Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 9 Julai 2009

Nak kurus!!!

ni azam aku mulai minggu ni...sebabnya balik kampung baru ni adik2 aku semua komplen dia kata angah dah gemuk...alamak...bukan aku nak kata ye ke? tapi nampak sangat ke? hehe...sekali aku timbang...haaah ambik ko dah 66kg ko! gila kalau dah macam ni kena turunkan berat badan...tak heran la nape la susah sangat nak dapat baby lagi sorang kot...berat noo badan ni haa..

berat aku dulu masa lepas spm 55kg...lepas tu masuk U..disebabkan belajo yang teramat susahnya dulu tu aku turun sampai 49kg...pastu keja...start keja mula la makan macam-macam...semua yang tak penah makan aku bedal...last2 berat aku naik sampai 55kg sampai la aku mengandung...masa ngandungkan hakimi berat aku paling tinggi pun cuma 59kg je...korang mesti tak caya kan? betul...dr sampai marah kat aku sebab berat tak naik...aku nak buat camana..bukan aku sesaja pun...lepas bersalin..berat aku turun balik tapi cuma susut 3kg je..jadi 56kg...lepas pantang aku makan pil perancang...lepas tu menjadik-jadik aku nye selera makan...sampai shah pun pelik...last aku berenti ambik pil tu bln 10 tahun lepas tapi yang lagi peliknya selera makan aku tak lak nak berenti sama tu...letih tul...sampai la sekarang semua baju aku kena beli saiz XL dan ke atas...

sebab tu aku bertekad NAK KURUS gak walau macamana cara sekalipun...semoga aku berjaya menunaikan hasrat murniku ini...doakan ye kawan-kawan...(walaupun hati kecil ku ini tak berapa nak merelakan untuk ku meninggalkan semua idaman kalbuku....aiskrim..chocholate...kek...ooowwh...tidak...)

selepas ni aku akan update diet setiap hari dan berat setiap minggu....chaiiiyok...chaiyok... Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

KesahKu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku nak join..
aku nak join..
aku nak join...
mana la tau kan..pas kta sama2 turun berat, senang dapat adik utk HAKIMI-HAKIMI kta tu kan..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeah...mesti2...aku mmg nak sgt2 baby baru...boyfren aku pun kata kalau nak anak kena kuruskan badan dulu...