Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 9 Ogos 2012

Perkembangan adik Husna

salam sejahtera semua,

pagi tadi aku hantar adik husna ke klinik dulu baru masuk kerja... sebenarnya temujanji adik 7hb tapi kami lupa! hahaha... baru anak 3 tu....

sudahnya tadi pagi baru jengah gi klinik...

alhamdulillah adik husna dah makin besar... dia dah pandai macam-macam...

dia dah pandai menjelor (kata org johor untuk bergerak dalam posisi meniarap tapi menolak ke depan dengan gerakan kaki dan tangan...fuh...) dengan lajunya... dah berjaya sampai ke dapur pun dia....
dia dah pandai angkat-angkat bontot tinggi-tinggi macam ni...



dan sambil buat posisi macam nak duduk pun ada macam ni...



dan semalam dah nampak gerakan pertama dia merangkak.... tak sempat pun nak ambik gambar... abis la comot baju raya dia nanti...

gigi pun dah tumbuh 2 batang belah bawah... makan makin kuat... hahaha.. yang ni ummi suka... apa ummi masak semua abis sambil dibantu oleh abg ngah jugak...

dia dah pandai main cak-cak belakang kain...hihi...

pagi tadi kami check...
berat dia... memula naik timbang tak buka baju 6.3kg... tetiba je lepas buka baju semua baringkan dia... aik? jadi 4.8kg.... serius... cemas aku dengan shah... takkanlah kan?

lepas tu kami angkat husna semula... tengok-tengok jarum tu dah bergerak ke belakang sangat... aiseh....
nurse betulkan dan timbang balik... aik? 5.2kg pulak? apa tak kena ntah timbang tu... patut kena lupus dah kot..? hehehe... last sekali timbang baru dapat 6.2 kg... ntah betul ke tak ntah... rasa aku nak try timbang kat tempat lain pulak la... macam tak yakin je...

lilit kepala dah 44cm dan tinggi dah 63 cm dah...
tapi nurse tu ada gak bising dia kata adik ni dah duduk line kuning dah ni... agak membimbangkan jugak...
dalam hati nak jawab jugak... bukan ke graf tu untuk budak-budak yang menyusu susu formula?... pastu nak sambung lagi.. adik husna keluar dulu pun cuma 2.5kg je pun... naik dekat 4 kg dalam 8 bulan ok la kan? abg ngah dulu langsung berat turun bila umur 2 bulan tapi sekarang ni haaa ko ambik...mengalahkan abg long dah dia...

lepas ni kena gi klinik lagi bila genap setahun pulak...

p/s apapun ummi sentiasa harap adik terus sihat dan sihat sentiasa... amin... Cerita menarik lain

1 Luahan Ikhlas:

mamapp berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alahai cepatnye adik husna membesar.. rambut pn dah makin panjang.. cumil laa