Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2019

Syoknya bercuti di Ipoh

Imej
SYOKNYA BERCUTI DI IPOH Assalamualaikum semua, cuti-cuti dalam Malaysia sangat aku sukakan, dan aku harap korang yang mana sebagai pembaca setia aku, pun suka gak cuti kat dalam negara kita ni. Bukan apa, dengan keadaan ekonomi kita sekarang ni, kita kena jimatkan kos.. Jimat kos tapi kepuasan tu ke langit barulah syok.. So kali ni aku nak kongsikan tempat-tempat yang syok yang korang boleh pergi kat Ipoh, Perak. Kalau ada plan nak ke Ipoh, artikel ni terbaik untuk korang baca. Syoknya bercuti di Ipoh Kalau korang minat ngan theme park korang boleh ke Taman Tema Lost World of Tambun, sebab tempat ni secara umumnya terbahagi kepada dua iaitu dry park dan wet park. Kat dry park korang boleh meningkatkan adrenalin dengan naik roller coaster yang sesuai gak untuk kanak-kanak, juga terdapat rumah hantu kalau korang nak lagi thrill. Di samping itu, korang boleh melawat Petting Zoo yang menjadi rumah untuk pelbagai jenis haiwan macam arnab, rakun, ular, zirafah, harimau dan b

Makan-makan di D'Kayangan Steamboat Shah Alam

Imej
assalamualaikum semua,  cuti panjang ni korang semua ke mana je?  kalau aku memang aku habiskan masa untuk bersama keluarga yang tersayang dengan aktiviti macam-macam la.. tapi kalau dapat bersama ni tentulah lebih best kalau kita luangkan masa untuk nikmati makanan yang best bersama keluarga kan?  Makan-makan di D'Kayangan Steamboat Shah Alam sebab tu aku nak kongsikan dengan korang pasal satu tempat makan yang best dan patut korang masukkan dalam senarai tempat wajib singgah bersama keluarga la..  tempatnya yang aku nak kongsikan ni ialah D'Kayangan Steamboat BBQ di Shah Alam.. tempat yang memang sangat sesuai untuk aktiviti makan beramai-ramai bersama keluarga! D'Kayangan Steamboat Shah Alam kenapa aku cakap macam tu?  sebab siapa yang singgah sini pasti akan singgah lagi ke D'Kayangan Steamboat BBQ ni..  antara 5 sebab kenapa tempat ni menjadi pilihan bagi keluarga yang menggemarkan seafood atau makanan laut.. ialah.. 1. Pilihan m