Muzium Coklat @ Chocolate Museum Di Kota Damansara - Cerita Ita                                                             Muzium Coklat @ Chocolate Museum Di Kota Damansara Langkau ke kandungan utama

Muzium Coklat @ Chocolate Museum Di Kota Damansara

salam sejahtera semua,

tadi aku terbaca kat Blog Adik Manis ni... dia cerita pasal Muzium Coklat kat  Kota Damansara...

macam menarik kan?

aku pun cuba tekan-tekan link dia bagi tu... memang menarik.....

Muzium coklat


bila aku tanya Master sifu ...Mr Google pulak ada la sikit info pasal ni....


Chocolate museum in Kota Damansara is open to the public


KUALA LUMPUR, Dec 5 – The Chocolate Museum at Kota Damansara, which is the first chocolate museum in Southeast Asia, is now open to the public, DR Group Holdings Sdn Bhd assistant general manager, Mohd Khairudin Abdul Jalil, said today.
Entrance to the museum, which opens from 9am to 5pm from Monday to Saturday, is free.
He said the museum was set up to educate the people on the history of chocolate and its health benefits.
There will also be demonstrations on chocolate making and visitors also get to buy chocolates at factory price, he told reporters here today.
He said visitors could also order chocolates for wedding, birthday and corporate functions. – Bernama  dari SUMBER


best kan??? yang lebih buat aku suka tu pasal FREE !!!! hihihi.....

sebelum ni aku penah pegi memborong coklat kat Beryl's je sekali dulu... nak pergi sekali lagi dengan Shah dah tak ingat jalan...hahaha...

p/s boleh masukkan dalam list jenjalan dengan family ni...

UPDATE : KAMI DAH JALAN SINI ...CERITA ADA KAT SINI

Ulasan

  1. Assalam ita, wah kalau dekat boleh juga akak pergi ya..tak apalah lain kali kalau naik kek KL, boleh masuk dalam list ronda2..kan..thanks for the info..:)

    BalasPadam
  2. coklat free takde..semua kena beli.. hehe..pasal diorang dah bagi masuk free...

    BalasPadam
  3. Salam sis
    Seronok gak pegi muzium ni coz boleh dapat banyak informasi pasal asal usul koko & coklat.. Siapa2 yang berminat dengan sejarah tu mesti teruja dapat info2 baru :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :) Link blog tidak dibenarkan sama sekali. Jika ada, komen anda akan dibuang atau ditandakan spam.

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Rayuan untuk kakak husna..

assalamualaikum semua, aku nak sambung cerita pasal permohonan sekolah kakak husna yang tak berjaya aritu.. ada ke yang berminat nak tau cerita lanjut? kalau takde pun aku saja je la nak kongsikan kot-kot akan ada ibubapa yang mengalami nasib sama macam aku nanti kan... jadinya ini panduan untuk korang yang bakal ada anak berumur 6 tahun akan datang... Rayuan ke Pra Sekolah inilah pra sekolah idaman kakak.. ni namanya mengintai dari celah tingkap.. hehe macam aku ceritakan dalam entri sebelum ni, kakak husna tak berjaya nak dapatkan tempat ke Pra Sekolah di sekolah yang sama dengan abg long.. dan aku pun pergi ke sekolah keesokkan harinya selepas menerima surat penolakan tu.. Usaha merayu untuk prasekolah aku pergi dalam waktu pagi.. waktu orang tengah sibuk nak hantar anak-anak masing-masing ke sekolah.. kalau ikutkan waktu tu memang macam tak berapa sesuai memandangkan cikgu-cikgu sedang agak sibuk menguruskan anak murid masuk ke kelas masing-masing.. belum