Kesian Rakyat Greece...bila wang tiada nilai...

1:08:00 PTG

assalamualaikum semua,

aku tersentuh bila dengan berita dua tiga hari ni... cerita tentang Greece yang hampir muflis... atau dah memang muflis pun... paling kritikal menteri kewangannya dah letak jawatan...

apa akan jadi seterusnya...

aku nak kongsikan link ini... aku copy paste jugak ayat yang aku tulis di facebook...

ditulis pada 3 tahun lepas dengan agak menarik untuk dibaca...tapi sayang aku cuma hanya mampu baca setelah Greece benar-benar muflis..
ada satu ayat yang terkesan sangat bila membacanya....
"Ekonomi jatuh sekitar tahun 1929 – 1930 antara sebab lainnya kerana disebabkan wang kertas ini dan diakhirnya perang dunia kedua dari tahun 1939 – 1945."
apakah sejarah akan berulang dan berakhirnya lagi dengan perang dunia?

sila baca dari link ini...

Jika Greece Keluar Daripada Kesatuan Eropah. Ekonomi Malaysia Akan Menerima Kesannnya?


baca dan renungkan ok....

p/s raya dah dekat...masjid makin sunyi...


You Might Also Like

3 Luahan Ikhlas

  1. kesian dorang, x mustahil Malaysia pun boleh jd mcm tu kalau terus dipimpin oleh mereka yg korup, mintaklah dijauhkan huhu

    Jom Terjah : Kisah Sedih di Pagi Raya


    BalasPadam
  2. Sedih. Malaysia perlu cepa bertindak sebelum mengalami nasib yang serupa

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Komen Terkini