Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 27 Jun 2012

merajuk lagi..

salam semua,

ni aku nak cerita kejadian petang semalam..

lepas balik keja semalam kami singgah kat MO Frozen kat Jalan Wong Ah Jang.... saje singgah-singah tengok ada apa yang menarik kat situ... tapi memang agak menarik pun... kalau benda-benda macam nugget, kentang dan daging burger sangat murah kat situ berbanding kat pasaraya biasa... siap ada jual ikut borong lagi tu... patut ramai orang meniaga datang sini...

tapi bukan cerita jalan-jalan kat kedai ni yang aku nak cerita....

cerita aku ni berkisar kat pasar malam... lepas balik kedai tu kami singgah la kat pasar malam kg. peramu... malas pulak nak masak maka kami beli je la apa yang patut nak makan...

aku seperti biasa dah aim nak beli ice blend coklat...

lepas kami ronda belah kanan... maka kami pusing belah kiri pulak... aku terus laju-laju cakap kat shah nak beli ice blend..shah pulak singgah beli air... dalam poket ada duit RM7...cukup-cukup la beli 2... aku punya dengan abg long...abg long tentunya nak strawberry la apa lagi...hantu strawberry betul dia tu...

sampai kat depan gerai tu aku tunggu kejap... line macam tak clear nak celah... pastu agak lenggang sikit aku sound kat abg tu nak 2, coklat dan strawberry...

tak lama shah sampai.... masa tu abg tu tengah sibuk bagi kat sorang lelaki ni order beliau... shah tanya dah order.. aku angguk je la sambil aku kata tunggu jap la... pastu tetiba pulak abg tu boleh tanya akak yang datang selepas aku yang berdiri sebelah shah....

pastu shah boleh pulak kata kat aku... "nape tak order? kan dah orang lain cross..."
aku jawab la... "ita dah order, dia tak dengar kot..."
pastu shah cakap lagi.. "lainkali sampai je terus je order jadi orang tak cross camni"
aku terus bengang la... "orang dah cakap la tapi agaknya dia tak dengar, tak payah beli la camni kalau nak marah-marah"
dan aku terus blah dari situ.....sambil dukung adik husna.... sampai kat orang jual buah aku berhenti terus beli buah matakucing 1/2 kg... abis RM4...

betul la aku merajuk.... tapi dalam pada tu aku jeling gak kat gerai tadi...ada tak lagi shah tunggu situ... hehe... merajuk konon....shah memang beli... aku pulak terus tunggu kat pintu pagar masjid...

balik rumah leh pulak dia letak ice blend tu betul depan aku kat atas meja... aku buat-buat tak tau je... last-last aku minum gak... separuh abis... hehe... dah cair kan? laju je la....

shah jengah terus kat cawan tu sambil kata...."aiii kata taknak tapi...." sambil senyum-senyum...
aku jawab balik.. "ala kalau orang tak minum kang membazir je kang... ye la tu ita oiii...

buruk perangai betul kan? hahaha.... shah mesti kata sayang isteri ikutkan je la....

p/s sejak makin ramai anak makin teruk perangai merajuk aku  ni.... errr ke sebab pembawaan budak? Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: