Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 11 Oktober 2017

Audit ISO 17025 dah selesai!

Assalamualaikum semua, semalam dah selesai audit assessment dari Jabatan Standard Malaysia selama 2 hari.. audit kali ni adalah bertujuan untuk pembaharuan sijil ISO 17025 makmal kami buat kali ke 3.. alhamdulillah sejak layak untuk persijilan pertama pada tahun 2012, kami berjaya lagi mempertahankan sijil ni dengan beberapa perubahan dari masa ke semasa..

mesyuarat penutup - tengah cemas masa ni


ceewah.. macam buat ucapan pulak dah pepagi ni.. haha.. bukan la nak buat ucapan sangat pun cuma nak melahirkan rasa bersyukur dah terlepas satu lagi tanggungjawab yang agak berat ni.. inilah antara sebab jugak kenapa aku tak dapat menghadirkan diri dalam majlis konvokesyen adik aku.. sekarang cuma tinggal nak masukkan jawapan dan bukti untuk jawapan tu je la belum dibuat lagi.. insyaAllah akan cuba diselesaikan secepat mungkin.. 

penemuan audit semalam pun cuma dapat 1 NCR (non-confirmatory report) kategori 3 (minor) dan satu observation.. alhamdulillah agak sukar nak dapatkan macam ni sebenarnya.. itu pun setelah banyak melalui ranjau duri.. haha.. terutama bahagian kena sediakan dokumen mana yang memang tak pernah ada.. 

tapi sejujurnya team auditor pun banyak membantu dalam. memastikan audit berjalan lancar.. terutamanya banyak mengajar kami beberapa perkara yang memang selama ni kami tak tau dan tak terfikir pun.. syukur sangat sebab selalu dapat auditor yang membantu macam ni.. 

barisan sebahagian staff yang sangat membantu


semua staff pun sangat beri kerjasama yang baik.. warga kerja MVK Kuantan memang terbaik la setakat ni! dari segi kerjasama memang masing-masing tip top.. alhamdulillah Allah letakkan aku sentiasa dalam kalangan orang yang baik budinya dan semangat setiakawan yang kuat macam ni.. sangat-sangat bersyukur.. pada aku,  pembaharuan sijil ni jugak melambangkan satu organisasi yang saling bekerjasama untuk pastikan hasil yang terbaik.. insyaAllah.. MVK Kuantan terus maju bersama ISO 17025!
Cerita menarik lain