Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 7 November 2013

Ikan kembong masak pindang

assalamualaikum semua,

pagi-pagi lagi dah update..

satu hari ni mungkin akan sibuk untuk uruskan persiapan untuk hari peladang, penternak dan nelayan peringkat kebangsaan 2013 (hppnk 2013).. bagi semua yang nak datang marilah sama-sama ke padang mpk2 di kuantan ni..dekat je dengan stadium darul makmur.. acara ni berlangsung dari 8 hingga 15 November 2013.. akan dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia pada 9 November ni inshaaAllah..

ok stop cerita pasal hppnk tu..aku nak cerita lauk kami malam tadi..disebabkan tergoda dengan bahan yang cikmat gebu dari dapurtanpasempadan.com tu maka aku buat kuah ikan kembong masak pindang semalam bagi mengabiskan sisa ikan segar yang kami beli di pengkalan bot pantai kempadang ahad lepas..

meh layan gambar je ye...opppss lupa daun yang tepi sekali tu ulam pucuk pokok sambung nyawa ye...sedap pucuknya..lemak-lemak manis..lagi sedap dari ulam raja..

p/s dah 3 entry post dari hp ni hilang begitu saja...kenapa la dgn aplikasi blogger ni..nak publish x leh..nak save pun x leh..


menu makan malam 
Cerita menarik lain

10 Luahan Ikhlas:

Shima Salleh berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masak pindang cepat dan mudah :)

:: Mrs.Eady :: berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh sedap nyer!

Nurzakiah Hanum berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedap

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dan sedap..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg sedap izwa.. kalau akak buat ni suka kuah banyak2..sedap hirup mcm tu je.. my paberet dari kecik ni.. x kan jemu..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yes anum.. tersedap di nusantara.. hehe..

Sura Mohd berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masak pindang+ulam cicah budu..pergh..memang sedappp..

Aziela berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aduhai, dah lama tak masak macam nie. Hubby akak tak berapa minat. Kalau ada ulam, sambal tempoyak cili padi, mesti lagi meletop kan Ita.

Tetamu Istimewa berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

Cho Zila berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni memang layan habis kalau dapt makanni...