Rabu, 7 Februari 2018

Temui cara nak atasi rambut gugur dan berbau

assalamualaikum semua,  korang yang pakai tudung mesti ada yang alami masalah macam aku kan? masalah rambut gugur yang teruk,  rambut berbau sebab tersimpan lama dalam tudung, dan paling penting masalah kelemumur.. dah lama aku cuba cari cara nak atasi rambut gugur dan berbau selepas seharian bertudung..

Temui cara nak atasi rambut gugur dan berbau 

aku dah cuba macam-macam cara termasuk potong rambut pendek,  pakai syampu mahal dan jugak syampu murah.. ada yang sesuai dan ada yang tak.. ada yang aku cuba cuma dapat selesaikan satu je dari 3 masalah rambut aku tu.. dan ada yang memang sesuai tapi harganya pulak seram bulu roma bila nak sebut.. belum lagi bila guna ada rasa was-was nak tau bahan yang digunakan untuk hasilkan syampu tu selamat ataupun tidak.. 

tapi baru ni aku dapat cuba satu produk syampu dan perapi yang aku percaya dapat bantu semua orang yang ada masalah sama macam aku.. korang nak tau tak apa dia syampunya?  meh aku share eh.. syampu ni dihasilkan nun jauh di Pantai Timur,  tanpa menggunakan bahan kimia dan tanpa paraben.. jadi boleh digunakan tanpa ragu-ragu.. 

Produk ni tak lain tak bukan ialah rangkaian produk Suzyhoney.. ada bermacam pilihan yang dihasilkan dari wangian semulajadi..  macam syampu dan perapi yang aku cuba yang bahan utama dia ialah Moringa oil dari daun moringa.. 

Syampu dan perapi Oleifera Joy


Rangkaian shampoo dan perapi rambut  di rumuskan dari bahan semulajadi herba Daun Moringa /Oleifera Joy/ Daun Kelor. Ianya sangat bagus merawat kulit kepala /scalp / rambut kerana kandungan vitamin A, C ,D, E dan pelbagai  mineral. Sesuai di gunakan untuk pelbagai jenis rambut. Hanya berharga RM55 untuk satu set syampu dan perapi. 

Kandungan :
Purified water
Rich Coconut cleansing complex
Moringa  Oil
Vit E 
Kemboja Essential Oil


Cara penggunaan :
1. Tuangkan sedikit shampoo moringa di campurkan dengan sedikit air dan basuhkan kulit kepala / rambut.  
2. Urut kulit kepala sehingga rata dan kemudian bilas sehingga bersih.
3. Kemudian tuangkan sedikit perapi / conditioner. 
4. Sapukan ke rambut biarkan seketika selama beberapa minit . Barulah di bilas cuci bersih.

pengalaman aku yang dah guna syampu ni, pada aku syampu ni best sangat dan sangat sesuai bagi yang ada masalah macam aku sebut sebelum ni terutamanya wanita bertudung.. ni semua sebab fungsi syampu ni yang merawat dan memulihkan masalah rambut..

Khasiat :
✔ Melancarkan perjalanan darah kulit kepala
✔ Menggalakkan pertumbuhan rambut baru
✔ Merawat masalah keguguran rambut
✔ Memberi sinar / glowing tekstur rambut
✔ Menguatkan akar rambut

kandungan dan cara syampu digunakan

kandungan dan cara perapi digunakan


korang tentu nak cuba jugak kan? untuk sebarang maklumat lanjut mengenai harga,  produk,  dan agen yang ada di sekitar korang boleh la korang hubungi Suzy Honey Herbs di facebook mereka di :

Facebook : Suzyhoney Herbs


Dengarnya mereka tengah cari agen dan dropship jugak tu.. 

Ceritaita


Cerita menarik lain

7 Luahan Ikhlas:

Dunia Zumal berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Rasa kena beli syampu ni,kepala Zumal ni gatal sangat...

nuyui a.k.a miss YUI berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bnda baik harus sharing kan.

Raydah berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

niceeeee. but i dont think i need this for now

MiYOKO SuKi berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hmmm...nk kena try gak nii

Ana Jingga berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Rambut gugur merupakan masalah utama wanita atau pun lelaki, mungkin syampu ni boleh menjadikan satu penyelesaian nya kan :)

.atynFATHIN. berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bestnyaaa produk ni

Mimi Azirah berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bileh try ni.rambu saya pun gugur nih riso tgk