Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 17 Oktober 2012

entry pertama WW dan lawak

salam sejahtera semua,

korang tak terkejut ke pagi ni aku buat entry WW atau hari tanpa kata..ececeee... ita orang dah lama letak tau dah berpuluh-puluh dan beratus-ratus entry dah ko pulak...hah ambik baru satu je...hikhik...

apa nak buat kan budak baru belajo... sila tunjuk apa yang patut ek?

buat perasmian entry WW ni... abg long... of course kalau mak-mak ni kan...asyik nak cerita pasal anak je kan?... eleh yang bapak-bapak pun sama kan... macam Ben Ashaari tu haa.... nyampah tau asyik cerita pasal budak tembam tu je... dah la anak-anak aku tak berapa nak tembam...hukhuk...sedih dan cemburu i tau....

ok cerita WW ni berbalik pasal janji cerita lawak semalam... sorry ek... banyak noo benda nak buat dah tak sempat nak nulis dah...

cerita dia begini...

alkisah pepagi biasa kalau kami keluar rumah.... kami akan bergerak ke jalanraya berdekatan rumah tu dan terus menghala ke Taman Aneka Jaya untuk ke  Taska Ilham Bestari.... dan seperti biasa juga akan tinggalkan adik husna dan abg ngah kat situ... berborak kejap dengan cikgu apa-apa yang patut... selesai...

kemudian seperti biasanya juga kami akan bergerak ke jalan besar dan membuat pusingan U ke bandar Kuantan untuk menghantar abg long ke Sekolah Tadika Kemas Kg. Sg. Derhaka, dan terus ke tempat kerja...seperti bagaimana biasanya juga abg long akan leka bermain game di belakang.. tapi ada yang kurang biasanya pagi semalam sebab aku duduk depan yang sebagaimana biasanya aku akan duduk belakang...

itu aturan biasanya la kan... alkisahnya pulak semalam....lepas je buat pusingan U...tetiba ayat ni keluar dari mulut shah..

shah : sayang ingat tak kawan abg yang kena tangkap pasal kes dakwa rogol adik dia tu?

aku : ingat....(cite sensasi kan takkan leh lupa ;) ) kenapa?

shah : dia accident kat highway temerloh...

aku : teruk ke bang?

shah : teruk la jugak...kereta dia total lost tu... dengar cerita orang kalau tengok kereta dia tu memang dia dengan isteri dia takde harapan la..

aku : wah teruk tu... abis tu dia macamana?

shah : dia dengan wife dia ok.. tak la cedera parah.. wife dia bawak masa tu... (ke nak cakap perempuan bawak tak ok ni?)

aku : langgar apa?

shah : langgar lori berhenti tepi jalan..

aku : kesiannya kan bang....

abis kami borak tu sampai pun kat Petronas Tanjung Lumpur.... sampai je kat situ... elok je ada bunyi kat belakang....

"cut...cut...cut....bang..bang..bang.... " bunyi orang kusyuk main game tembak-tembak....

aku terus tertoleh kat belakang... dan..."eh bang, kita lupa hantar abg long lah!"
aduhai...camne pulak budak ni boleh senyap je bila tak pusing sekolah dia?

jadi di luar kebiasaannya bila kami bawak abg long ke punch card dulu sebelum pusing balik hantar dia ke sekolah....

aduhai...... camne la boleh terlupa pasal anak bila bergosip pepagi ni....

tau apa abg long bebel kat aku..." ummi la tak ingat nak hantar saya"....eh aku pulak? hehe... ke memang aku yang salah...

p/s moral of the story.... jangan la sibuk sangat hal orang... hal sendiri pun belum tentu siapnya.... Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

Faiz berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kahkahkah..baik ada bunyi, kalau x, maunya Hakimi main game sampai petang

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hihihi... tu la.. kalau tak harus jadi gitu agaknya...

Asya berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku dah banyak kali kena macam nih...sampai kekadang siap x nak berbual takut khayal..laki pernah dh smpi air hitam tau...anak skolah parit raja hehehe...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hihihi..so bukan aku sorang la kena kalau camtu..