandar Baru Nilai

assalamualaikum semua,

disebabkan aku semakin lost dengan apa yang cikgu ajar... maka terjadilah entry ini...
boleh gitu??? hihihi...kira boleh je la ye...

kali ni nak cerita pasal Restoran Ice Room Bandar Baru Nilai...

kami serang tempat ni pada hari pertama kami sampai ke nilai ni....
dah lama aim tempat ni sejak dari Kuantan dah masukkan dalam list wajib pegi... konon-konon nak try ice cream durian dia.... tapi lain  pulak bil dah sampai....

hari kami sampai sini ahad lepas tu hujan memang lebat sesangat...sampai tak nampak jalan dah.... puas memusing nak cari tempat makan tapi tak jumpa yang sesuai.... ceh...sebenornya alasan je tu nak makan ice cream yang sebenornya.... hahaha...

dan tentunya memang aku la yang paling excited...(memang selalunya camtu la).... nak order memacam ni...ye la Ice Room mana ada kat kuantan kan tapi disebabkan nak selamatkan poket dari terbarai terus pasal duit tak bape nak ada....jadinya ini aje yang dapat kami order...

tengah tunggu order masa ni.... ummi kena ambik gambar jadi ayah kena pegang adik  husna... hihi...
keseluruhan makanan yang kami order di Ice Room hari tu


spagetti bolognese... shah kata sedap lagi aku masak... huhu...

mintak plain bun tapi dapat barbeque bun....aiseh...

anak bujang boring asyik kena marah pasal tak duduk diam...

ice cream yang kami order sebelah kiri tu Tropical mix fruit dan sebelah kanan  Peanut kot nama dia...

ada lagi yang kami order nasi goreng famous untuk bebudak... shah kata ok la rasa dia... ke sebab kami lapor? hihi... tapi aku tak tau sebab tak rasa...

lagi yang kami order ialah mushroom soup yang must order untuk anak kecik tu dan dicicah bersama dengan plain bun... sedap bun dia... tapi comel-comel noo....

haaa.... review pasal ice cream dia ... yang tropical mix fruit tu pada pendapat aku nyesal beli pasal manis bebenor.... kalau aku tau baik try durian punya... tapi nak buat camne dah rambang mata...
yang kacang tu tak nyesal beli... memang sedap sampai tiap kali makan memang jilat sudu...hihi...

harga kat sini...boleh tahan la cuma bagusnya dia tak kenakan cas perkhidmatan pada pengguna... aku suka tu... tak macam kfc dan mcD kan?

pastu satu je yang rasa agak menyampah... tau nape? apasal lak restoran camni suka nooo ambik orang bangla...nepal untuk ekrja dengan diorang? ke memang budak-budak kita tak suka kerja camni? 

masalah tau...macam kami order plain bun dapat barbeque bun...dah makan baru tau dan shah kan jenis malas nak bising terus order lain pulak... dah kena rm4.50 kat situ...saje je nak ambik duit orang kan? nyampah....

dah tu mintak air suam pun bape kali nak kena cakap...ke dia tak faham air suam tu apa? hahaha...

eh sebelum tu nak mintak maaf ek yang janji cerita muzium coklat tu carry forward... pasal tak sempat nak menaip pepanjang...

p/s semalam dah tengok kapal terbang...hari ni nak pergi mana ye? ada cadangan?

Ulasan

  1. angah , tak tapau ke ? slurppp ... *air liur meleleh*

    BalasPadam
    Balasan
    1. kesat dik...kesat....hihi...

      x leh nak tapau... kalau tapau kita kena bawak peti ais bergerak pulak...tp rugi aarrr tak sempat nak rasa durian punya..

      Padam
    2. kesat dik...kesat....hihi...

      x leh nak tapau... kalau tapau kita kena bawak peti ais bergerak pulak...tp rugi aarrr tak sempat nak rasa durian punya..

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :) Link blog tidak dibenarkan sama sekali. Jika ada, komen anda akan dibuang atau ditandakan spam.

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Rayuan untuk kakak husna..

assalamualaikum semua, aku nak sambung cerita pasal permohonan sekolah kakak husna yang tak berjaya aritu.. ada ke yang berminat nak tau cerita lanjut? kalau takde pun aku saja je la nak kongsikan kot-kot akan ada ibubapa yang mengalami nasib sama macam aku nanti kan... jadinya ini panduan untuk korang yang bakal ada anak berumur 6 tahun akan datang... Rayuan ke Pra Sekolah inilah pra sekolah idaman kakak.. ni namanya mengintai dari celah tingkap.. hehe macam aku ceritakan dalam entri sebelum ni, kakak husna tak berjaya nak dapatkan tempat ke Pra Sekolah di sekolah yang sama dengan abg long.. dan aku pun pergi ke sekolah keesokkan harinya selepas menerima surat penolakan tu.. Usaha merayu untuk prasekolah aku pergi dalam waktu pagi.. waktu orang tengah sibuk nak hantar anak-anak masing-masing ke sekolah.. kalau ikutkan waktu tu memang macam tak berapa sesuai memandangkan cikgu-cikgu sedang agak sibuk menguruskan anak murid masuk ke kelas masing-masing.. belum