Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 13 April 2017

Lampin pakai buang untuk adik hadi

Assalamualaikum semua,

Korang ada tak anak yang aktif? Aktif sampai korang nak pakaikan lampin pakai buang pun dia lari sana sini? Ok aku dah ada 3 anak sebelum ni dan selama ni memang tak jumpa la yang pesen gini.. tapi bila dah masuk anak keempat ni banyak pulak ragamnya.. bertabahlah ita oii..


GOO.N Pants 


Kebetulan pulak baru ni dapat cuba satu jenama lampin pakai buang.. Jenama GOO.N.. pada aku jenama ni agak baru sebab aku tak pernah dengar pun.. tapi hakikatnya aku tak tau yang jenama ni sebenarnya dah popular sangat di pasaran negara Jepun tu.. kalau di Jepun diapers ni dipanggil 'Angel Baby Clothes'.. Wah kalau dengar je gelaran tu rasa macam tak sabar je nak cuba kan? Apa la yang best sangat sampai digelar macam tu? lagi pulak bila tengok blog Azlinda pun sama cerita pasal GOO.N.. Jadi aku memang teringin sangat la nak cuba untuk hadi.. yang bestnya sebab aku cuba yang jenis pant, yang macam seluar tu.. sesuai sangat dengan adik hadi yang sangat aktif..


barangan GOO.N

gambar bahagian depan



bila bukak je bungkusan plastik GOO.N ni aku agak teruja bila tengok gambar pada lampin pakai buang ni.. sebabnya apa tau? Memang bercirikan identiti negara Jepun ni! Gambar animasi kesukaan ramai yang popular dari Jepun menghiasi lampin pakai buang ni.. tak lain tak bukan ialah Kartun Doraemon! hahaha.. mak yang teruja lebih ni.. mau tak kan? Aku pun peminat animasi jugak tau.. apa je yang aku tak tengok? Naruto.. Doraemon.. Shin Chan.. eh banyak la.. join anak-anak.. hehe..


gambar belakang dia


bila tunjuk je gambar kat adik hadi.. haaa part ni best.. dia berenti berlari sebab nak tengok gambar Doraemon tau.. hehehe.. jadi senang sikit kerja aku jadinya.. kalau tak.. nak pakaikan lampin macam kau kena main belon acah dulu dengan dia.. tau tak belon acah tu apa? Ala permainan tradisi la.. macam galah panjang.. seronok main tu kalau kau budak-budak.. tapi kalau dah masuk kategori mak-mak tu kena main dengan anak mau semput la jugak..


peace

Ceria budak ni pakai GOO.N pants Doraemon


dan kami rasa berpuashati bila dah guna lampin pakai buang GOO. N ni sebabnya.. adik hadi ni adalah kategori yang ada alahan jugak kalau guna lampin pakai buang tak menentu.. kami dah cuba beberapa jenama pant diapers yang lain dan ada yang mahal jugak antaranya.. tapi selalunya kami terpaksa hentikan penggunaan sebab agak tak sesuai dengan adik hadi.. tapi alhamdulillah guna GOO.N pants ni nampaknya adik hadi kekal aktif tanpa ada alahan.. yang paling best ianya sangat nipis dan lembut dengan bayi.. tak hairan la boleh dapat gelaran 'Angel Baby Clothes' tu...



GOO.N Penguin Baby Wipe Box


kami jugak dapat cuba baby wipe jenama GOO.N yang macam dalam gambar atas tu.. ianya sangat lembut dengan bayi.. aku guna buat cuci muka dan tangan anak-anak jugak tau.. kalau korang biasa dengan kerenah anak kecik dalam kereta terutama bila sibuk pulak nak makan macam-macam bila dalam kereta.. macam tak boleh tunggu sampai rumah tu.. memang selalunya keperluan untuk ada tisu basah atau baby wipe dalam kereta ni adalah satu keutamaan la.. jadi adanya bekas tisu basah yang comel bergambar Penguin macam ni memang best la! comel je bila letak kat dashboard.. tak la sakit mata memandang.. hehe.. eh meh tengok video aku dengan kakak godeh si comel Penguin ni masa memula dapat aritu.. layannn...



sebelum terlupa kalau korang nak nak beli GOO.N ni dan cuba korang boleh dapatkan di Lazada.. ada antaranya ada promosi bersama beg yang comel.. mak-mak yang ada anak kecik jangan lepaskan peluang ni.. pergi la tinjau..


Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

Lea Azleeya berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehh ehh sama pulak pilihan kite.. hehehe

Dedaun Comel berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Siap dengan Doraemon dan Nobita jadi corak dekat pampers tu. Comel pula tu.. mesti anak2 pun happy pakai pampers comel ni

Nadia Johari berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memnag comel je pampers ni..fariza suka betul..