Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 25 April 2017

Pengalaman pertama Photoshoot Raya KBBA9 bersama Wan Izhar Abu Bakar

Photoshoot Raya KBBA9 bersama Wan Izhar.

assalamualaikum semua, aku bersemangat nak ceritakan pengalaman pertama aku sertai KBBA9 atau Kelab Blogger Ben Ashaari untuk Photoshoot pre raya pada hari sabtu yang lepas.. konon nak buat entri ni awal lagi tapi disebabkan kami masih lagi ke hulu hilir sejak dari sabtu lepas abis je majlis tu.. maka entri jadi tertunggak pulak..



berangan model di hari raya.. hahaha
psstt... cantik kan baju dari Butik Farisha Hana ni?


dan ditambah pulak dengan masalah instagram yang tetiba je melanda beberapa hari lepas terus semangat aku jadi merundum pulak nak cerita dengan korang pasal majlis ni.. tapi bila instagram kembali pulih hari ni jadinya aku bersemangat la lagi nak meneruskan perjuangan untuk menulis entri yang berharga ni sempena hari yang bersejarah ni.. 

pada hari Sabtu, 22 April 2017.. cewaah dah macam baca berita pulak aku rasa.. hahaha.. bertabah la korang.. dah kata tadi hari bersejarah kan namanya.. sebenarnya hari sabtu yang baru je lepas ni ada majlis Photoshoot Raya KBBA9 atau lebih dikenali sebagai Kelab Blogger Ben Ashaari oleh jurugambar tersohor Wan Izhar Abu Bakar bertempat di Muzium Warisan Universiti Putra Malaysia.. dah lama dah dirancang majlis ni alhamdulillah akhirnya terlaksana dengan baik.. 

Majlis : Photoshoot Raya KBBA9 
Tempat : Muzium Warisan UPM
Jurugambar : Wan Izhar Abu Bakar (facebook)(Instagram)(ODS Studio)
Penaja Pakaian : Butik Farisha Hana
Penaja Make up  : The Blush Guru 

kalau ikutkan aku memang tersangatlah teruja nak ikut majlis ni.. terutama la bila baju yang nak dipakai pada harinya tu dah berjaya mendapat tajaan dari Butik Farisha Hana.. dan tau pulak akan ada make up artis yang dah setuju nak memberikan sentuhan ke muka aku secara percuma pulak tu.. siapa tak teruja bila semuanya dah disediakan kan? cuma bawak badan dan ambik gambar je.. bunyinya sangat mudah tapi tak semudah yang dijangka ok..


jurugambar kami hari tu , Wan Izhar Abu Bakar bersama blogger Ujang



dah kata yang ini pengalaman pertama aku photoshoot macam ni kan.. haruslah nak nampak agak vogue dari biasa.. tapi apakan daya pagi tu aku menerima mesej yang make up artis yang dijanjikan ditimpa kemalangan yang tak dijangka! rumahnya dilanda banjir.. memang hujan agak lebat malam tu sampai ke pagi.. tapi aku tak la menjangkakan berita macam ni.. terus macam.. alamak.. macamana ni ita? panik sekejap tau pagi tu.. tapi aku masih lagi la mampu makan nasi lemak sarapan pagi yang dihidangkan oleh Cafe Muzium Warisan UPM.. hati je risau tapi masih mampu makan dengan baik.. eh.. ita kan ni.. pemburu makanan.. hahaha

sarapan pagi -kredit photo team kbba


lepas tu aku mula je la mencari MUA (make up artis) yang kosong untuk sua muka aku yang memang langsung tak touch apa-apa pun pagi tu.. tapi alhamdulillah ada je MUA yang free dan baik hatinya menolong.. terima kasih la jugak buat ajk yang sanggup mencari MUA untuk majlis ni.. dan make up artis aku pada hari tu ialah dari The Blush Guru.. memang wow la sentuhan dia tu.. aku sendiri rasa tak percaya dengan hasil dia.. sampai anak-anak dan shah sendiri kerdip-kerdip mata tengok aku tau.. hahaha.. adik hadi siap pusing keliling dan lari bila aku panggil.. dia ingat orang lain tau.. hehehe.. korang boleh pergi ke IG diorang di The Blush Guru.. korang tengok je la hasilnya.. transform abis kan?

selepas make over

sebelum dan selepas


bila dah siap make up tu aku terus turun kat majlis berlangsung.. wah meriah gila la masa tu.. walaupun kawasan tu agak lecak disebabkan hujan lebat malam sebelum tu tapi nampaknya tak melunturkan semangat masing-masing terutama jurugambar profesional Wan Izhar and the team.. yang ni memang aku puji la.. sangat komited dengan kerja diorang tau.. dah la sampai awal dari masa yang diaturkan dan berjuang sampai ke saat terakhir tu tau.. memang sangat pro! sesiapa yang agak "kayu" atau takde langsung skill nak bergambar pun takde masalah nak bergambar dengan jurugambar profesional macam ni tau.. dia boleh siap tunjuk ajar pose mana yang sesuai.. sesiapa yang berhajat nak gunakan khidmat jurugambar profesional untuk majlis korang boleh la contact melalui facebook atau instagram yang aku bagi tu..

kredit photo -team kbba

kredit photo - team kbba

kredit photo - team kbba


tapi gambar yang aku kongsikan dalam ni bukan la dari koleksi Jurugambar Wan Izhar tu ye.. yang tu tak siap lagi.. yang dalam ni semuanya adalah koleksi aku sendiri bersama kawan-kawan kbba yang hadir pada majlis tu.. 

ok-ok kita sambung.. lepas abis majlis tu kami disajikan dengan biskut raya yang ditaja oleh K.Roger's.. boleh hubungi K.Roger's ni melalui facebook mereka di K.Roger's atau berhubung dengan blogger Lan Careno je senang.. dan part paling best makanan tengahari yang dimasak oleh Cafe Muzium sekali lagi.. sedap wooo... menjliat jari aku makan hari tu.. antara menunya ialah lemak berkrim rebung masak lemak dengan daging salainya.. dan ada jugak.. pencuci mulut oleh abam baker kita.. kali ni dia bagi kita rasa pulak dia punya brownies.. yang memang rugi la kalau korang tak rasa.. shah pun cakap baru nak suruh sayang buat.. tetiba dah dapat makan.. hahaha.. senang kerja aku kan..? kalau sesiapa nak order boleh contact abam Korie kat facebook Abam Korie tau.. dia siap buat delivery kat kawasan sekitar terutama di Putrajaya.. rezeki la orang jauh dari Kuantan ni dapat makan..


makan tengahari

makanan tengahari

biskut K.Roger's

baker abam Korie bersama brownies -kredit photo team kbba

brownies sedap - kredit photo team kbba



apapun aku nak ucap terima kasih pada Founder KBBA9 Ben Ashaari sebab berusaha untuk dapatkan jurugambar terbaik untuk majlis photoshoot kali ni.. juga terima kasih buat semua ajk yang terdiri dari keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari sendiri yang bertungkus lumus untuk majlis yang julung-julung kali dapat diadakan ni.. terima kasih jugak untuk semua penaja, terutama penaja pakaian Butik Farisha Hana untuk pakaian yang cantik tu.. terima kasih tau lia.. dan untuk make up artis, The Blush Guru.. harap sangat dapat peluang sebegini di lain kali.. 



Cerita menarik lain

11 Luahan Ikhlas:

Normi Nieza berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

muda remaja k.ita..:)

Shiqeen Sattar berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow cantik sngattt... pandai mua wat makeover

Aznan Sd berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

1st time jumpa...harap dpt jumoa lagi..

Emarieys berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cermin mata mana kak..cermin mata mana...hehehe..terus tak cam kan. Masa tengah makeup nampak dah akak sampai, tapi muka keras nak bersuara panggil..hehehe.

Mieza S berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rasanya macam baru first time jumpa akk. hahahha entah la xingat. harap dapat kumpul mcm ni lagi. akk cantik :)

Afiq Halid berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Semua makanan sedapppppp.

Mama Kembar 3 berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Muda remaja teruih lepas makeup, lawa!

anazarin dotcom berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tak sempat nak tegur akak..tapi memang lain muka akak masa photoshoot tu

shazillahsani.com berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hai kak ita...cantik baju...hihihi

Lisa Nurulain berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rugi tak dapat join ...

MaMa Chantique berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

woww..terus berubah muka akak yer lepas makeup tu...pandai MUA tu...caantik akak....

Baca Sini Ada Vitamin Yang Mampu Kecutkan Cyst Ibu Hamil