Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 30 Oktober 2012

Menu untuk Daging Korban

Salam sejahtera semua,

petang-petang syahdu ni (pasal mendung).... aku nak ucapkan tahniah pada kawan opis ni yang dah selamat melahirkan anak pagi tadi... to shila, jaga diri dan baby elok-elok...comel budaknya...

petang ni juga aku mula teringatkan daging korban yang dapat hari semalam... ingat nak masak hari ni tapi ntah sempat ke tak ntah... silap-silap aku singgah pasar kg. peramu je kang... hihi...

cadang nak masak esok pulak tapi dah plan nak buat durian crepe tu....

masak lusa la kot.... tapi nak buat masak apa ye?

ada cadangan tak?

sedap kalau buat masak lemak cili padi kan?

tapi kalau masak black pepper pun ok gak...

tak pun masak kicap....

tak pun masak sup.... lawan dengan roti dan sambal kicap...fuh....

tak pun buat kari... padankan pulak dengan roti jala... wah... leleh dah air liur bila bayangkan...

korang rasa mana yang best?

p/s berangan je.... silap-silap dah balik dari johor esok baru aku nak masak...hahaha.... Cerita menarik lain

8 Luahan Ikhlas:

♥cikmOt♥ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selalu daging tu kita wat daging goreng kunyit jek

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ye betul tu...sedap jugak dan simple!

dhiashahida berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masak lemak cili padi yg pasti.....
pastu ambik sket wat begedil...fuhh..meleleh..

wahida berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

daging korban ni saya berkira2 nak masak asam pedas daging...phewwww...meletup!!

ieda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedap tuuu
nak buat durian crepe yee
nak jugakkk huhuh

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm nak buat tapi dah mkn masa raya baru ni..hold dulu..begedil? x reti..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

asam pedas? kurang sambutan...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedap kan dc tu? jom sama-sama buat kak..kang kita cerita sama2..