Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 19 Jun 2012

manalah kita nak tau kan....

salam semua,

aku tak sempat lagi nak buat entry panjang-panjang.... ni pun tengah sibuk layan facebook sambil tengok-tengok gambar yang along aku upload sepanjang hari keluarga kami yang lepas....

banyak gila gambar... letih dah aku nak kena like dan komen... kalau tak like kang apa pulak kata along aku kan??? hehehe...

ni aku nak cerita sikit kat korang kejadian malam ahad yang lepas...

korang sedia maklum yang aku balik kampung kan? kalau kami balik kampung memang sangat rugi rasanya kalau kami tak mengunjungi pasar malam bukit ayam... meriah gila pasar ni... walau pun aku tak pernah tau kenapa dia dipanggil bukit ayam tapi aku tetap suka pasar bukit ayam ni...

pasar ni ada setiap sabtu malam ahad... biasa kalau kami pegi memang kena sedia duit lebih la sebab macam-macam makanan johor yang best ada kat sini...

dan dijadikan cerita malam ahad lepas kami pegi la pasar malam ni macam selalu.... dan setelah hampir keseluruhan pasar malam kami jajahi maka hasilnya berbondong-bondong la kami anak beranak dengan plastik.... aku pernah bayangkan kalau la kat pasar malam praktikkan setiap penggunaan plastik kena bayar macam kat pasaraya...harus kaya cepat semua penjual pasar malam wooo... huhu... keluar tajuk pulak..

buat pengetahuan korang semua, plastik yang berbondong-bondong meriahnya itu adalah hasil order dari adik beradik dan seisi rumah ye... bukan kami punya je.. sampai je kat mamat jual tau fu fa... kami berhenti lagi untuk melunaskan order terakhir...

pada masa ni shah dah pegang lebih separuh hasil belian... aku pegang 1/3 je pun...shah muka dah tak larat gila sebab kena tambah beban dukung abg ngah lagi... abg ngah langsung taknak turun bawah...

bila nak ambil tau fu fa tu shah nak letak abg ngah kat bawah tapi abg ngah tetap taknak... sekali mamat tau fu fa tu pun bersuara...

mamat tau fu fa : dia dah boleh jalan bang?
shah : dah
mamat tau fu fa : tapi taknak jalan?
shah : a'ah..tu yang letih tu..
mamat tau fu fa : takpe bang masa kecik ni je... lagi 2-3 tahun lagi ok la tu...dah lega sikit....
aku : ye la tu.... 2-3 tahun lagi ada lagi anak kecik....bila nak lega nye?
mamat tau fu fa : aik? senyum sambil geleng kepala...

lepas kejadian ini kami terus balik...tak larat dah...

p/s mana la kita tau kan???? Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: