Jumaat, 6 Mac 2015

Dugaan Besar Buat Kami Part 3

assalamualaikum semua,

bila nak menaip entry aku tulis assalamualaikum semua tu terus terngiang lagu assalamualaikum dunia..hehe.. nampak tak di situ? pengaruh benda lagha... huhu...

ok kita sambung kisah abg long....

selepas balik dari klinik abg long nampak sihat macam biasa..jadi kami buat keputusan abg long akan bersekolah semula pada hari isnin 2/2/2015...tapi apakan daya memang ditakdirkan kita ni manusia hanya mampu merancang dan kuasa Yang Maha Esa mengatasi segalanya...

abg long mula mengadu sakit telinga pada hari ahad malam isnin 1/2/2015..katanya rasa macam ada benda mengigit dalam telinganya... aku mula terfikir ada kutu ke yang masuk atau serangga lain sebab sebelum tu kami bawak anak-anak balik ke rumah mertua sekejap..disebabkan tu aku titiskan minyak zaitun dalam telinga abg long untuk redakan sakit tu... dan alhamdulillah malam tu dia boleh tidur dan tak mengadu sakit lagi...

tapi pada pagi isnin 2/2/2015 tu abg long bangun dengan menangis masa nak bersiap ke sekolah... sangka kami mungkin cuma alasan abg long je sebab dah sedap bercuti seminggu dari sekolah..dan kami hantar jugak dia ke sekolah agama pada pagi isnin tu.. tapi hati ibu bapa mana la yang senang bila meninggalkan anak dalam keadaan menangis kesakitan..

kami ambil dia dari sekolah pukul 10.30 pagi untuk kami bawak ke klinik selepas tu.. kami rujuk ke klinik Al Amin tapi tak dapat mendaftar kerana penuh orang yang mendaftar pada pagi tu...kaunter pendaftaran pun dah tutup pada jam 11.15 pagi.. kami berkejar ke klinik swasta yang lain untuk abg long kerana tak tahan mendengar dia menangis kesakitan..

akhirnya kami dapat satu klinik swasta yang tentunya akan kami elak untuk singgah di lainkali... sebabnya? abg long diperiksa oleh doktor...dan doktor tu mengesahkan ada kutu dalam telinga abg long... huhu... ubat titis telinga diberi bersama cuti 3 hari... hari rabu 4/3/2015 keadaan abg long masih macam tu jugak disertai dengan demam panas maka kami buat keputusan untuk terus ke klinik kesihatan bandar kuantan sekali lagi.. dan akhirnya doktor mengesahkan yang abg long mengalami jangkitan dalam telinga atau dikenali sebagai Otitis Media...kami diminta untuk ke hospital dengan segera...


bersambung....

p/s maaf la ye cerita terpaksa bersambung2...letih menulis kalau nak abiskan semua kronologi ni..pada yang sudi singgah baca dan komen tu terima kasih ye... nanti bebila free aku jawab ok...

sambungan dari
Dugaan Besar Buat Kami
Dugaan Besar Buat Kami Part 2

bersambung di
Dugaan Besar Buat Kami Part 4

8 Luahan Ikhlas:

Anum berkata...

assalamualaikum
singgah pagi
kunjungan jumaat

Izwa Kamaruddin berkata...

allahuuu..

Aziela berkata...

Aduhai...setelah lama masa berlalu, baru dapat detect pula yer... Mujur dapat doctor yang bagus di klinik kesihatan tu

Awanama berkata...

Doktor kerajaan biasanya akan check sampai selesai. Sblm ni belum dpt detect sbb belum sakit telinga la kan.

monalea berkata...

nasib baik dekat klinik kesihatan tu dapat detect. harap eloklah ye

Unknown berkata...

semoga anak puan cepat sembuh..

mamapp berkata...

semoga abg long sihat seperti sediakala.. amin

Unknown berkata...

sabar ek kak allah sayang akak tuh salam perkenalan nanti singgah blog saya erk
danishaurora.blogspot.com