Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 22 Januari 2010

update..ONE TEAM

sebelum ni kan aku ada story mory dgn korang pasal club ni kan? aku try lagi survey2 pasal diorang ni tapi takde sapa pun yang tau..pelik kan..? takkan duit leh dapat belas2 riban leh sorok2 je kot...? sungguh mencurigakan kan..kan?

yang aku nak update kat sini ialah status shah..hehe..dia tak jadi masuk...alhamdulillah..lega bebenor hati aku ni..hilang dah rasa hati yang gundah gulana tu..

ni aku nak cite apa yang jadi ye..semalam petang balik keja aku try la risik2 dengan shah..dia setuju ke join kelab di atas tu..sebenarnya aku teramat takut nak tanya..takut sangat2 kalau dia kata YA..waaa..mau menangis aku nanti...
ini la dialog ringkas kejadian:

ita: abg jadi ke masuk kelab one team tu?

shah: tak sbb syg x setuju...(fuh lega ko..)

ita: abis tu kawan2 abg tu xde ke tepon2 lg?

shah: ada gak..(senyap)

ita: diorang ckp apa? (sungguh2 nak tau ko)

shah: diorang kata suh bawak syg sekali masa perjumpaan dgn diorang..biar syg dengar sendiri...pastu abg ckp lg..korang x kenal bini aku..kalu dia x caya toksah la ko nak kata apa pun..satu apa pun dia x mau dengar..jadi gaduh lg ada..(hehe..cam ada pengalaman je tu)...diorang sambung lg suh bini ko ikut gi puchong sekali..abg ckp lak..gi puchong?..huh..lagi la dia tak mau..tak yah suruh la..(nasib baik kan dia mmg tau hati aku ni mmg jenis kerasss..hehe)
pastu diorang mintak tolong abg carikan orang..diorang bayar rm500 sorang kalau dapat..(nampak kan..betapa diorang ni terdesak?)

ita: abg cari ke?

shah: tak la..abg borak2 je dgn member2..diorang kata kalau abg x masuk takkan diorang nak masuk lak..mesti diorang x caya kan..nanti tak pasal2 kena tipu..

ita: ishk..abg x yah la promote2 kat orang nanti abg lak yg hilang kawan nanti..

shah:....(senyap...no response)...


arrrgghhh..lega..alhamdulillah..Allah dengar lagi doa aku...syukur Ya Allah kerana menyelamatkan kami sekeluarga...haa..lepas ni jgn ada yag nak hasut laki aku join yang bukan2 ni..aku cantas korang lg tau...AMARAN ni... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: