Sabtu, 14 Disember 2019

Apa yang aku beli di jualan 12.12?

assalamualaikum semua,  sekarang ni orang tengah sibuk lagi kempen pembelian 12.12 .. katanya lebih murah di sana sini pembelian pada 12.12 ni.. dan aku akui jugak ada barang memang jauh lebih murah.. tapi kena hati-hati la jugak ya.. takut hari biasa pun harganya memang macam tu dan tiada pengurangan pun sebenarnya.. kalau tanya aku pulak.. apa yang aku beli di jualan 12.12?

Apa yang aku beli di jualan 12.12?


meh la kita cerita sikit ya.. tahun ni nak berbelanja apa pun jadi terhad sikit.. sebabnya kami baru je berpindah ke Johor bulan ni.. dah namanya berpindah kan.. jadi tentunya la banyak belanja.. dengan kami baru je timang cahayamata yang ke lima bulan 9 aritu.. belum sempat lagi nak cerita pasal ni.. yang pasti tahun ni banyak kejutan dalam keluarga kecik kami ni.. 

jadi memang agak terhad perbelanjaan kecuali untuk keperluan.. tapi tahun ni aku terjebak jugaklah membeli.. ni semua sebab hobi jugak la ni..  tak sempat nak tengok jualan murah lampin pakai buang dan susu macam aku beli tahun 2017 dulu.. 

jadi..  apa yang aku beli di jualan 12.12? macam kat bawah ni je la.. pertama aku cuma habiskan RM24 untuk beli buku di Karangkraf Mall dengan beli buku seringgit setiap satu secara online.. yang ni memang tiap kali ada jualan 10.10 atau 11.11 atau 12.12 mesti aku beli.. ye la kan.. mana nak cari buku harga seringgit tapi isi kandungan berkualiti yang biasanya dijual dengan harga lebih RM15 ke atas.. 

Apa yang aku beli di jualan 12.12?


lagi satu aku cuma muat turun semula aplikasi Touch n go e-wallet dan beli minyak petrol RM40 di stesen shell belakang rumah.. rezeki jugak bila dapat cashback lebih RM10 tau! bukan je boleh guna untuk beli minyak dan dapat cashback atau pulangan tunai tapi bulan ni ada promosi beli burger di Burger King dengan harga RM2.50 je dan jugak cashback di MrDiy, Guardian..eh banyak lagi la.. yang ni kalau korang nak install jugak aplikasi yang sama dan dapat cashback jugak boleh guna link aku ni ya.. Hey there! Let’s save money on tolls. Use my Referral Code and register for the Touch 'n Go eWallet to get 100% Toll Rebates. You get 3x rebates right away, and I’ll get some too! @ https://cdn.tngdigital.com.my/promotion/TRANSIT_tollcashback.html#/m2m?code=ytuwyg&showcode=ytuwyg

guna kod ytuwyg tu ya..

Apa yang aku beli di jualan 12.12?

Apa yang aku beli di jualan 12.12?

Apa yang aku beli di jualan 12.12?


itu je la apa yang aku beli di jualan 12.12.. itu je yang sempat pun.. nak beli lampin anak pun tak sempat nak tengok.. meh la kongsikan apa pulak korang beli! 

Ceritaita

8 Luahan Ikhlas:

Mimie berkata...

Ala tak teringat nak shopping novel.. Lupa sangat. Kak touchngo ewallet tu kita kena topup dulu kan duit dalam tu. Baru boleh guna untuk shopping kan.. Saya dah lama install tapi tak guna guna.

adianiez AIDA berkata...

wah...
aida beli meja komputer kat shopee.
11.11 ari tu dah soping mcm2.

Suria Amanda berkata...

Akak sebenarnya tak terjebak sanagt shopping..cuma kebetulan belek2 shopee ternampak pencuci pinggan mangkuk 4 botol RM26 yang Sunlight 1000 gram tu..makanya cepat2 la beli 8 botol untuk stok 3 bulan..sabun serbuk pun jenis Breeze 2.3kg 4 Pek RM50++...Beli terus 8 pek untuk stok 3 bulan..so next tak yah beli dah pape..senang je..

Kak Sue berkata...

Kak Sue tak beli apa-apa pun Ita sebenarnya. Nak jimat guna untuk lain kononya.. hehehe.. Kak Sue pun tak tau nak guna touch n go ewallet tu macam Mimie..

Rozita Ceritaita berkata...

Mimie, ala.. rugi kan.. tapi mimie tgh tak sihat tu.. rehat je la dulu..

Aida, ada gak berangan nak meja laptop tu tapi nantilah dulu..

SA, wah untunglah tu kak.. saya ni sayang gak tak sempat beli dypers anak..

Kak sue, senang je kak sue.. boleh jimat banyak kalau tau guna.. hehe

Seri Kandi Di Tanah Jauhar berkata...

kita tak beli apa pun

Umi Nazrah berkata...

waalaikumussalam. kak sampai ke sudah takda beli apa pun hari 12.12 tu. haha

mamapp berkata...

Tu dia.. shopping