Rabu, 22 Mei 2019

A'Bloom Series? Apa tu? Kuih raya terbaru ke?

assalamualaikum semua,  korang dah ready abis ke barang untuk raya ni?  haa.. mesti ada yang tak cukup lagi tu kan? cuba belek barang makeup cukup tak tu? aku tadi pun belek-belek dengan anak dara kecik kat rumah ni.. dah tentulah kakak husna kan.. siapa lagi yang ada pun.. dia la sebenarnya paling sibuk buat persiapan makeup raya.. minggu lepas pun baru belikan lipbalm dia.. mak tepuk dahi je la.. nak buat macamana kan.. 

A'Bloom Series?  Apa tu?  Kuih raya terbaru ke? 


dah kali ni dia memang sengih lebar sikit la pasal ada barang keluaran baru dari Althea yang memang dia suka.. dulu aku penah la beli sekali tapi ntah mana perginya ntah.. hilang tanpa dikesan lepas pindah.. mungkin tercicir agaknya memana.. jadi bila terima je adik beradik A'Bloom Puff yang comel ni haruslah suka kan.. teruja oii.. terutama tengok yang kecik-kecik comel tu.. 

Seksi pulak tengok kan?  haha


walau korang nampak A'Bloom Meringue Mini Puff ni macam sedap dalam cup tu ketahuilah ianya bukan kuih raya ok.. ianya adalah puff yang sangat... sangat.. sangat lembut.. tak terasa bila buat sapuan di muka.. kami suka sangat la! Ada jugak kakak dia si A'Bloom Meringue Giant Puff.. dan walaupun giant rupanya tapi masih mengekalkan kelembutannya jugak ok.. tak jejas.. jangan risau.. kiranya kalau korang nak borong untuk kelengkapan raya ni sesuai sangat la ni.. meh beli cepat sebab ada sale di web Althea nun haa.. 

A'Bloom Series?  Apa tu?  Kuih raya terbaru ke? 


Eh jap... laju noo nak gi web Althea tu haa.. kok ya pun baca la abis dulu ni.. ada lagi tak habis pasal adik beradik A'Bloom ni haa.. ada gak tau mask dia yang best.. aku tengok siang tadi terus terasa gak terliur.. haha.. nafsu semua tu.. tentu korang tau apasal kan?  yelah.. sebab tengok packing dia ada gambar buah-buahan yang sedap dan sejuk.. huhu.. menggoda betul la.. bila dah pakai pulak lagi la baunya menggoda kau.. haha.. tergugat iman.. sesuai sangat la guna bila nak menjelang raya lepas korang kacau rendang tu haa.. sesambil masak sambil cantikkan muka sekali.. ok la kan.. baru berseri di pagi raya.. Eh lupa bagitau dia ada 4 jenias mask tau.. ikut la korang suka yang mana.. ni haa.. aku bagi apa pilihan yang ada.. A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet, A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet, A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet dan A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet..

Ada 4 jenis mask untuk korang pilih.. atau ambik semua je la.. 


kalau nak tambah berseri lagi elok la guna sekali A'Bloom BHA Blackhead Blaster ni ha.. harus ada yang tegur tu kang.. siap dia bisik-bisik lagi.. "Pssstt jah.. kau pakai apa yang berseri benar ni haa.. meh la share".. jadi elok sangatlah kalau korang survey website Althea macam kat bawah ni ya.. cepat cari adik beradik si A'Bloom  yang best ni.. kompom raya kang senyum je.. haha.. 

nak guna pun senang.. gosok-gosok pastu cuci je.. 


Website Althea : https://my.althea.kr

Ceritaita

5 Luahan Ikhlas:

ray berkata...

ramainya org post pasal ni. jelez betul. bukan jelez sbb ape, jelez sbb u guys get to hold that cute mini puff !!

AzlindaAlin Bicara Mummy berkata...

cute je tengok barang althea ni

mama tisya berkata...

Giant Meringue Puff & Baby Meringue Puff tu nmpk mcm cookies je..gerammmm nk ngap haha

Umi Nazrah berkata...

hahahaha ingatkan kuih bloom ke apa tadi. ye lah sekarang kan musim dok buat kuih raya ^_^

mamapp berkata...

Comel betul puff dia tu ita