Jumaat, 15 Mei 2020

Merasa makan kurma Ajwa di bulan Ramadan

Merasa makan kurma Ajwa di bulan Ramadan


Assalamualaikum semua,  kalau sebut kurma je mesti semua orang terbayang bulan Ramadan kan.. sebab memang kurma sangat sinonim dengan bulan Ramadan yang mulia bagi kalangan orang Islam ni.. asal bulan Ramadan je mesti memasing akan cari stok kurma tak terkecuali la buat aku jugak.. tapi bulan Ramadan kali ni agak istimewa la pada aku.. sebab kali ni walau dalam musim PKP yang semuanya terhad, aku dapat merasa makan kurma Ajwa di bulan Ramadan.. kurma Ajwa VIP Premium segar dari Rihura Herbs pulak tu.. 

Kurma Ajwa VIP Premium Rihura Herbs


Pada aku pengalaman ni memang agak istimewa bila dapat merasa makan kurma Ajwa di bulan Ramadan kali ni.. sebabnya sebelum ni cuma berpeluang beli kurma bertangkai tu je la paling best pun.. hehe.. itu pun dah rasa macam sedap sangat dah.. sekali dapat rasa makan kurma Ajwa VIP Premium dari Rihura Herbs kali ni..  ya Allah sukar la nak gambarkan perasaan pertama kali rasa tu.. 

Kurma Ajwa VIP Premium Rihura Herbs


memula dulu memang selalu sangat dengar orang sebut pasal kurma Ajwa atau lebih dikenali sebagai kurma nabi ni.. gelaran kurma nabi tu lekat sebab kurma ni adalah kurma kegemaran Nabi Muhammad S.A.W. Dari dulu terfikir apalah yang sedap sangat ntah.. tapi bila dapat rasa kurma ni memula rasa syukurnya.. baru tau sedapnya tu macamana itu pun dapat rasa bila umur dah capai 41 tahun ni haa... alhamdulillah masih bersyukur.. dapat jugak merasa kurma nabi.. 

pernah la jugak dulu-dulu teringin nak beli tapi sentiasa bila melibatkan barang premium yang perlu dibayar dengan harga yang bukan sedikit ni kita tentu akan rasa ragu-ragu pasal kualiti kurma yang kita beli kan? aku pun rasa berkira-kira jugak la bila nak beli dulu.. tu pasal asyik la tak terbeli.. 

tapi kali ni boleh pulak teringin nak makan kurma Ajwa waktu PKP ni.. dalam waktu yang tak boleh keluar sangat dan perlu duduk rumah ni memang kena tengok dari sumber yang mudah dan dipercayai jugak kan.. jadi bila nampak iklan yang dibuat dalam facebook dan instagram aku terpikat jugak dengan Rihura Herbs penjual kurma ni.. ramai kot yang tau kurma Ajwa ni ada beberapa jenis gred.. gred ini berdasarkan kesegaran kurma Ajwa tu sendiri.. dan sangat berbaloi bila order dapat kurma Ajwa yang betul-betul gred VIP Premium punya kurma.. tambah pulak penghantaran cepat walau dalam musim PKP.. makan pun sambil senyum la!  haha.. 

Sahur dengan Kurma Ajwa VIP Premium Rihura Herbs


Serius la bila korang dapat merasa makan kurma Ajwa di bulan Ramadan macam aku dia punya perasaan tu memang best tau.. tak hairan la kalau ada je orang memang mencari kurma Ajwa setiap kali tiba bulan Ramadan.. dan bila dah rasa aku terus berazam nak ada stok kurma ni setiap masa dalam rumah kami lepas ni.. sebabnya kenapa tau?  sebab kurma Ajwa ni sejenis kurma yang bila kau makan dua tiga biji je kurma tapi dia punya perasaan puas tu macam makan sekotak kurma bertangkai tu.. 

Selain dapat mengurangkan rasa letih semasa berpuasa ia jugak dapat mengenyangkan.. eh aku lupa pulak nak cerita yang kurma Ajwa ni bukan bagus untuk orang berpuasa je.. aku siap hancurkan bagi Nafis Adam makan lagi tau.. bagus jugak untuk buat makanan awal tu bayi.. Nafis Adam kan tengah belajar makan.. dan masuk 8 bulan dah pun.. kadang aku bagi lenyek-lenyekan gitu je.. kadang bagi campur dengan bubur dia.. selera je tengok dia makan.. 

Kalau sesiapa yang teringin nak rasa keenakan kurma Ajwa VIP Premium dari Rihura Herbs yang memang sedap dan terjamin kesegaran dia korang boleh hubungi semua saluran yang tertera kat bawah ni ya.. InsyaAllah gerenti puas hati! 

Kurma Ajwa VIP Premium Rihura Herbs



Ceritaita

2 Luahan Ikhlas:

Hans Hanis berkata...

kurma ajwa memang sedap
makan memang tak sedar
tahu2 habis
khasiat pun banyak :)

Acuyuhan berkata...

SELAMAT HARI RAYA!!! Best entry ini :) done follow, follow me back.. thanks
http://acuyuhan.blogspot.com/