Kisah nasi goreng cina - Cerita Ita                                                             Kisah nasi goreng cina Langkau ke kandungan utama

Kisah nasi goreng cina

assalamualaikum semua,

selamat pagi.. alhamdulillah..pagi ni terasa pagi yang sangat menggembirakan... entah tak tau kenapa...tapi hati rasa sangat senang dan berbunga-bunga... semoga kawan-kawan dan keluarga di mana jua rasa begitu juga...insyaAllah...

pagi ni aku nak cerita kisah abg ngah... macam biasa menjadi anak kedua ni sinonim dengan perangai yang agak suka menduga... huhuhu... ummi tau sangat nak... ummi dengan ayah pun anak kedua...

ada kisah nasi goreng yang best hari ni...

pagi tadi bila abg ngah siap je mandi dia tanya aku apa aku masak untuk sarapan pagi ni...jom baca...


abg ngah : ummi masak apa hari ni?

aku : nasi goreng nak...

abg ngah : nasi goreng apa?

aku : nasi goreng merah campur telur...

abg ngah : bukan nasi goreng cina kan?

aku : bukan... kenapa?

abg ngah : takpelah...




lepas tu bila dia dah siap pakai baju semua... aku tanya lagi abg ngah nak sarapan tak?


abg ngah : ummi... tadi masa saya tidur saya mimpi saya makan dekat kedai..

aku : ye ke? abg ngah order apa?

abg ngah : saya mintak nasi goreng cina...pastu bila saya bangun saya rasa kenyang je...

aku : abg ngah dah makan dalam mimpi ke tadi...

abg ngah : aah la ummi...

aku : abis tu abg ngah nak makan nasi goreng tak pagi ni?

abg ngah : taknak lah ummi... saya nak makan pau je.. (sambil tangan dia capai pau dan terus makan)


hehehe... abg ngah...abg ngah... lepas ni elok kalau semua anak-anak ummi mimpi dapat makan... esok-esok dah tak payah nak sibuk-sibuk masak dah sebab semua dah kenyang... hehehe....

tapi sempat jugak nampak dia jamah 3 suap baki nasi goreng sarapan abg long tadi... hehehe...



p/s dalam dilema tentang seorang sahabat... semoga dipermudahkan urusanmu oleh Allah wahai sahabat...

Ulasan

  1. Balasan
    1. hehehe...bujang sorang ni hari2 mimpi idzwa...ntah apa2 kdg2 tu...kuat berangan agaknya...

      Padam
  2. kurus maksu kalau selalu mimpi mengenyangkan macam awak nak ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha...try la maksu... pasni ada cite lagi best tau...

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :) Link blog tidak dibenarkan sama sekali. Jika ada, komen anda akan dibuang atau ditandakan spam.

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Rayuan untuk kakak husna..

assalamualaikum semua, aku nak sambung cerita pasal permohonan sekolah kakak husna yang tak berjaya aritu.. ada ke yang berminat nak tau cerita lanjut? kalau takde pun aku saja je la nak kongsikan kot-kot akan ada ibubapa yang mengalami nasib sama macam aku nanti kan... jadinya ini panduan untuk korang yang bakal ada anak berumur 6 tahun akan datang... Rayuan ke Pra Sekolah inilah pra sekolah idaman kakak.. ni namanya mengintai dari celah tingkap.. hehe macam aku ceritakan dalam entri sebelum ni, kakak husna tak berjaya nak dapatkan tempat ke Pra Sekolah di sekolah yang sama dengan abg long.. dan aku pun pergi ke sekolah keesokkan harinya selepas menerima surat penolakan tu.. Usaha merayu untuk prasekolah aku pergi dalam waktu pagi.. waktu orang tengah sibuk nak hantar anak-anak masing-masing ke sekolah.. kalau ikutkan waktu tu memang macam tak berapa sesuai memandangkan cikgu-cikgu sedang agak sibuk menguruskan anak murid masuk ke kelas masing-masing.. belum