Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 10 Februari 2010

rojak petis...

masa aku balik kg baru ni nak sangat makan rojak petis tapi lupa lak nak bgtau kat mak..mesti dia marah kalau tau..sebab bukan susah sangat nak buat pun...aku singgah dekat makcik jual tepi jalan pun betul2 tinggal untuk satu order yang budaknya pun tengah tunggu...hmmm..xde rezeki...gi pasar malam pun orang dah nak abis jual tambahan lak gaduh dengan hakimi yang asyik nak mainan je..langsung tak jumpa carik rojak tu...

balik kuantan lak aku pun dah lupa sal rojak tu...tetiba lak ada sahabat kat mukabuku tu tepek gambor beberapa hari lepas...waaa...dan2 tu gak rasa nak gi carik bahan dan buat...ye la kat kuantan ni mana la nak carik orang jual rojak petis...rojak mamak tu ada la..

dijadikan cerita aku dengan semangatnya gi giant nak belik petis...dah dapat..cari timun...ada...cari tauhu...cam x bape mengiurkan je rupa dia...sengkuang pun xde...cari taugeh pun xde..last2 sampai hari ni aku lum buat lagi rojak petis tu...ingat hujung minggu ni la...kumpul2 bahan dulu...sabar ye nak..ummi kena usahakan dulu nak kumpul bahan2 bukti ni...hehe...

*banyak tul dugaan org mengandung ni kan...kalau x cam senang je nak jumpa semua benda tu..hmmm... Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

ziedazzle berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam kak ita.. lama tak blog

Aqeef Aniq berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ita,
biasa la time ngandung biasanya gitu.. selalu nampak bila time nak mencari cam apa tak jumpa... dugaan.. bawak bersabar....

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

azie,
akak x blog hari2..hehe..x sempat..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

idah,
tu la pasal kan? selalu noo ada halangan..