Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 20 April 2012

review Pam Unimom Allegro..

salam semua,

aku ada janji kat korang nak review pasal pam yang baru aku beli ni kan?



haha... aku nak kotakan janji ni..... satu perkataan untuk pam ni.... SUPERB!

best woo pakai pam ni dan aku sangat puas hati...

ada beberapa perkara yang buat aku rasa best dan sangat berbaloi pakai pam ni...

pertama,
pasal masalah ruang untuk puting yang sempit kalau pakai breastshield untuk spectra dan medela tu kan... dah settle dengan breastshield  unimom ni...
korang bezakan sendiri dengan gambar ni ye...


sebelah kiri tu spectra punya dan sebelah kanan tu unimom punya...(unimom tu panjang sikit kan?)

dulu kalau spectra aku selalu kena guna ni untuk bantu... pumpin pal...


kedua,
pasal senang bawak travel memana.... pakai bateri 2A 4 biji sama macam medela... cuma bateri tu boleh pakai sampai 5-6 kali pam je la... lepas2 tu masih boleh cuma kuasa dia dah tak maksimum cam bateri baru je la..

ketiga,
pasal dia boleh jugak pakai elektrik... sangat senang nak guna kat rumah... dulu aku ada beli adapter untuk pakai spectra dalam kereta pun boleh guna untuk pam ni...

keempat,
sangat2 ringan.... jauh lebih ringan dari medela swing... cuma dia takde tali yang best macam medela swing dan bentuk tak bape cantik...

yang ni pulak beberapa ketidakbaikan dia pulak....

pertama,
pasal dia tak heavy duty... ada yang kata cuma boleh pakai tak lebih 25 minit je... dan tak lebih dari 4-5 kali sehari...ni aku tak tau sebab pakai kat rumah je...kadang2 cuma sekali sehari je..

kedua,
breastshield dia sangat rumit untuk dicuci ... banyak nooo celah2 kena cuci....leceh...


 kiri spectra...straight je...leh masuk jari pun dalam tu...yg kanan unimom sempit nak masuk jari... aku kena bersihkan dengan guna sudu untuk masukkan kain untuk lap bagi kering...
 
ketiga
valve dia pun rumit juga nak cuci... aku lebih suka spectra...tapi korang leh guna valve spectra untuk pasang kat unimom ni...hehe cam aku buat...

kiri tu spectra dan kiri tu unimom...macam medela kan?

eh tiga je kot yang aku boleh listkan buat masa ni...

kalau tengok hasil pulak....
biasa kalau guna spectra 3 tu aku boleh dapat dalam 3 oz je kalau adik dah menyusu pagi tu... tapi dengan unimom ni aku boleh dapat sampai 4-5 oz dalam 20 minit... berbaloi kan? Cerita menarik lain

5 Luahan Ikhlas:

Nieza berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamduillah.....Nieza skrg dok pakai madela swing, biasa dlm 15 minit blh dpt antara 10-15oz utk kedua belahnya...Rezeki bb affie syukur sgt. Chaiyok....moga kita sesama dpt buat stok EBM.

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah...jelesnya aku niza..ko memang byk susu la...apa rahsia ko? tapi aku ok tak kisah... tetap tak merundum semangatku... rezeki anak ni lain2 kan?

♥cikmOt♥ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka ngan spectra...guna di opis...

dan di rumah avent manual...

guna spectra dalam 10-15 minit leh dapat 5 oz...yey

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best guna spectra kan cikmot cuma berat je la...pastu corong dia pendek sikit..

kalau tak memang dia the best..

Aisyah Ariff berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kak rozita..tumpang tanya..mana nk beli extra breastshield allegro ni?sy cari lama dh..berapa $ dia?