Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 22 Jun 2011

tinggal sekejap ye...

salam semua,

malam ni aku nak balik kampung.... sabtu ni ada kenduri kan.... jadi aku nak tinggal pesan ni.... aku mungkin tak online kalau kat kampung... sibuk dengan kenduri.... nanti kang kalau aku bukak laptop semua sedara kata aku berlagak pulak kang.... hehe.... ceh alasan baik tu.....

sebenarnya kat rumah mak aku sana payah noooo line tenet ni nak ok... paling ok pun bukak facebook je... lelain... haram.... kalau blog... header tu je keluar... nyampah nak tunggu.... sempat abis bateri kalau menunggu.... al maklum la mak aku duduk kat bawah gunung belumut.... ala2 cerita orang tua di kaki gunung tu ... bezanya aku takde la jerit2 suruh abah aku kerja kuat macam anak dalam cerita tu.... lagi pun abah aku tak lah menebang balak macam orang tua dalam cerita tu jugak.... meh la datang kampung aku.... boleh gi mandi gunung sekali tau... setau aku free je lagi skrg ni.... hehe... mana nak dapat tempat masuk free kan.... boleh bawak anak beranak famili ramai2... makan... korang singgah makan kenduri rumah mak aku.... kami plan masak sayur kampung beb... perrrgh... kecur dah air liur ni... mak aku dah cakap... lauk rewang kita makan keladi masak asam pedas.... dengan sambal lempoyang.... terasa kat tekak kan?

masa lauk kenduri lak.... ayam aku x tau diorang nak masak apa tapi ada sayur nangka plan masak lemak.... ada sambal belacan  khas yg aku taja khas dari tanjung lumpur ni.... meh datang reramai ye.... psssttt... kalau nak dtg bgtau tau... bukan apa takut takde lauk kang... sian pulak korang....

jadinya aku akan berehat buat sementara waktu ye kekawan.... insyallah umur panjang dan ada rezeki kita jumpa lagi.... mana tau kan kalau line sana dah ok aku akan bersiaran dari sana.... ok jaga diri semua..... Cerita menarik lain