peti sejuk...

5:11:00 PTG

assalamualaikum semua,

tak kira aku nak jugak menaip hari ni walau kerja aku menimbun... waaa... rindu blog wei...

dah terlepas banyak cerita best nak cerita ni...kisah kami bergathering dengan kawan lama...kisah kami gi hari terbuka TLDM..kisah keluarga kami... hish macam-macam lah...

yang lagi best terlepas kisah hari lahir 2 anak bujang kecik kami... insyaAllah akan ummi tulis entry khas ye nak... (moga ummi ada masa la nanti)

hari ni nak cerita kisah peti sejuk...kisah ni berlaku beberapa hari yang lepas...
jom mari baca dialog...

kejadian di dalam kereta selepas menjemput ummi balik kerja..
ayah sedang isi minyak..

abg ngah : (menyanyi)...tanya sama pokok apa sebab goyang...nanti jawab pokok angin yang       goncang...tanya sama langit apa sebab hujan nanti jawab langit tanyalah awan... 

kami dalam kereta tengah menghayati lagu yang dinyanyikan oleh abg ngah...

abg ngah : awan nanti kata aku kandung air sampai PETI SEJUK....

abg long : eh...abg ngah...

abg ngah : (terus sambung macam takde apa yang berlaku) ...aku pun cair...lihat dalam air               nampak bayang-bayang...campak satu batu bayang pun hilang...

aku : (masa ni dah ketawa besar dah)...hahaha... takleh cover beb...

muka abg ngah langsung tak rasa bersalah... adoi la....

abg long : salah kan ummi... kalau masuk peti sejuk beku la...mana boleh cair....sampai tempat     sejuk la...

abg ngah : hehehe...(sengih) saya salah eh?

aku : hanya mampu ketawa ok....

anak-anak memang menceriakan hidupku....alhamdulillah...



p/s birthday abg ngah semalam...hari ni kami celebrate simple kot...kot??? errr..kalau sempat la...balik kerja cepat noo pengsan...

You Might Also Like

12 Luahan Ikhlas

  1. Salam kak ita, mmg menceriakan aksi anak2 ni. Bdn letih rasa bertenaga bila layan mereka :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sangat dik....walaupun sudahnya makin tambah letih..hehe...

      Padam
  2. Penat hilang bila melihat keletah anak....

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu lea...tengok senyum pun penat boleh hilang...

      Padam
  3. Wah, sibuk sungguh yer Ita sekarang. Cerita cepat sikit tau....

    BalasPadam
    Balasan
    1. cabaran ibu bekerjaya dgn anak 4 kak.. huhu..syukur masih diberi kesempatan menarik nafas lagi...

      Padam
  4. betullah tu bang ngah...memang pandai, hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...comel je dia masa sebut saya salah eh tu...

      Padam
  5. As salam, ermmm awak tak join IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 hari tu kan? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumusalam... hehe...tak awak..malu kita...hehe..

      Padam
  6. Balasan
    1. hahaha....hari ni dah ok tau...tapi slow2 je dia sebut masa sampai part ..sampai tempat sejuk...

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Komen Terkini