Selasa, 21 Ogos 2018

Apa rasa Aiskrim Durian McDonald's?

assalamualaikum semua,  hari ni aku rasa mesti ramai yang tengah travel atas jalanraya dan di mana-mana pun mesti tengah sibuk dan sesak ni kan.. aku pun akan bergerak balik ke Johor malam ni.. ni masih ada di Kuantan untuk selesaikan berapa perkara penting terutama kemas rumah yang tinggal ni.. sementara berkemas ni aku terfikir jugak mesti ada yang teringin nak singgah dan nak rasa Aiskrim Durian McDonald's yang masih viral tu kan?  jadi apa rasa Aiskrim Durian McDonald's tu agaknya? 

Sejujurnya aku pernah rasa aiskrim ni dulu.. dulu tau.. waktu awal Aiskrim Durian McDonald's ni diperkenalkan.. waktu tu asyiklah sold out di mana-mana cawangan McDonald's.. jadi teringin jugaklah nak rasa.. entah apa rezeki aku hari tu, elok je tanya kat kaunter McDonald's benteng kat Kuantan masa tu ada pulak rupanya.. apa lagi lajulah aku order satu cawan.. masa tu aku makan dengan penuh nikmat sebab orang lain tak terliur dan taknak pun merasa sikit pun.. rezeki la kan.. kakak husna yang hantu durian dan aiskrim tu pun tak teringin.. puaslah aku makan masa tu.. sampai terasa macam sikit pulak dia isi dalam tu tau.. 

Tapi kan.. agak mendukacitakan la jugak.. korang mesti tertanya-tanya apa rasa Aiskrim Durian McDonald's ni kan.. aku kecewa tau sebab rupanya aiskrim ni sama je macam yang dulu aku beli.. tapi rasanya dah lain sangat.. rasa yang dulu sedap berkrim memang macam makan durian mahal.. tapi yang sekarang ni cuma rasa macam jajan durian yang dalam pek plastik tu je.. plastik gila rasa dia.. tak sedap la.. aku tak tau nak cakap apa yang tak sedap tapi memang rasa dia tu tak sesedap dulu la.. langsung tak sedap.. terus aku pun macam terpaksa je nak. habiskan satu cawan tu.. 

Buat McDonald's maaflah aku terpaksa jujur kali ni.. tapi aku berharap sangat moga korang kembalikan rasa asal aiskrim durian McDonald's tu.. patut la korang siap buat promosi makan buffet aiskrim durian.. rupanya sebab rasanya dah lain sangat dan aku rasa memang akan jejas market korang je la.. kalau dulu sold out sebab memang sangat sedap.. yang pastinya sangat berbeza la!  Siapa setuju dengan aku? 

Ceritaita

Cerita menarik lain

1 Luahan Ikhlas:

iffah hussin berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak berapa nak suka rasa ice cream durian ni