Logo KBBA

Rabu, 3 Ogos 2016

Fenomena GC Tea ~ yang nak sihat harus baca !

assalamualaikum semua,

dah masuk hari terakhir di bulan Syawal hari ni rupanya... sekejap je masa berlalu... macam baru je kira-kira nak masuk bulan Ramadhan baru ni... tetiba je dah sampai akhir syawal... berakhir syawal bermakna dah abis pun semua acara rumah terbuka kan... ke korang masih lagi ada yang terlajak jemputan sampai abis minggu ni ? hehehe... dah biasa dah tu saban tahun... beraya-beraya jugak cuma kesihatan tetap kena jaga la kan... dan memang kita dah sedia maklum pun yang juadah raya memang kebanyakannya menguji kesihatan dan menambah lemak yang hilang sepanjang kita berpuasa sebulan hari tu kan ? aku pun tak terkecuali... banyak sangat undangan makan di bulan raya... tapi alhamdulillah aku ada cara untuk kawal kenaikan lemak berganda ni... cuma kena disusuli dengan disiplin yang agak ketat....

kali ni aku nak kongsikan satu produk yang sudah diakui oleh NATIONAL DIABETES INSTITUT (NADI) sebagai produk yang dapat membantu menurunkan kadar gula dalam darah... Produk yang aku maksudkan adalah GC Tea... aku baru je kenal produk ni bulan 6 baru ni tapi dah jatuh cinta.... meh kita kongsikan apa dia GC Tea ni...

GC Tea
GC Tea

Apa itu GC Tea ?

Glucose Cut Tea atau Teh Potong Gula

Apa pulak kandungan dalam GC Tea ni ?

kandungan gctea
dalam GC Tea ada semua benda ni.. tu yang jadi sedap rasanya...

📝 GREEN TEA
📝 DAUN MULBERRY
📝 DAUN PEPPERMINT
📝 DAUN STEVIA
📝 DAUN GYMNEMA
📝 ROOIBOS


Apa Pula Khasiat GCTea ?



📝 Green Tea


Tindakan EGCG di dalam Green Tea menghalang tindakan enzim yang dipanggil alpha-amylased yang memecahkan karbohidrat kepada gula.
Green Tea juga adalah agen antioksidan terbaik meningkatkan metabolisma badan dan mengurangkan stress. 


📝 Daun Mulberry 


Menghalang penguraian gula / sukrosa di dalam usus lantas menghalang penyerapan glukosa ke dalam darah. 


📝 Daun Peppermint 


Menenangkan dan menghilangkan stress. 

📝 Daun Stevia 

Merupakan pemanis semulajadi.
Tiada kalori dan tiada gula.
Mengawal gula di dalam darah.
Meningkatkan fungsi pankreas.
Pemanis terbaik bagi pesakit diabetis. 


📝 Daun Gymnema 


Menyelaputi reseptor rasa dan menghalang pengaktifan molekul gula di dalam makanan.
Menghindar daripada ketagihan gula.
Menghalang penyerapan gula dan karbo di dalam usus. 


📝 Rooibos 


Meransang pankreas beta-sel untuk merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga secara semulajadi. 


❔ Siapa yang digalakan untuk mengamalkan GCTea ?


📝Pesakit diabetis
📝Pesakit darah tinggi
📝Tinggi kolestrol
📝Awet muda
📝Pesakit Jantung
📝Membantu pesakit stroke
📝Masalah penyakit kulit
📝Kegemukan
📝Menjadikan GCTea sebagai minuman kesihatan harian
📝Mengurangkan risiko penyakit kronik


Ini testimoni dari pengguna GC Tea yang sedia ada...

ini kak aini..umur 40an..setelah lebih 6 bulan consume gc tea..tak pernah skip..tak pernah miss..berat turun sebanyak 12kg..makan takde pantang..semua kak aini telan..tapi yg paling best skali..bile g check up, doktor ckp tak perlu buat pembedahan..dengan izin Allah.. alhamdullillah..ovarian cyst sebesar 3.85cm hilang sudah..berkat doa dan amal gc tea seharian 
testimoni gctea
Testimoni Kak Aini

testimoni gctea

testimoni gctea

gctea turunkan darah tinggi

tekanan darah turun


yang paling menarik sebenarnya GC Tea ni adalah dari pengalaman sendiri sebenarnya... aku sendiri dah cuba bermacam produk yang berasaskan Teh Hijau sebelum ni tapi amat malang bila jadi orang yang agak cerewet dengan benda-benda yang takde rasa dan pahit untuk ditelan... huhuhu... tapi alhamdulillah dengan aku sangat serasi dengan rasanya pada aku... ianya sedap diminum...

dan nak kongsikan testimoni dari mak aku sendiri yang setakat ni dan minum dalam sebulan... ada jugak hari yang dia terskip sebab lupa... tapi alhamdulillah.. terbaru ni aku tanya pasal bacaan kencing manis mak... mak kata..  
" alhamdulillah... mak dah cuba check waktu malam aritu.... mak dapat bacaan 5 tau... selalunya mak tak pernah la dapat bacaan  macam tu... kalau malam pun biasa paling kurang 10..."  

syukur kalau ianya sesuai dengan mak... memang itu niat awal aku sejak awal lagi... semoga Allah permudahkan niat nak bantu mak.... dan jugak orang lain yang senasib dengan mak... untuk pengetahuan korang... mak aku adalah penghidap kencing manis ataupun Diabetes Mellitus Type 2 yang telah pun disarankan doktor untuk ambik suntikan 2 kali sehari...

harga GCTea

sesiapa yang berminat boleh dapatkan dari aku ye... aku dah jadi Stokis untuk kawasan Kuantan ni tau... sesiapa yang minat nak jadi agen pun boleh... tawaran sentiasa dibuka... boleh hubungi no hp 013-7428301 ada jugak disediakan trial pek untuk 3 uncang bagi yang nak mencuba... cuma RM10 je tau... insyaAllah beri manfaat pada semua... khidmat pembelian melalui pos pun ada disediakan tau... meh la pm ke IG atau FB atau whatsApps ke 0137428301 untuk maklumat lanjut... ingat nombor ni...

013-7428301
 013-7428301
013-7428301


Agen Sah GC Tea Area Kuantan / Kluang




p/s raya dah nak abis... cerita raya kita cerita lepas raya aci tak?

Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

Emarieys berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

boleh tahan banyak kelebihannya minum gc tea...

Rozita Abdul Rahman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

insyaAllah ema... setakat ni mmg bagi banyak manfaat pada penggunanya..

Husna Rahman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Grean tea mmg bagus dgn antioksidan

Rozita Abdul Rahman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

:) :) kan...?